Торта " Пчеличката Лулу "

>> вторник, 17 август 2010 г.




Нарекох тази торта на Лулу, създателката на блог  something ...   , заради нейния страхотен жест към мен.
Лулу, сърдечно ти благодаря за поканата да гостувам в твоя блог.

Понеже снимах тортата на терасата (заради светлината), а тук-в Бургас беше сигурно 40 градуса,  глазурата се разтопи и милите пчелички заплуваха в море от шоколад.
Но това ни най-малко не ни попречи тортата да бъде изядена наполовина, още в първите минути.

" Пчеличката Лулу "








Продукти:
за блатовете :
9 яйца
2 чаени чаши захар
2 чаени чаши брашно
3 ванилии
какао ( за кафявата част )

Разбийте яйцата и захарта на гъста пяна .
Прибавете брашното постепенно и смесете всичко много добре .
Сложете и ванилиите .
Разделете сместта на 2 равни части .
Едната оставете така , а в другата сложете какао , докато стане наситено кафяв цвят .
От тези продукти трябва да изпечем 3 блата , тоест , на блат се падат по 3 яйца .
Подгответе си тавичка за печене и пуснете фурната на 180 градуса .
Тавичката трябва да е най - много 25 см .
Започнете да сипвате от двете смеси като редувате кафяво и бяло в центъра на тавичката .
Изпечете блата , но не прекалявайте с печенето , за да си остане мек и пухкав .
По същият начин подгответе и изпечете и останалите блатове .
След като изстинат сме готови да ги намажем с кремовете .
А те са 2 на брой и се приготвят така :

бял крем :
250 грама маскарпоне
100 мл прясно мляко
2 супени лъжици мед ( може и повече, въпрос на вкус )
1/2  пакетче крем " Оле " ( Д-р Йоткер )

Разбийте крема от пакетчето с млякото , докато се сгъсти  и смесете с останалите продукти .


шоколадов крем :
250 грама маскарпоне
течен шоколад " Нутела "
Смесете ги и добавяйте течен шоколад , докато получите цвета и наситеността , която желаете .






Сглобяване на тортата :
Сложете първият блат в поднос . Сиропирайте го леко с прясно мляко смесено с  малко шоколадов или друг , по ваш избор , ликьор .
Изсипете целия бял крем и го разнесете върху блата .
Сложете 2 блат , сиропирайте и него и го намажете с всичкия кафяв крем .
Накрая завършете с последния , трети блат .
Покрийте с марципан острани ,  за да се залепи по - добре , намажете тортата
с мед .
Отгоре я покрийте с шоколадова глазура :

2 млечни шоколада
10 супени лъжици прясно мляко
1 / 2  пакетче краве масло

Смесете продуктите и ги разтопете на средна степен на котлона и бъркайте , докато се смесят напълно .
Изчакайте глазурата леко да изстине и тогава и я полейте върху тортата .
С помощта на лъжица направете шоколадови струйки ,  които да се стичат по марципана острани .
Украсете по желание .




А тук най - нетърпеливата ми приятелка ,  помощник по изяждането , е грабнала подноса и иска да избяга с него . :)))


14 коментара:

ẴŦĬ₦ẵ`` 18 август 2010 г., 2:05  

Няма начин да не се отчета с коментар тук. Просто ще е безмислено, че опитах най-вкусната шоколадова торта, която съм яла, ако не я коментирам. Рецептата е невероятна. Много лек и приятен вкус, изглежда невероятно и като хапнеш една хапка, направо те пренася на някое друго място. Много е ароматна и има много впечатляващ дизайн. Буквално те грабва от първото виждане, следващата стъпка е неизбежно опитване хахахахах. Това ми е любимата торта от всичките, който моята приятелка е публикувала в блога, а също и любимата ми шоколадова торта.

ПС: Не е вярно, че се опитвам да открадна тортата, просто възнамерявах да изведа пчеличките на разходка хахаха

Milen@ 18 август 2010 г., 2:25  

О, какво неустоимо изкушение! А пчеличките изглеждат много щастливи, плувайки в море от шоколад :-) Всеизвестен е факта, че шоколадът те прави щастлив, а на мен дори само от снимките ти ми става едно ведро :-) Разкошна торта!

Поздрави, Милена

Ginger Cookies 18 август 2010 г., 2:30  

Злати , не знам дали си тръгнала на разходка с подноса , но на мен си ми приличаше на отвличане на тортата . :)))

Миленка, много ти благодаря ! :))
Милите пчелички , бяха едни такива дебелички и от тежестта и жегата започнаха да плуват , но пък така, потопени в шоколад, станаха още по - вкусни . :))))

Lulu 18 август 2010 г., 13:22  

Ауууу ах и ох!!!! И цялото това нещо за мен:)))) Джинджър ТИ СИ ЦЯЛО СЪКРОВИЩЕ!

Ginger Cookies 18 август 2010 г., 13:33  

Това е най - малкото, което мога да направя за теб , Лулу !:)
Ненапразно толкова много хора те уважават . :))
Жестът ти към мен е просто невероятен , благодаря ти ! :)))

Анонимен,  23 август 2010 г., 11:48  

А за блатовете без хартия за печене да ги печем?

Криси Петрова

Ginger Cookies 23 август 2010 г., 13:51  

Това е въпрос на личен избор , Криси , както и на наличен инвентар . :))
В този ден , в който правих тортата , тъкмо си бях купила страхотна тавичка , предназначена специално за блатове и затова не сложих хартия . Но това разбира се , не значи , че и с хартия нямаше да стане, напротив , даже още по - лесно е с нея . :)))

Анонимен,  24 август 2010 г., 12:00  

Моята торта днес...стана не като тази на картинката,но определено става за ядене :-)))),блатовете(учудващо за мен ) станаха най-безпроблемно, само с крема не прецених правилно нещата,ама стана...и украсата ми бе разрязан марс на парченца като ,,бръмбарчета''и явно това е моят отпечатък.Най-хубавото ,че има хора с които я споделих...а като престои в хладилника тази нощ ще стане още по-добре :-)))))

Криси Петрова

Ginger Cookies 24 август 2010 г., 13:38  

Какво точно не ти се получи с крема ти , Криси ?
Той е много лесен - маскарпоне + шоколад и маскарпоне + мед .:)
А за украсата хич да не ти пука , моите пчели като се удавиха , това не попречи да я изядем до последната троха ... и кошер . :))

Ginger Cookies 24 август 2010 г., 13:41  

Пък за кремовете на " Д-р Йоткер " ще ти дам един съвет - когато ги използваш за торта, слагай по - малко мляко от указаното на пакета , защото инъче стават по - редки и се разтичат . :)
Може би там е станал някакъв проблем .
Важното е да ви е било вкусно , няма да ходим на изложба, я. :))

Анонимен,  24 август 2010 г., 23:17  

Ами пообърках дозите на съставките ,уж поглеждах всичко да е точно ,е, стана си, ама далеч не е като твоята, но пак е вкусна,щом черпя приятели,пък и приятеля ми много му хареса ,сега ще я нападам пак. Сега ще си избирам друга торта за след 2-3 дни, трябва тренинг все пак :-)))).Благодаря ти Ginger Cookies !!!

Криси Петрова

Ginger Cookies 25 август 2010 г., 2:04  

Нищо , не се притеснявай , Криси , ще видиш каква майсторка ще станеш след още няколко торти . :)) Ще започнеш сама да усещаш дозите , как да замазваш гафове и т.н. То и аз имам много да уча още . :)
Важното е като сготвим нещо , близките ни да не ни го изсипят във врата , хихихих, а да хапват с удоволствие . :)

Анонимен,  21 юли 2013 г., 14:38  

Изпробвах я за рождения ден на съпругът ми. Стана страхотна - вкусна и красива! В сместа за блатовете сложих 1/2 бакпулвер, отстрани - орехов крокан, а отгоре глазурата направих с натурален шоколад. Гостите си облизаха пръстите! Динджър, благодаря за хубата рецепта!
Поздрави, Тони!

Роси 15 декември 2013 г., 12:56  

Рони,благодаря ти за вдъхновението и страхотната рецепта!
Много ефектна и вкусна торта се получи!
Пожелавам ти весели празници и щастлива нова 2014 година!

Публикуване на коментар

Back to TOP