крем супа .
Тази обаче е малко по - интересна , заради добавката към нея - крутончетата ми с гауда .
Видях тази идея в този блог , предлагам я и на вас .
Много е вкусно и според мен , тази крем супа е достойна и за сервиране като част от менюто за гости .
Аз приготвих моята с узрели , розови български сладки домати и това допринесе още повече за невероятния вкус , който получих .
Доматена крем супа
Продукти :
( за 4 порции )
6 броя средни домата
2 моркова
2 глави кромид лук
6 скилидки чесън
няколко стръка прясна мащерка
2 кубчета пилешки бульон
5 - 6 супени лъжици готварска сметана
черен пипер
бял пипер
сол
захар за балансиране на киселината
зехтин
Нарежете лука на лентички , срежете и скилидките чесън на 2 - 3 парчета .
Запържете ги до омекване в зехтина .
Нарежете моркова на ситно и го прибавете към тях , налейте около 50 мл вода и задушавайте около 5 - 10 минути . Внимавайте да не загори лука и чесъна , ако ви изври бързо водата .
Обелете доматите и ги нарежете . Сложете ги при морковите , лука и чесъна .
Пуснете и бульончетата и целите стръкчета мащерка и оставете всичко да къкри до готовност на доматите .
Подравете вкуса на супата със захар и още сол, ако има нужда . Това си е въпрос на вкус , така че не мога да определям грамажи . :))
След като всичко е добре сварено , махнете мащерката , сложете черен и бял пипер и пасирайте до получаване на крем супа .
Прибавете и сметаната и разбъркайте добре .
Приговете крутоните така :
Сложете между 2 филийки хляб , намазани с масло някакво любимо ваше сирене - гауда, пармезан , а защо не и кашкавал . Препечете ги в тостер или в преса за сандвичи .
Сервирайте супата с крутончетата и мащерка .
Много хубава,свежа и вкусна супичка.Нямам търпение да я сготвя,благодаря ти,че ми я припомни:):):)
ОтговорИзтриванеЧудесна супа и превъзходни снимки!
ОтговорИзтриванеИ аз ще се възползвам от рецептата със сигурност
Спокойна вечер: Ина