От няколко дена във фризера ми си почива голямо парче свински ребърца .
Постоянно ги поглеждах и все си казвах : " Стига с това свинско ! " и затварях вратата на фризера .
Стига, стига, ама няма стига !
Днес вече не издържах и ги размразих .
Ами така , де , само се пречкат там и заемат място ! :)
Не ми се искаше да ги правя стандартно на скара и реших да помисля за нещо
по - интересно , като обаче твърдо запазя идеята ребърцата да бъдат печени , а не плуващи в готвени манджи , яхнии и т.н. . Исках да получа тъмни, глазирани , много (х)американ :)) ребърца , като тия по филмите , с които всички похапващи цапат пръстите си до безобразие . :))
Вдъхнових се от рецептата на Dave Lieberman ( тук ) , но тъй като нямах една част от продуктите , си я интерпретирах по мой си начин .
Ето го и моето предложение :
Печени глазирани ребърца
Продукти :
1 кг свински ребърца
1 чаена чаша тъмна бира
3 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици кетчуп
2 супени лъжици ( не много пълни ) мед
1 / 2 чаена лъжичка млян джинджифил
10 скилидки чесън
черен пипер
сол
масло
В дълбока тенджера с масло сложете нарязаните ребърца , прибавете сол .
Изпържете ребърцата така, че от всички страни да бъдат тъмно златисти, направо да си бъдат готови . Не се притеснявайте , че дъното на тенджерата ще потъмнее и ще има препържени парченца в маслото .
Махнете ребърцата от тенджерата , а нея махнете от котлона за малко и изсипете бирата при маслото . Сложете и меда, кетчупа , соевия сос и пипера .
Разбъркайте , докато сосът заври и всички тъмни елементи от пърженето на ребърцата се смесят с него .
Поставете ребърцата в тава и ги залейте със соса . Сложете около тях и скилидките чесън .
Покрийте с фолио и печете на 180 градуса около 1.30 минути .
Периодично мажете ребърцата със соса .
Накрая махнете фолиото и ги запечете .
Всичкия сос попива в ребърцата , остават само " на масло " .
Изцедете ги от мазнината и сервирайте ! :)
:) от скоро попаднах в твоя кулинарен свят.Първата рецепта, която приготвих са тези невероятни ребърца.направо 6+. толкова много неща съм си набелязала, благодаря за страхотните рецепти. Поздрави,Симона
ОтговорИзтриванеУникално крехки и вкусни, благодаря ти за страхотната рецепта!
ОтговорИзтриване