четвъртък, 5 август 2010 г.

Свинско по Джинджърски :)

Както стана ясно отдавна,  не съм по дългите уводи . В ежедневието си съм доста приказлива , но тук някакси не проявявам тази черта от характера си , пристъпвам бързо към същината на нещата - рецептите . :)
Преди да го направя и сега ,  ще ви кажа ,  че свинското сигурно според мнозина от вас не е подходящо за летните дни  ,  но ние вкъщи ,  колкото и да ни се иска ,  никога не можем да откажем хубава прясна свинска пържола .
Предлагам ви един вариант за свинско месо с бамя и други зеленчуци ,  което днес съвсем на посоки импровизирах и нарекох на блога си . :))
Продуктите са абсолютно " на око " ,  така че ,  ако ви допадне рецептата , слагайте от всичко по колкото на вас ви се иска. Може да си сложите и цели лукчета и моркови , каквото се сетите .
Нека да го видим това :



Свинско по Джинджърски :)







Продукти :

свински вратни пържоли
4 картофа
прясна бамя
пресни печурки
1 бульон от диви гъби
1 чаена чаша бира
сол
черен пипер
бял пипер
прясна мащерка
пресен магданоз
краве масло

Измийте зеленчуците , нарежете картофите на едро и ги сложете заедно с  бамята в тавичка .
Овкусете пържолите с двата вида пипер и сол.
Сложете ги върху картофите и бамята . 
Подредете по малко прясна мащерка върху тях .





Натрошете бульона колкото може и го смесете с бирата . Полейте продуктите , сложете по малко парченца краве масло върху месото и сложете всичко във фурната да се пече на 180 градуса .
Ако обичате по - солени храни, добавете още сол ,  преди да започнете да печете .
От време на време поливайте месото със соса . 
Когато пържолките са почти готови ,  прибавете и гъбите
( гъбките да са леко осолени ) .  Те са крехки ,  както знаете , и им е нужна кратка топлинна обработка,  за да не се стопят .
Сервирайте с пресен магданоз и чаша студена биричка . :))



6 коментара:

  1. Ястието ти е станало страхотно и много апетитно.А и студената биричка много му подхожда!На здраве:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Бе много си е добре свинското за лятото:) А пък за свински вратни пържолки умирам! Много апетитно изглеждат!

    ОтговорИзтриване
  3. Хаахахаа, същата работа съм, видя ли дебеличка вратна пържолка, КРАЙ, нямам спиране ! :))) Зимата свинско и винско - класика, лятото , хайде , ще прежалим червеното вино за сметка на потна халба бира, но свинското - тц, остава в менюто ! :))
    Благодаря ти отново , Лулу ! :))

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотна рецепта :) В къщи всички си облизаха пръстите :)

    ОтговорИзтриване
  5. Здравей, Вероника :)
    Очарована съм от сайта ти и вчера дори изпробвах тази невероятна рецепта. Получи се много апетитно ястие и с мъжа ми ометохме цялата тава :)))))
    днес ще опитаме нещо друго от твоите предожения. Успех и поздрави!
    Криси

    ОтговорИзтриване
  6. I tazi vecher bqhme na "Svinko po Djindjyrski":)Prevyzhodno qstie stavaaaaaaaaaa!:)))

    ОтговорИзтриване