Както стана ясно отдавна, не съм по дългите уводи . В ежедневието си съм доста приказлива , но тук някакси не проявявам тази черта от характера си , пристъпвам бързо към същината на нещата - рецептите . :)
Преди да го направя и сега , ще ви кажа , че свинското сигурно според мнозина от вас не е подходящо за летните дни , но ние вкъщи , колкото и да ни се иска , никога не можем да откажем хубава прясна свинска пържола .
Предлагам ви един вариант за свинско месо с бамя и други зеленчуци , което днес съвсем на посоки импровизирах и нарекох на блога си . :))
Продуктите са абсолютно " на око " , така че , ако ви допадне рецептата , слагайте от всичко по колкото на вас ви се иска. Може да си сложите и цели лукчета и моркови , каквото се сетите .
Нека да го видим това :
Свинско по Джинджърски :)
Продукти :
свински вратни пържоли
4 картофа
прясна бамя
пресни печурки
1 бульон от диви гъби
1 чаена чаша бира
сол
черен пипер
бял пипер
прясна мащерка
пресен магданоз
краве масло
Измийте зеленчуците , нарежете картофите на едро и ги сложете заедно с бамята в тавичка .
Овкусете пържолите с двата вида пипер и сол.
Сложете ги върху картофите и бамята .
Подредете по малко прясна мащерка върху тях .
Натрошете бульона колкото може и го смесете с бирата . Полейте продуктите , сложете по малко парченца краве масло върху месото и сложете всичко във фурната да се пече на 180 градуса .
Ако обичате по - солени храни, добавете още сол , преди да започнете да печете .
От време на време поливайте месото със соса .
Когато пържолките са почти готови , прибавете и гъбите
( гъбките да са леко осолени ) . Те са крехки , както знаете , и им е нужна кратка топлинна обработка, за да не се стопят .
Сервирайте с пресен магданоз и чаша студена биричка . :))
Ястието ти е станало страхотно и много апетитно.А и студената биричка много му подхожда!На здраве:)))
ОтговорИзтриванеБе много си е добре свинското за лятото:) А пък за свински вратни пържолки умирам! Много апетитно изглеждат!
ОтговорИзтриванеХаахахаа, същата работа съм, видя ли дебеличка вратна пържолка, КРАЙ, нямам спиране ! :))) Зимата свинско и винско - класика, лятото , хайде , ще прежалим червеното вино за сметка на потна халба бира, но свинското - тц, остава в менюто ! :))
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти отново , Лулу ! :))
Страхотна рецепта :) В къщи всички си облизаха пръстите :)
ОтговорИзтриванеЗдравей, Вероника :)
ОтговорИзтриванеОчарована съм от сайта ти и вчера дори изпробвах тази невероятна рецепта. Получи се много апетитно ястие и с мъжа ми ометохме цялата тава :)))))
днес ще опитаме нещо друго от твоите предожения. Успех и поздрави!
Криси
I tazi vecher bqhme na "Svinko po Djindjyrski":)Prevyzhodno qstie stavaaaaaaaaaa!:)))
ОтговорИзтриване