понеделник, 30 август 2010 г.

Салата " Яйце върху айсберг "





Продукти :

айсберг
краставица
копър
сол (хималайска)
заквасена сметана
светъл балсамов оцет
сок от лайм
зехтин
пържено яйце (в зехтин)






Обелете краставицата и я нарежете .
Измийте айсберга и го накъсайте на дребно .
Нарежете пресен копър на ситно .
Сложете ги в дълбока купа и ги овкусете със сол , зехтин , балсамовия оцет , заквасената сметана ( от нея се слага много малко ) и със сока от лайм .
Разбъркайте добре !
Когато сервирате на порции ,  сложете от овкусената салата , а върху нея  - във всяка чиния по едно пържено яйце .

Не пиша умишлено количества на продуктите за салатата , защото овкусяването , а и от колко салата имате нужда , определяте вие !
Да ви е вкусно ! :)


4 коментара:

  1. Уникално!Яйца на очи и зелена салата- страхотно преоткриване на топлата вода! Как ли би могъл човек да се сети да си изпържи яйца и да си направи зелена салата,пардон, айсберг?!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз не знам какво е - не се притеснявай! ;-)

    ОтговорИзтриване
  3. Много ми хареса идеята, ще я пробвам!

    ОтговорИзтриване
  4. darkslayer - леле, леле, какъв сарказъм.....Явно той ти е вкусен. Ами наздраве, тогава! Естетският поглед върху нещата, не е присъщ на тези, които са предубедени.

    ОтговорИзтриване