Това ястие изобщо нямах намерение да го правя .
Всъщност , днес изобщо нямах намерение да готвя , а да отида на плаж , но времето не ми се стори твърде удачно , за да си загубя целия ден в безцелно висене на полуприпек . :)
Това свинско става много бързо и уверявам ви , наистина е вкусно .
Съветът ми е да не използвате сухо месо , защото ястието няма да се получи добре .
Нямам търпение да седнем да вечеряме ! :))
Свински хапки в експлозия от аромати
Продукти :
свински врат
3 глави кромид лук
2 супени лъжици лютеница
сол
черен пипер
бял пипер
сух риган
суха мащерка
лют червен пипер
3 зърна бахар
естрагон
зехтин
Нарежете месото на едри хапки и го изпържете до златисто .
Прибавете едро нарязания лук и лютеницата и задушавайте до омекване на лука .
После добавете и останалите продукти , оставете ястието на котлона още 2 - 3 минути .
Сложете капак върху съда , в който готвите , за да се разгърнат добре ароматите .
Сервирайте с червено вино .
Не само апетитните хапки,а и начина на аранжиране много ми допадна.Харесва ми усещането и докосването до отдавна отминалото старо време.....
ОтговорИзтриванеБлагодарение на хубавата аранжировка , която ти ми изпрати ! :)) Добре , че пазиш тези страхотни стари вещи . :))
ОтговорИзтриванеЗа съжеление много малко съм запазила.
ОтговорИзтриванеС удоволствие ще се възползвам от тази рецепта, имам пресен естрагон, както и останалите сухи подправки. А щом е със свинско :))) няма начин да не се хареса.
ОтговорИзтриванеМного апетитно изглежда :)
Хубав и усмихнат ден!
Благодаря ти много, Пепчо , страхотна оценка от кулинар като теб ! Поздрави и на теб и много слънце в небето и в сърцето ! :)))
ОтговорИзтриванеВсъщност се оказва, че готвенето е йога за душата :))) А когато се хареса, изпитваш невъобразим екстаз от свършеното :))) Благодаря ви за чудесните рецепти и възможността човек да се чувства като бог, макар и в кухнята :)))
ОтговорИзтриванеПо - хубаво не бих могла да го кажа ! :)
ОтговорИзтриванеМного ви благодаря за хубавите думи и се надявам да се чувствате приятно тук ! :)))