Свински хапки в експлозия от аромати

>> сряда, 18 август 2010 г.

Това ястие изобщо нямах намерение да го правя .
Всъщност , днес изобщо нямах намерение да готвя , а да отида на плаж ,  но времето не ми се стори твърде удачно , за да си загубя целия ден в безцелно висене на полуприпек . :)
Това свинско става много бързо и уверявам ви , наистина е вкусно .
Съветът ми е да не използвате сухо месо ,  защото ястието няма да се получи добре .
Нямам търпение да седнем да вечеряме ! :))


Свински хапки в експлозия от аромати








Продукти :

свински врат
3 глави кромид лук
2 супени лъжици лютеница
сол
черен пипер
бял пипер
сух риган
суха мащерка
лют червен пипер
3 зърна бахар
естрагон
зехтин

Нарежете месото на едри хапки и го изпържете до златисто .
Прибавете едро нарязания лук и лютеницата и задушавайте до омекване на лука .
После добавете и останалите продукти ,  оставете ястието на котлона още 2 - 3 минути .
Сложете капак върху съда , в който готвите , за да се разгърнат добре ароматите .
Сервирайте с червено вино .



7 коментара:

todorka 18 август 2010 г., 11:54  

Не само апетитните хапки,а и начина на аранжиране много ми допадна.Харесва ми усещането и докосването до отдавна отминалото старо време.....

Ginger Cookies 18 август 2010 г., 12:12  

Благодарение на хубавата аранжировка , която ти ми изпрати ! :)) Добре , че пазиш тези страхотни стари вещи . :))

todorka 18 август 2010 г., 12:18  

За съжеление много малко съм запазила.

pep-4o 19 август 2010 г., 0:22  

С удоволствие ще се възползвам от тази рецепта, имам пресен естрагон, както и останалите сухи подправки. А щом е със свинско :))) няма начин да не се хареса.
Много апетитно изглежда :)
Хубав и усмихнат ден!

Ginger Cookies 19 август 2010 г., 8:07  

Благодаря ти много, Пепчо , страхотна оценка от кулинар като теб ! Поздрави и на теб и много слънце в небето и в сърцето ! :)))

Анонимен,  4 октомври 2010 г., 7:18  

Всъщност се оказва, че готвенето е йога за душата :))) А когато се хареса, изпитваш невъобразим екстаз от свършеното :))) Благодаря ви за чудесните рецепти и възможността човек да се чувства като бог, макар и в кухнята :)))

Ginger Cookies 4 октомври 2010 г., 8:07  

По - хубаво не бих могла да го кажа ! :)
Много ви благодаря за хубавите думи и се надявам да се чувствате приятно тук ! :)))

Публикуване на коментар

Back to TOP