Торта " Трите теменужки "

>> сряда, 11 август 2010 г.

Днес ви предлагам рецепта за една много лесна и вкусна торта с мнооого крем .
Това е първата ми допирна точка с марципан и честно казано,  беше много забавна работата с него .
Съвсем в началото е нормално да не покажа майсторски клас , но пък поне на вкус всичко се получи както трябва . :)
Следващият път ще опитам да облека цялата торта в марципан и да направя
по - пищна декорация .
Стъпка по стъпка ще се науча ! :))
Но да се върнем към рецептата .
Подарявам ви това малко букетче от три теменужки ! :))



Торта " Трите теменужки "








 Продукти и начин на приготвяне :

за блатовете :
3 яйца
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша брашно ( без 1 супена лъжица )
1 супена лъжица кокосови стърготини
1 / 2  чаена лъжичка настъргана портокалова кора
1 ванилия
1 равна лъжичка бакпулвер
4 супени лъжици прясно мляко 



Това са продуктите за 1 блат , ще са ви нужни 2 ,  като единия ще оцветим в зелено , а другия - в лилаво .
Разбийте яйцата и захарта на гъста пяна , сложете накрая и млякото . Смесете останалите продукти и постепенно ги прибавете към яйчната смес . 
Разбърквайте с шпатула ,  докато всичко се смеси добре . 
Изпечете блатовете на 180 градуса . 
Внимавайте да не се препекат ! Трябва да станат меки като дунапрен . 




Пригответе крема така :
Разбийте на сняг 250 мл сладкарска сметана . Прибавете към нея 500 грама маскарпоне . Отделно разбийте с миксер 200 грама меко краве масло , 1 ванилия и пудра захар на вкус . Може да сложите и някаква есенция по ваш избор .
Смесете ги с останалите продукти .
Сглобете тортата ,  като между двата блата сложите 1 / 3 от крема , а останалите 2 / 3 намажете по повърхността на тортата . Така ще се получи като трети , бял блат .
Украсете с филетирани бадеми по желание и с цветенца от марципан .








25 коментара:

Анонимен,  11 август 2010 г., 4:52  

maleeeeeeeeeeeeee maleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee maleleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee NE!!! unikalno eeeeeeeeeeee, bravo na kulinarkata!!!!

Ивейн 11 август 2010 г., 5:16  

Много е хармонична и симпатична, и несъмнено вкусна!
Тази комбинация в лила и зелено ми е от любимите.
Постави началото на моделрането, а? :) Какво ли ни чака от тук нататък?
Между другото доста торти правиш. Успявате ли всичко да изядете?

Ginger Cookies 11 август 2010 г., 6:53  

Благодаря , Ивейн , да чуя подобни думи от теб е повече от комплимент ! :))
Относно яденето , по принцип от всичко , което приготвям , било то сладко или солено, само опитвам . Съпругът ми също . Но имам няколко приятели, помощници в изяждането на всичко , които само ме чакат да им занеса пълната кутия , хахаха . И са доволни от всичко и не ми отправят никаква критика. :))) То с пълна уста трудно се критикува . :)))))

fedora 11 август 2010 г., 10:01  

Ааа, чудо! Прекрасна торта и снимки!
Възхитена съм!

Lulu 11 август 2010 г., 10:42  

Джинджър, много стилна тортичка! С удоволствие бих я пробвала! Звучи много вкусно

Ивейн 11 август 2010 г., 11:27  

Ама вие само от опитване на храната ли живеете? :)))
Е, хубаво е, че има кой да оценява труда ти.

Moni.M_T 11 август 2010 г., 22:21  

Цветно, красиво, а по-всичко личи и вкусно.
Браво, за първият опит с марципана. Работата със захарните теста е забавна,но води до пристрастяване:D

Ginger Cookies 12 август 2010 г., 1:36  

Отварям си днес блога и какво да видя - прекрасните ви коментари ! :)) Ех, така хубаво и слънчево да ти започне деня е страхотно ! :))))
Федора , Лулу , благодаря ви , много мили думи , страшно ме зарадвахте! :))
Мони , сърдечно ти благодаря и на теб и добре дошла ! :)) Наистина усещам , че ще се пристрастя към марципана . :)))
Ивейн , то от много опитване май ги качих тия 3-4 излишни килограми, хихихииии . :)))) Но като цяло си минаваме с опитване , ела да видиш моите лами какво правят . Даже щеше да има бой за едни еклери . :))))))))

ẴŦĬ₦ẵ`` 12 август 2010 г., 5:14  

Нямаше начин да не се включа и аз в коментарите за тази торта. Както всичко, което съм опитвала до сега и тук не мога да кажа дори една лоша дума, но за сметка на това се сещам за поне десет думи, с които бих я описала- красота, елегантност, лекота, ароматност, изкушение, изящност, пъстрота, оригиналност, невероятно изживяване, убийствен вкус :)
И както вероятно се досещате, аз съм едната от помощниците, която е опитала почти всички неща приготвени в този блог, от нашата невероятна приятелка, която е и не по-малко невероятен готвач. И ако не сме я критикували до сега за нищо, не е защото са ни били пълни устите, а защото е нямало за какво. За мен това е човекът, който няма граници, щом започне да готви, не се придържа към строги рецепти, прави най-уникалните импровизации и придава неповторими вкусове дори и на най-обикновените и до болка познати ни неща в кухнята. И не на последно място, единствената, която може да накара, човек да прояде неща, които не обича по-принцип, но направени от нея да му станат любими и да поиска допълнително:)

Ginger Cookies 12 август 2010 г., 5:43  

Е , не ! Този коментар просто ме уби ! Знам , че уважаваш старанието ми в кухнята , но такива мили и искрени думи не съм очаквала ... трогна ме истински ...
Благодаря ти от цялото ми сърце , Злати , вече си заслужи най - големите парчета от всички сладкиши и торти , хахахахаа ! :)))))))))))))

Milen@ 12 август 2010 г., 7:38  

Свежа, нежна и деликатна! Много ми харесват снимките ти! Колко хубаво, че имаш помощници в изяждането на всички изкушения, може да се вихриш на воля без да прегрешаваш :-)

Ginger Cookies 12 август 2010 г., 8:13  

Ей, Миленка , радвам се , че си тук пак ! :)) Благодаря ти ! :))
Ако не сте вие - професионалистите в областта , да ме окуражавате , няма да съм толкова настоятелна да се науча . :))
Много ми е важна подкрепата ви ! :))

Помагат и още как , особено , ако съм приготвила нещо сладко, направо си става война, поне по 5 диванета чакат :))
Даже вече и заявки си дават , представяте ли си , хахаха :))))

todorka 12 август 2010 г., 11:59  

Тази разкошна тортичка ,напълно си заслужи вниманието.:)Изглежда сублазняваща красива и много вкусна,неустоима да си опиташ едно пърченце и още едно...Много нежното съчетание на цветове я прави прекрасна.Възхищавам се на куража и уменията ти да правиш толкова различни неща и да експериментираш с различни вкусове и аромати!:)))))

Анонимен,  12 август 2010 г., 13:43  

Ся, можи сме Лами ама поне изяждаме всичко като добри прасета и с пълна уста пак фалим кулинарката, щото тя си е нашата гордост. Ся таз торта кръстена на нази а пък ний ниможахми да я кусаме, за тва кат сме лами искаме още една да напрайш за да видим как е на вкус! И еклери искаме и Чийзкейк искаме абе всичко искаме щом е от тебе :)

Ginger Cookies 12 август 2010 г., 13:49  

Другите 2 теменужки хапнаха , а за теб, като
най - слабата теменужка , ще има цяла тава чиийзкейк . :)

maxim 12 август 2010 г., 13:55  

А, да си жива и здрава! За другите теменужки ни троха от чийза!!!

Lety 13 август 2010 г., 15:36  

Оооооо, каква красота съм пропуснала за двата дена, в които не съм поглеждала в блог пространството... Страхотна торта! Много елегантна, нежна и същевременно жизнерадостна, а за вкуса не се и съмнявам.

ghost13 15 август 2010 г., 11:49  

:-)
Много е свежа и красива а за вкуса не се и съмнявам ....страхотно изглежда
Поздрави!!!

Ginger Cookies 15 август 2010 г., 12:23  

Lety , ghost13 , благодаря и на вас за милите думи ! :)) Всички сте страхотни ! :)))

Dani 26 август 2010 г., 8:53  

Тази тортичка със "срамежливите" теменужки,
нещо ми е убягнала :)
Цветово е станало прекрасно, а за вкуса не се съмнявам !
Би ли ми казала къде намираш филетирани бадеми ?
Хубава вечер!

Ginger Cookies 26 август 2010 г., 18:30  

Дани, благодаря ти много ! :)
Филетирани бадеми има в " Пикадили " , беше само една марка , но пак е нещо . :))

Dani 27 август 2010 г., 3:32  

Благодаря :)

Ginger Cookies 27 август 2010 г., 4:14  

Няма защо , поздрави ! :)

Анонимен,  28 април 2012 г., 18:45  

Honourable bye, considerate alternative other :)

Анонимен,  10 май 2012 г., 19:14  

Lofty bye, sweet friend :)

Публикуване на коментар

Back to TOP