Сьомга с песто

>> понеделник, 30 август 2010 г.

Продължавам упорито да попълвам раздел " Здравословно и диетично " . :)
За пореден път се убежавам , че правилното хранене не означава безвкусно хранене . Има хиляди рецепти за здравословни ястия и ще ви представям редовно част от тях .
Българинът се храни изключително нездравословно , това е всеизвестен факт , но пък ние ще се опитаме заедно да променим това , дори и частично ! :)



Сьомга с песто





Продукти :

филе от сьомга
хималайска сол
зехтин
сок от лайм
бял пипер
песто






Осолете парчетата филе от двете страни и ги поръсете леко с бял пипер .
Отрежете  правоъгълни листове алуминиево фолио и сложете всяко в отделен лист .
Изцедете по малко лайм върху всяко филенце и ги полейте с по 1 супена лъжица зехтин .
Не завивайте фолиото , само го подвийте острани , за да спре изтичането на сока , който ще се образува по време на печенето .
Сложете филетата сьомга в предварително загрята на 200 градуса фурна и ги запечете за 10 - 15 минути .
После отворете фурната и им сложете по малко песто отгоре , разстелете го по повърхността на рибата и печете още 5 минути .


 

8 коментара:

Dani 30 август 2010 г., 10:28  

Обичам сьомга и я пека с лимонов сок и копър :)
Той много си отива с тази риба!
Харесва ми твоето предложение,
но си мисля, че рибата е мазна и този зехтин/а и в пестото също се слага/ ще ми дойде в повече.
Извинявай, споделям моето мнение :)
Хубава вечер!

Ginger Cookies 30 август 2010 г., 10:37  

Разбира се , всеки има различен вкус ! :)
Хубава вечер и на теб ! :)

Baby 1 септември 2010 г., 13:03  

Ммм, както обичам риба, пък и сьомгааа! ^^ <3

Ginger Cookies 1 септември 2010 г., 14:40  

:)))) Наистина е страхотна риба , обаче на мен вече ми става лошо от нея :)) , съпругът ми я яде постоянно и се чудя какви варианти да му
измислям . :))))
Бих ти препоръчала и глазираната сьомга . :))))

Анонимен,  2 септември 2010 г., 5:05  

пробвах тази прекрасна рецепта и стана...прекрасно! Благодаря, Ginger Cookies!
П.С. свложих и малко лично творчество - като канапе използвах талиателе, че някак самотна ми стоеше тази сьомга.

Ginger Cookies 2 септември 2010 г., 5:33  

Страхотно, много се радвам ! :))
А за талиателе ти завиждам благородно, аз с тази моя настояща диета се принуждавам да ям самотни сьомги, хихихих ! :))))
Поздрави и благодаря ! :))))

Анонимен,  30 септември 2013 г., 6:34  

Страхотна рецепта! Правих я снощи и си облизахме пръстите :)

Plam 9 декември 2013 г., 11:49  

Привет, привет!
Отдавна следя блога и все се облизвам. Та днес реших освен това и да се пробвам. Започнах с тази рецепта - стана повече от прекрасна! В момента съпругът ми изяжда второ парче сьомга и само мърка като котараче :)
Реших да добавя канапе от спаначени талиателе, а за техен сос използвах зехтина и лайма от сьомгата, получи се разкошно!
Благодаря за рецептите, вече малко по-уверено ще почна да пробвам и други от блога ти :)))

Публикуване на коментар

Back to TOP