Бърза торта

>> петък, 30 юли 2010 г.

Много се разочаровах от сметаната на  "Dr . Oetker " .
Няма да коментирам повече и да злословя , но никога повече няма да си я купя .
Провали ми се декорацията на тортата . 
Но тъй като пък в крайна сметка за мен моя блог не е участие в състезание и нямам претенциите да съм профи , а го правя за удоволствие , реших да рискувам и да ви покажа тортата , тъй като е лесна и може да ви допадне технологията .
Съжалявам , че стана така със сметаната , искаше ми се да е красива , но  ...
Както и да е , да не си разваляме настроението ! :)
Поне стана вкусна и искам да ви кажа ,  че сметаната беше най -  малкия проблем на всички ,  които участвахме в опустошаването на тортата .
Тази торта си е отвсякъде бърза - бързо се приготвя ,  но и бързо се яде ! :))
Даже и моето котараче искаше да опита . :))





За сметка на проблема , който имах със сметаната , си имах на разположение един уникален италиански продукти " DeliXia " - така известното dulce de leche . 
Невероятна мултифункционална вкусотия ,  която ще бъда много щастлива да имам възможността да предлагам в магазина си  ( сега преговаряме с приятелите от Италия :)))) .
Фантастичен вкус , неописуем !!!
Идва ти да излапаш лакомо целия буркан ... ох ...
Уникална композиция от мляко и  вкуса на бонбоните " Лакта " и  " Карамела Му " , но в мнооооого по - изящен вариант .
Толкова гладка консистенция , ефирна , сякаш кадифе , фино лепне по небцето по много приятен и нежен начин и те завладява и като вкус , и като аромат ...
Става за директна консумация ,  за топинг на мелби , за кремове на торти , за пълнеж на сладки , на кроасани , или да си сложите лъжичка от това чудо в кафето и то да придобие изкусителен карамелен аромат , абе , за всичкоооо ! :)
Само вижте за каква консистенция и цвят става въпрос !
Molto bene ! ! !






Следващата рецепта се приготвя наистина бързо и е въпрос на личната ви фантазия , за да си измислите продуктите за крема ,  ако ви липсва някоя от съставките в моята рецепта .
Само един съвет от мен , относно крема ,  който ще използвате  - да бъде задължително гъст , тъй като блатовете са подредени вертикално и ще изтече надолу в подноса ,  ако е рядък .
И така ,  нека да видим  тази :




Бърза торта








Продукти :

2 пакета готови правоъгълни блатове 
1  бурканче dulce de leche " Delixia "
2 кутии маскарпоне ( от 500 грама )
пудра захар на вкус
сладкарска сметана
100 мл  " Baileys "
малко течен шоколад  " Nutella " 
бял шоколад

Разбъркайте маскарпонето с карамеленото чудо и прибавете пудра
захар ,  докато стане достатъчно сладко за вашия вкус .  Това е крема за тортата . 
Ако имах повече от това превъзходно нещо , щях само с него да намажа тортата , без никакво маскарпоне и захар  . 
Нищо , и това ще стане ! :)




Срежете всеки блат по дължина на 2 части , да станат като дълги правоъгълници . 
Намажете едната част на блата с крема , поръсете с натрошен шоколад ,  навийте я като охлювче ,  и я сложете в средата на подноса ,  на който ще правите тортата .
После намажете следващата половинка на блата и я увийте около охлювчето .
И така до изчерпване на блатовете и крема . 
Трябва да изглежда така :




Аз поръсих всеки блат върху крема с натрошен бял шоколад , останалия изсипах отгоре . 
Разбийте сметаната и сложете " Бейлис " - а , като намалите от количеството на прясното мляко със 100 мл ( колкото ще е ликьора ) ,  за да не се прекали с течността в сметаната . 
Намажете цялата торта с овкусената сметана и я декорирайте ,  както на вас ви харесва . 





Аз сложих течен шоколад отгоре , защото нямах повече "Delixia "   .
Това е всичко ,  нали ви казах , че е бърза торта ! :)))





9 коментара:

ẴŦĬ₦ẵ`` 30 юли 2010 г., 11:53  

Много ми харесва тортичката. Крема, който е между блатовете е просто разкошен. А сметановата глазура е перфектният завършек на този кулинарен шедьовър! Имах големи очаквания за тази торта и определено мога да кажа, че бяха повече от оправдани. Невероятна е!

mimiska 30 юли 2010 г., 14:12  

че защо пък да е грозна, супер си е!

Ginger Cookies 31 юли 2010 г., 7:39  

Хихихи , мерси за успокоенито !:))
Прилича на паднала лавина , но и така й видяхме сметката .:)))
Благодаря ! :))))

Маги 11 август 2010 г., 7:10  

Много си е хубава тортичката...мммм...само да ми падне :)

Анонимен,  22 август 2010 г., 23:46  

И на мен ми харесва!

Вили,  25 август 2010 г., 12:14  

Ох, тортичката е прекрасна, но ....аз искам да коментирам това божествено дИте, което вече втори път засичам в рецептите...
Говоря за котето :)
Разказвала ли сте някъде за него, ако не сте бихте ли ни го представили тук
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=519688.0
където сме се събрали няколко котколюбителки :)
Благодаря!
Сайта Ви е много стилен и интересен - поздравления!

Ginger Cookies 25 август 2010 г., 14:53  

Много благодаря , Вили ! :))
Не , никъде не съм разказвала досега за моя пух , не съм участвала във форуми досега . Не мога да отворя линка , за да прочета темата ви . :))

Вили,  26 август 2010 г., 1:35  

Не знам защо не излиза като линк, а като адрес... но може и по-малко по-труден начин - маркирай адреса, копирай, пренеси го на чиста страница горе в полето за адреси, натисни ентер и ...добре сте ни дошли :) Ще се радваме безкрайно да Ви приветстваме като наши членове. Семейството ни е голямо и задружно. ДиЧата ни са породисти и не съвсем, но много, много обичани :) , а "мамите" словоохотливо се хвалим с ежедневните им бели и приключения :)

Ако все пак не успяваш да влезеш през линка, можеш да ни откриеш в бг мама, раздел Хоби на Дом и семейство, темата е Любители на котки.

*** Да вметна по темата за тортичката, гледайки бурканчето с карамелената сгушьонка, че аз правих мармалад от домашно прясно мляко и вида и вкуса му е съвсем същия. Рецептата е на Вили Конова и я взех от Кулинарния на биберон.ком. Споменавам го, ако някой иска да си приготви всичко сам, да знае, че има вариант :)

Анонимен,  22 април 2011 г., 10:53  

Аз сам си правя дулсе де лечето. Много е лесно: консерва подсладено кондензирано мляко се оставя да ври (консервата трябва да е затворена) в тенджера 4 часа като се долива вода така че консервата да е винаги покрита.

Публикуване на коментар

Back to TOP