Нали сте чували тази много вярна мисъл :
" Накарай мързеливия на работа , да те научи на акъл ! " :)
Казвам ви това , защото то има много голяма връзка със следващата ми рецепта .
Тя е от тези рецепти , които съм си съчинявала , когато никак, ама никак не ми се е готвело , а се е налагало да приготвя нещо за ядене .
Вкъщи много харесваме пилето , приготвено по този мързелив начин .
Толкова е лесно за приготвяне , а в същото време е от тези рецепти , които те карат да си оближеш пръстите , сякаш са правени майсторски .
Ако ми се доверите , ще се убедите колко е вкусно това пиле , приготвено в глинен съд с хубава лютеница и цели гъбки .
Пиле в глинен съд с гъби и лютеница
Продукти :
пиле ( аз използвах 10 парти бутчета )
1 / 2 бурканче лютеница ( от тези от 265 грама , аз използвах детската лютеница на
" Олинеза " )
1 / 2 чаена лъжичка сух босилек
1 / 2 чаена лъжичка червен пипер ( ако обичате пикантни храни , сложете и лют )
черен пипер
сол
1 буркан цели мариновани печурки
зехтин
магданоз или целина за поръсване
Измийте пилето , осолете го много добре и го сложете в гювеча .
Поръсете го с млян черен пипер .
Изсипете върху него и гъбите от буркана и ги разпределете около пилето .
В малък съд смесете лютеницата , босилека , червения пипер и прибавете малко вода
( да стане сос средна гъстота ) .
Полейте пилето с тази смес .
Отгоре излейте малко зехтин , сложете капака на гювечето и го пъхнете във фурната да се пече .
Аз пекох около 2 часа на 190 градуса .
Сервирайте с пресен магданоз или целина .
Нали ви казах , че е много мързелива тази рецепта ? :)))
Рони, това дали няма да стане със свинско месце, че вкъщи ММ не яде пилешко :(
ОтговорИзтриванеМария, Варна
Ще стане , Миме , с едно хубаво вратно свинско месце , нарязано на хапки , ще стане чудесно ! :))
ОтговорИзтриванеЕхааа, поредния героизъм в кухнята с тази рецепта, но не с пиУешко, а със свинско месце, ммммм ..
ОтговорИзтриванеАз и на колегите нося от тези ястия да опитат, та вече, Рони, имаш овации и от тях :)
Мария, Варна
Чудесно ! :))))) Ти направо си стана спец по моите рецепти, сигурна съм, че се справяш уникално ! :))))
ОтговорИзтриванеПоздрави ! :)))
Хихи, да, но ти си виновна за моите успехи в кухнята :)))
ОтговорИзтриванеПрицелила съм се в печената скумрия с плънка сега. Аз НЕ обичам риба, но съм сто процента сигурна, че така приготвена ще ми хареса. Ще споделя утре :))
Мария, Варна
Ти направо си шампион в готвенето, браво, много ти се радвам ! :))))
ОтговорИзтриванеРони, благодарности от цялото фемили. Дори все по-капризната ми напоследък дъщеря си облиза пръстите, права си, че това е ястие е изключително бързо и лесно, а ужасно, ама ужасно вкусно.
ОтговорИзтриванеНареждам рецептата в любими!
И много ти се радвам.
Веси, изключително съм щастлива, че тук има такива прекрасни приятелско настроени хора като теб! :)))
ОтговорИзтриванеПоздрави на всички в твоя дом, пожелавам ви много топлина и уют! :))
Вероника, страхотна рецепта - у дома много се хареса пилето, приготвено по този начин.Благодаря ти,че сподели рецептата с нас:).
ОтговорИзтриванеПриятна вечер!
Много изкусително! :) Поздравления!
ОтговорИзтриванеИмам едно въпросче - пилето цяло ли се пече или се реже?
Благодаря предварително!
Както съм описала в рецептата, приготвих ястието с бутчета. Ако искате да я направите с цяло пиле, а не само с бутчета или други части, нарежете го, по-добре ще е. Дано ви хареса.:)
ОтговорИзтриванеnqmam marinovani gubi v momenta, kakvo 6e kajete za presni gubi?? ;-)
ОтговорИзтриване