Ето го и другото ми ястие от днешното речно - морско меню .
Можете да замените някой от морските дарове с друг или да добавите още някой към тези , тук няма правила .
Но едно е сигурно , на всяка цена трябва да спазим традицията ризотото с морски дарове да се консумира с мнооооого студено бяло вино ! :))
Ризото с морски дарове
Продукти :
200 грама сварени скариди
100 грама сварени рапани
100 грама варени миди
6- 7 броя замразени рулца от раци
1 чаена чаша бял ориз
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 / 2 пакетче краве масло
сух риган
сол
черен пипер
2 супени лъжици соев сос
каперси
прясна мащерка
1 зеленчуков бульон
пресен лимон
Разтопете маслото и запържете лука .
След като лука омекне, добавете ориза и го запържете , докато стане прозрачен .
Изсипете 1 чаена чаша вода към него , сложете бульона , счукания
чесън , ригана и оставете да къкри леко .
После добавяйте вода , колкото е необходимо , докато ориза стане готов напълно . Нарежете рулцата от раци на 3 части и ги сложете при ориза , докато се затоплят . Прибавете и останалите морски дарове .
Не ги дръжте на котлона повече от 1 минута , тъй като са предварително сварени и рискувате да станат твърди като гума от повече топлинна обработка .
Махнете ризотото от котлона , овкусете със соевия сос , черен пипер , ако има нужда още сол , прибавете и каперсите и прясната мащерка , както и прясно изцеден лимонов сок .
Сложете капак и оставете ризотото да поеме всички аромати за няколко минути , преди да сервирате .
Това ризото изглежда просто фантастично!
ОтговорИзтриванеКато човек, който успя и да го опита, мога да кажа, че и на вкус е също толкова фантастично :))))
ОтговорИзтриванеМного ви благодаря и на двете ... Наистина понякога чак се засрамвам от толкова мили думи .
ОтговорИзтриванеБлагодаря сърдечно ! :)))))))))))))))