Ягодови сълзици

>> понеделник, 26 юли 2010 г.

Това са едни от малкото сладки изкушения от старото време , които са запазили вкуса си и до днес.
Обожавам тези малки хрупкави сладки !
Само че в магазина са винаги студени и твърди ,  а прясно изпечените леко топли домашни сълзици са неземно ароматни и топящи се като вкус .
Сълзиците със захар са познати на всички , но днес искам да ви предложа един ягодов вариант .
Може да замените сладкото от ягоди с друго ваше любимо , както и да добавите някакви смлени ядки - орехи , лешници .


Ягодови сълзици









Продукти :
бутер тесто
сладко от ягоди





Размразете бутер тестото , но не прекалено , само до степен , в която да можете да го разгънете .
Намажете кората със сладкото и започнете да сгъвате .
Първо сгънете по този начин :




После така :



След това сгънете още веднъж , за да се получи нещо като рулце .


Постелете тава с хартия за печене .
Нарежете рулото на парчета с дебелина около 2 см , но не повече . 
При печенето си стават тънки , ако ги нарежете на тънко , сълзиците няма да станат добре след изпичането .
Сложете ги в тавата , но не прекалено близо едно до друго , защото се надуват много при печенето и ще се разали формата на сълзиците .



Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна .
Сълзиците стават много бързо , внимавайте да не ги изгорите .
Като се поохладят леко , поръсете ги с пудра захар .
Аз изядох половин тава още , докато бяха топли . :))



( долната коричка на сълзиците )

2 коментара:

DSdiva 26 юли 2010 г., 13:22  

Разкошна идея, като дете обожавах тези сълзици :)

Ginger Cookies 27 юли 2010 г., 13:53  

Благодаря ти ! :)
Леко топли са просто фантастични ...

Публикуване на коментар

Back to TOP