Този път не бях достатъчно настоятелна и проявяваща умопомрачително търпение и си купих бутер тесто . :)
Следващата рецепта е достатъчно лесна , за да си позволи да я направи абсолютно всеки , независимо от кулинарния му опит .
Прекрасни топли мини кроасанчета , които се топят в устата , подходящи както за сутрешна закуска, така и за следобедно хапване с чаша чай .
Мислех да ги приготвя само в солен вариант , но докато се борех с бутер тестото ми хрумна идеята , че мога да направя и сладки и солени кроасанчета .
Мини кроасанчета
Продукти :
1 малък пакет бутер тесто " Белла "
1 жълтък за намазване
сусам за поръсване на сладките кроасанчета
мак за поръсване на солените
за плънката на солените кроасани :
прясно сирене ( намачкано с вилица ) и разбъркано с 1 белтък
( може да си ги направите и с нормално краве сирене , разбира се :) )
Разгънете листа бутер тесто .
Разделете го на 3 еднакви части .
Всяка част изрежете във формата на кръг .
Всеки кръг срежете първо на кръст , а после всяка част срежете още веднъж по средата .
Ще получите по 8 триъгълничета от парче бутер тесто , общо 24 кроасанчета от целия пакет .
Издърпайте колкото се може повече всеки триъгълник , за да се издължи много острия ъгъл .
Сложете по малко плънка в основата на триъгълника и навийте до получаването на кроасанче .
Намажете с жълтък и поръсете със семенца .
Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна .
Внимавайте да не ги изгорите , тъй като са много мънички и крехки и стават готови много бързо .
( солените кроасанчета )
за плънката на сладките кроасани :
сладко от ягоди
( сладките кроасанчета )
Няма коментари:
Публикуване на коментар