Къпкейкове с бадеми

>> петък, 23 юли 2010 г.

Ако ви кажа как реших да направя тези къпкейкове, може и да ви прозвучи леко налудничаво.
Както си правех стандартното нес кафе за деня, бутнах без да искам пакетчето с филирани бадеми.
Не успях да ги разпилея, но точно като Архимед ми дойде прозрението, че мога да спретна едни бързи сладкишчета за наслада на душата и тялото.
Абсолютно няма никакъв начин да се провалите, решите ли да ги направите, рецептата е много лесна и бърза.
Нещо напоследък все съм на такава вълна- по-лежерно и ненатоварващо, но си
знам , че по някое време ще ме връхлети пак музата за сложни рецепти .
Сега обаче, нека ви покажа нещо лесно и вкусно.


Къпкейкове с бадеми








Продукти (за 12 броя) :

2 чаени чаши брашно
1 чаена чаша захар
4 супени лъжици меко краве масло
2 ванилии
4 супени лъжици  "Baileys"  (по желание може да се замени с ромова есенция)
1 яйце
3 чаени лъжички бакпулвер
1   1/2  чаена чаша прясно мляко
щипка сол

за пълнежа :
фъстъчено масло
течен шоколад

филирани бадеми




Разбийте с миксер маслото със захарта, после прибавете останалите продукти и ги разбъркайте много добре. 
Подгответе си формичките за печене и ги напълнете до половината със сместа.
В друг съд смесете течен шоколад и фъстъчено масло в пропорция 2:1.
С лъжичка сложете по малко от пълнежа във всяка формичка и допълнете до горе със сместа за къпкейкс. 
Поръсете всеки къпкейк с филирани бадеми.
Печете ги в предварително загрята на 180 градуса фурна за  около 20 минути.  Наблюдавайте ги, докато се пекат, защото всяка фурна, както знаете, пече различно.
Това е всичко.
Да ви е сладко.



3 коментара:

Анонимен,  17 септември 2010 г., 1:21  

Здравейте имам един въпрос относно мъфините - когато пека солени мъфини в моята тавичка /за мъфини/ няма проблем не залепват, но като реша да направя сладки мъфини никога нищо не се получава залепват и при опит да ги извадя се разтрошават пека ги на 200 градуса. Тавичката съм я купила от Метро на фирма Факелман. Чувала съм за спрейове против залепване но такива в Благоевград няма, какво ще ме посъветвате ? Благодаря предварително и поздрави за невероятния блог !

Ginger Cookies 17 септември 2010 г., 2:44  

Здравей ,
в моя магазин ще има такива спрейове . :)
Аз никога не пека мъфините без хартиени кошнички ( вкарани във всяко гнездо на тавичката ), опитвала ли си с тях ?
По - красиво е и по - лесно за работа ! :))

Ginger Cookies 17 септември 2010 г., 2:48  

Ако обаче не искаш да използваш хартиени кошнички като естетично и помощно средство , те съветвам да си намазваш много добре всяко гнездо на тавичката с масло и после да поръсиш с брашно
( или галета ) !
Дано тези съвети са ти от полза ! :))

Публикуване на коментар

Back to TOP