Пържени пилешки крилца

>> вторник, 13 юли 2010 г.

Е , вярно , не е  KFC , но пък е вкусно .:))
Следващото ,  което искам да ви предложа са тези хрупкави и в същото време много сочни пилешки крилца , които си харесах от тази рецепта .
Доста добре ми дойдоха в тази жега , комбинирани с чаша студено бяло вино . :))


Пържени пилешки крилца









Продукти и начин на приготвяне :
( за около 15 цели крилца , нарязани на 2 , общо 30 части )

за маринатата : 
2  1/2  чаени чаши айрян ( не много гъст )
сол на вкус
1 глава чесън ( счукани скилидки )
1  супена лъжица червен пипер
1 супена лъжица захар



Измийте крилцата и ги нарежете .
Смесете продуктите за маринатата и ги оставете в нея за около 4 часа в хладилника .
Ако обичате пикантна храна,  добавете и малко лют червен пипер .
След като изтече времето за мариноване ги извадете , измийте ги от маринатата и ги подсушете .
Ако не направите това, рискувате накрая крилцата ви да имат много дебела панировка .
Направете сместта за панировката от следните продукти:

1 яйце
1  чаена лъжичка бакпулвер
1 / 2  чаена лъжичка сода бикарбонат
1  чаена чаша айрян ( не много гъст )
сол

Сложете брашно в дълбока чиния и оваляйте крилцата в него , после потопете в добре разбърканите продукти за панировката ( изчакайте да се отцедят малко ) и после пак оваляйте крилцата в брашно .
Изпържете ги в горещо олио ( но не на прекалено силна степен на котлона ) .
Пример : най - силната степен на моя котлон е 9, аз пържих на 7 степен .
Олиото в тигана трябва да покрива 2/3  от крилцата .
Сервирайте със сос по ваш избор - чили , соев , барбекю .




3 коментара:

pep-4o 28 юли 2010 г., 22:57  

Тези крилца изглеждат много апетитно!
Ето какво ще направя следващите дни :)

Ginger Cookies 29 юли 2010 г., 2:18  

За мен е удоволствие , че си в моя блог !:))
Радвам се , че си си харесала рецепта тук , дано си доволна , като си ги направиш . :))

Анонимен,  2 март 2011 г., 4:18  

Тази рецепта стана любимо ястие в нашето семейство. Благодаря :) наистина е много вкусно.

Публикуване на коментар

Back to TOP