Е , вярно , не е KFC , но пък е вкусно .:))
Следващото , което искам да ви предложа са тези хрупкави и в същото време много сочни пилешки крилца , които си харесах от тази рецепта .
Доста добре ми дойдоха в тази жега , комбинирани с чаша студено бяло вино . :))
Пържени пилешки крилца
Продукти и начин на приготвяне :
( за около 15 цели крилца , нарязани на 2 , общо 30 части )
за маринатата :
2 1/2 чаени чаши айрян ( не много гъст )
сол на вкус
1 глава чесън ( счукани скилидки )
1 супена лъжица червен пипер
1 супена лъжица захар
Измийте крилцата и ги нарежете .
Смесете продуктите за маринатата и ги оставете в нея за около 4 часа в хладилника .
Ако обичате пикантна храна, добавете и малко лют червен пипер .
След като изтече времето за мариноване ги извадете , измийте ги от маринатата и ги подсушете .
Ако не направите това, рискувате накрая крилцата ви да имат много дебела панировка .
Направете сместта за панировката от следните продукти:
1 яйце
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 / 2 чаена лъжичка сода бикарбонат
1 чаена чаша айрян ( не много гъст )
сол
Сложете брашно в дълбока чиния и оваляйте крилцата в него , после потопете в добре разбърканите продукти за панировката ( изчакайте да се отцедят малко ) и после пак оваляйте крилцата в брашно .
Изпържете ги в горещо олио ( но не на прекалено силна степен на котлона ) .
Пример : най - силната степен на моя котлон е 9, аз пържих на 7 степен .
Олиото в тигана трябва да покрива 2/3 от крилцата .
Сервирайте със сос по ваш избор - чили , соев , барбекю .
Тези крилца изглеждат много апетитно!
ОтговорИзтриванеЕто какво ще направя следващите дни :)
За мен е удоволствие , че си в моя блог !:))
ОтговорИзтриванеРадвам се , че си си харесала рецепта тук , дано си доволна , като си ги направиш . :))
Тази рецепта стана любимо ястие в нашето семейство. Благодаря :) наистина е много вкусно.
ОтговорИзтриване