Торта с овесени бисквити

>> петък, 2 юли 2010 г.

Бисквитената торта е сигурно най - тривиалната торта , която се приготвя във всяко домакинство .
Не се изискват сладкарски умения , не се изисква печене и безкрайно стоене
в кухнята .
Моите бисквитени торти винаги са различни , почти никога не ги приготвям по един и същи начин - сменям крема , сменям вида бисквити , добавям плодове , някога са с ядки отгоре ,  друг път -  не .
Периодично ще публикувам различни вариации .
Вчера попаднах на страхотни овесени бисквити и веднага реших да използвам
2 пакета ,  за да направя една бърза тортичка .
Макар ,  че бисквитите са диетични ,  тортата далеч не може да да се нарече такава ,  но на кой му пука . :)))
Важното е да ни е сладко на душата ! :))


Торта с овесени бисквити 
 







Продукти :

2 пакета овесени бисквити
2 сметанови пудинга ( с варене )
захар на вкус за крема
1 пакетче краве масло
захар за карамела
сладкарска сметана
1 литър прясно мляко





Карамелизирайте малко захар , след като захарта се превърне в златист карамел , добавете към него около 200 - 300 мл прясно мляко . 
Не се притеснявайте , в началото карамела ще се втвърди и ще се получи нелицеприятна картинка , но след като млякото се затопли достатъчно и карамела се разтопи , накрая ще си имате страхотно карамелено
мляко . 
В него ще топим бисквитите . 


Направете пудинга ,  като спазвате указанията на пакета , но с тази разлика , че трябва да го направите с по - малко прясно мляко от упоменатото на опаковката . 
Моите 2  пудинга трябваше да се приготвят общо с 1 литър , аз ги приготвих с 700 мл прясно мляко . 
Извадете кравето масло да омекне напълно и когато готовия пудинг изстине напълно ,  го смесете с маслото . 
Разбъркайте ги много добре до пълното им смесване .
Започнете да топите бисквитите в карамеленото мляко и подредете първия ред на дъното на подходяща тавичка .
Отгоре изсипете 1 / 3 от крема .
Повторете същото , за да направите 2 ред , сложете пак крем . 
Направете 3 ред от меки карамелени бисквити и сложете последната
1 / 3 от крема .
Разбийте малко сладкарска сметана с 2 ванилии и я сложете най - отгоре на тортата  .
Изстудете десерта в хладилник и после вижте колко най - много можете да изядете наведнъж  ! :))




4 коментара:

Lety 3 юли 2010 г., 1:37  

Прекрасна торта! Много обичам бисквитените торти, а тази обещава да е много вкусна.
Хубав уикенд!

Ginger Cookies 3 юли 2010 г., 4:24  

Благодаря ти , тортата е малко по -особена на вкус , заради овесените бисквити , но определено е вкусна ! :)
Хубав уикенд и на теб , Лети ! :))

Вили,  27 август 2010 г., 3:22  

Чудесно сте се досетила да покажете опакованите продукти, защото аз много се затруднявам в магазина да преценя точно какви бисквити или пудинг да взема, за да спазя рецептата. Така се блещих за подходящи бисквити за Банофи пай и пак сбърках :) Понякога разнообразието внася смут :)
Т.к. съм с голямо наднормено тегло, а се подготвям за ин-витро, ще пробвам тортичката като използвам диетичен подсладител и без кр. масло -дано не е фатална промяната. Ще споделя резултата скоро....че то лишения, лишения, ама сърце лъвско не трае :)

Ginger Cookies 27 август 2010 г., 4:17  

Вили, да си говорим на " ти " , става ли ? :)
За тортата , можеш да си я приготвиш , както на теб ти харесва . :))

Надявам се , че ще се зарадваш на следващите неща , които ще покажа в блога си от тук насетне , защото имам нещо като традиция 2 - 3 месеца в годината да се храня диетично и здравословно . Следващите рецепти , които ще представям в блога ще бъдат от тази категория .:)
За известно време спирам с калоричните рецепти . :))

Публикуване на коментар

Back to TOP