Всеки приготвя баницата по различен начин , а и навярно , всяка домакиня знае няколко рецепти за приготвянето на тази любима на милиони хора хрупкава вкусотия .
Днес изобщо нямах намерението да правя баница , но видях , че съм натрупала 3 пакета кори и реших , че е време да оползотворя единия .
Имах и хубаво краве сирене , малко фета , пресни яйчица , така че нямаше отърване - ще се прави баница !
Всеки път , общо взето , правя баницата различно , днес реших да е по този начин :
Баница с плънка
Продукти :
1 пакет точени кори " Белла "
100 грама сирене " Фета "
300 грама краве сирене
1 чаена чаша кисело мляко
5 яйца
2 щипки сода бикарбонат
1 супена лъжица брашно
олио
1 / 3 пакетче краве масло
Намачкайте сирената с вилица , смесете ги с предварително разбитите с миксер яйца , сложете и киселото мляко ( със содата в него ) . Прибавете и брашното .
Разбъркайте добре плънката .
Вземете една кора , намажете я с четка с олио и я сложете на дъното на тавичката , после още една ( пак намажете ) и така , докато станат 5 кори .
Изсипете 1 / 4 от плънката .
После сложете пак 4 или 5 кори , намазани с олио , а върху тях следващата четвъртинка от плънката .
И така до изчерпване на продуктите , като накрая сложете не повече от 3 кори , но ненамазани .
Разтопете кравето масло и полейте баницата .
Не я режете предварително .
Сложете я да се пече на предварително загрята на 200 градуса фурна .
Баницата бухва много хубаво от плънката .
Баничката е перфектната! Това ми е фаворита-хрупкава коричка и повече плънка между корите ;) А за аромата, който се носеше от фурната да не говорим :))))))))
ОтговорИзтриванеЧестно казано , и на мен ми харесва много тази рецепта , точно по моя вкус - отгоре и отдолу много хрупкава , а вътре - мека и сочна . :)
ОтговорИзтриванеАбе, блажна баничка не може да е лоша ! :))))))))
Много вкусно изглежда,аз много обичам баница,този вариант не съм го пробвала,но със сигурност ще бъде пробван ;)
ОтговорИзтриванеStrahotna bani4ka!
ОтговорИзтриванеNapravih q dnes i dobavih i
Novogodi6nite kysmeti v neq :))
Ne se u4udvaite, az jivea v US i ima 9 4asa razlika vyv vremeto ot BG.
Ginger,iskam da te pozdravq za 4udesnata banica,koqto spodelq6 s vsi4ki nas!Ve4e kato se 4udq kakvo da gotvq,otvarqm saita ti i znam,4e 6te haresam ne6to.Li4i si,4e gotveneto za teb e udovolstvie!
ОтговорИзтриване