Днес беше един от малкото дни , в които не се чудих дълго време какво да приготвя . Бях категорична , че менюто ще бъде рибно и с морски дарове .
И макар , че едното ми ястие е с речен обитател , а другото с морски , съчетаването им никак не ми се стори странно .
Днес имах късмета , че успях да си купя страхотен пресен шаран с идеално тегло и без никакви наченки на неприятни аромати от речното дъно и затова щеше да е грехота да изхвърля тези части от него , които инъче не използвам - глава и опашка .
Предлагам ви една много лека и вкусна рибена чорба , от която няма начин да не си сложите допълнително . :))
Рибена чорба от шаран
Продукти :
глава , опашка и 3 - 4 котлета на шаран
1 голяма глава лук
1 морков
1 среден картоф
1 зеленчуков бульон
почти шепа натрошено фиде
1 люта чушка
1 обелен и много ситно нарязан домат
сух девисил
прясна мащерка
едър лют червен пипер
лимонов сок
черен пипер
сол
зехтин
Нарежете рибата на много едро и я сложете в тенджера да заври .
Махнете пяната , която се образува .
След това сложете лука , моркова , лютата чушка , картофа и малко
сол .
Прибавете и зехтин .
Оставете да къкри за малко и прибавете и домата .
И така нека си къкри пак чорбата, докато всичко се свари .
В последните 5 минути сложете бульона , девисила и фидето .
След като изключите котлона , овкусете с черен пипер , лют червен пипер и прясно изцеден лимон .
Поръсете с мащерка .
Много си падам по морска храна, но много рядко правя супа. Предложението ти изглежда много вкусно и мисля да го пробвам!
ОтговорИзтриванеЛулу, страшно много ме радва подкрепата ти в блога ми ! :)))
ОтговорИзтриванеМежду другото си ми от любимците в кулинарната фотография :)))
Една корекция. Рибата се сварява ,вади се от бульона и се обезкостява .Парчетата риба без кости се връщат в тенджерата и тогава продължава действието с другите съставки на супата.
ОтговорИзтриванеИ аз така знам, че се обезкостява, дори бульона се прецежда.
Изтриване