четвъртък, 22 юли 2010 г.

Пилешка супа топчета с риган и босилек

Днес , в  голямата жега , изобщо не ми се приготвяше някаква сложна и тежка храна .
Тази пилешка супа топчета се роди много спонтанно , и както в повечето случаи,  в които нещо се случва от само себе си,  се получава добре . :)
Много лека и приятна супа , която можете да си приготвите , без да се притеснявате , че нещо може да се обърка .
Ако разполагате с блендер и прясно пилешко месо  , не се колебайте , направете си каймата сами вкъщи , поне ще имате гаранция , че ще консумирате супа с истинско пилешко месо .
Винаги можете да приготвите това ястие и в зимна версия - малко повече зеленчуци в бульона и по - гъста застройка , но сега нека да я опитаме така . :)


Пилешка супа топчета с риган и босилек








Продукти :

500 грама пилешка кайма
фиде
2 моркова
1 глава кромид лук
2 пилешки бульона
сух риган
пресен босилек
лимон
зехтин
сол
черен пипер
щипка къри

за застройката :
1 жълтък
3 супени лъжици кисело мляко

Осолете каймата и прибавете към нея риган и черен пипер .
Сложете водата да заври в тенджерата ,  с мокри ръце направете топчетата и ги слагайте във врящата вода .
Прибавете и ситно нарязания лук и моркови .
Намалете леко котлона и оставете продуктите да къкрят . 
Прибавете бульоните , риган на вкус , кърито и сложете зехтин , колкото вие си прецените .
Сложете и фидето и оставете да поври още малко .
След като топчетата са напълно готови , махнете супата от котлона , поръсете с прясно смлян черен пипер .
Разбъркайте много добре продуктите за застройката и внимателно смесете малко от горещия бульон с тях , разбъркайте пак  . 
После смесете застройте супата . 
Сервирайте с пресен босилек и лимонови резенчета по желание .


2 коментара:

  1. Изглежда много обещаващо! Определено ще я опитам!

    ОтговорИзтриване
  2. Много се радвам, че ти харесва ! :) Аз пък днес страшно много се впечатлих от една твоя торта с мишленца, толкова е слънчева и красива . :) Поздравления ! :)

    ОтговорИзтриване