Меденки с пълнеж

>> вторник, 27 септември 2011 г.




Сега си давам сметка, че ако някой ме попита коя е най-любимата ми рецепта от този блог, коя е рецептата, която съм приготвяла вкъщи много, много пъти, то това е днешната.
Представям ви една стара, изпитана от много хора, невероятно сполучлива и вкусна рецепта за меденки с пълнеж.
В началото, след изпичане, меденките са твърди, но след като ги слепите с пълнежа и изчакате няколко часа, ще се насладите на нещо абсолютно превъзходно.
Дори сега, пишейки тази публикация, си представям вкуса на тези медени сладки и ми идва да отида пак да ги приготвя, макар че вкъщи ги изядохме едва вчера.
Всъщност, какво от това, пак ще ги приготвя още утре.
Меденките са чудесни и за Коледната ви трапеза.

Меденки с пълнеж






Продукти:

2 яйца
1 чаена чаша кристална захар
1 чаена чаша олио
1 равна чаена лъжичка сода бикарбонат
1 равна чаена лъжичка бакпулвер
2 равни супени лъжици канела
200 грама мед
брашно, колкото поеме

за пълнежа:
80 грама краве масло
1 чаена чаша смлени орехи
3/4 чаена чаша прясно мляко
трохите от меденките

разтопен шоколад за декориране



Омесете тесто от всички посочени продукти.
Добавяйте брашно, докато получите средно меко тесто, не го правете много твърдо, но не трябва и да е прекалено лепкаво.
Подгответе си тава с кухненска хартия и загрейте фурната на 190 градуса.
Оформете топченца с големината на малки орехи и ги подредете с място между тях, защото бухват при печенето.
Изпечете ги, докато се зачервят. Не ги препичайте.


Още, докато са топли ги издълбайте, но съхранете трохите.
Ако ги оставите да изстинат напълно, ще ви бъде трудно дълбаенето, защото се втвърдяват.
Смесете всички съставки за пълнежа и сложете и трохите от меденките.
Напълнете меденките и ги слепете по две.


Декорирайте с разтопен шоколад.
След няколко часа престой меденките омекват и стават много крехки и сочни.



6 коментара:

fedora 27 септември 2011 г., 22:51  

Това са ми любимите меденки, въобще любимите сладки! Обожавам ги!!!
Справила си се чудесно :)
Гледам, че си наблегнала на пълнежчето - напълно те разбирам :))

Ginger Cookies 28 септември 2011 г., 15:09  

Аз се заканих и го изпълних, днес пак метнах една доза, голям фен съм им.:)
Пълнеж задължително в повече.:)))

Vili Konova 1 октомври 2011 г., 6:19  

Това е рецептата!Със сигурност ще ни надживее, защото е любима на поколения.
Вероника, чудесно е , че я припомняш на читателите си.
Поздрави!

RUMYANA SVILENOVA 4 март 2013 г., 10:47  

Правя меденки, не е да не правя...но тези с пълнежа, твоите, свършиха за нула време...Успях да опитам една, две...Децата много ги харесаха, благодаря зя рецептата...

Анонимен,  3 декември 2013 г., 13:04  

Здравейте, мога ли да попитам, какво количество приблизително е брашното?

Анонимен,  14 януари 2017 г., 6:11  

Перфектно изглеждат...но канелата не е ли много...

Публикуване на коментар

Back to TOP