понеделник, 5 септември 2011 г.

Паста с гъби, спанак и пармезан




Нищо особено не мога да кажа като въведение към тази рецепта, паста като паста.
Това е една често срещана комбинация за приготвяне, единственото интересно в моя случай е, че самата паста (зелената на цвят) съдържа спанак в състава си.
Но и да я приготвите с обикновена, резултата пак ще е вкусен.
Моята паста в случая е от типа garganelli, за която е типично наличието на яйца в състава й.

Паста с гъби, спанак и пармезан






Продукти:

250 грама паста
около 15 печурки
1 глава кромид лук
около 2 шепи ситно нарязан спанак
сух риган
черен пипер
сол на вкус
1 чаена чаша течна готварска сметана
100 грама крема сирене "Филаделфия"
малко прясно настъргана лимонова кора
прясно настърган пармезан



Запържете гъбите, заедно с лука до зачервяване на гъбите и омекване на лука.
Намалете силно котлона, сложете сметаната, крема сиренето,  лимоновата кора, ригана и спанака.
Оставете на слабия котлон за около 5 минути, разбърквайте интензивно и после махнете от огъня.
Овкусете със сол и черен пипер.


Сварете пастата, според указанието на опаковката.
Сервирайте с прясно настърган пармезан.



1 коментар:

  1. Спанак и пармезан - добра комбинация. В роднини тези дни вечеряхме една форма на паста, приличаща на ориз, наричаме го симпатично "гръцки ориз", иначе се казва критараки. Сигурно си опитвала да приготвяш паста и с него, но аз за пръв път го опитах сега и реших да споделя за него!
    Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване