Дали ще успея да ви убедя , че трябва да опитате тази рецепта , като се опитам да ви разкажа за моята закуска ?
Първо , златистото ухаещо на масло тесто се топеше при всяка хапка , а топлия кафяв шоколад и хрупкавите печени лешници не ми позволиха да спра да си взема още и още .
Няма как да не ви разкажа и за разтопения бял шоколад , който се стичаше по кехлибарената коричка , ммм ... той деликатно им пригласяше , без да разваля тяхната хармония , и им придаваше още по - голяма колоритност в ароматите .
После , отпих от млякото си с нес кафе и не на шега се пренесох на една огрооомна селска веранда , на която можех да стоя чак до вечерта , разположена удобно на мекия ратанов диван и да вдишвам парфюма на дъхавата зелената трева , слънчевите лъчи да ме пощипват по кожата и да слушам безкрайната нежна песен на някое пъстроперо птиче .
После обаче отново се " събудих " от тоя сън и си напълних пак чинията с хрупкаво бутер тесто с лешници и шоколад . :)
Може ли пак да ви разкажа ? :)))
Бутер тесто с лешници и шоколад
Продукти :
бутер тесто
кафява захар
шоколадов чипс
20 - 30 грама бял шоколад
сурови лешници
1 пълна чаена лъжица краве масло
1 пълна супена лъжица прясно мляко
1 белтък
Размразете лист бутер тесто ! Загрейте фурната на 190 градуса !
Счукайте малко лешници !
Поръсете бутер тестото с лешниците и с кафява захар ( сложете щедро от нея ) !
Навийте тестото на руло и го срежете по средата ето така :
Завийте единия му край 2 пъти - вкарайте го веднъж през разреза ( отгоре надолу ), после го завийте по същия начин още веднъж !
След това увийте само веднъж ( само че отдолу нагоре ) и другия край , трябва да се получи това :
Намажете с белтък и сложете шоколадов чипс по повърхността на тестото !
Сложете го в добре загрятата фурна и го изпечете до златисто !
Докато се пече , разтопете белия шоколад с маслото и прясното мляко !
Накрая , след като го извадите от фурната , полейте с готовата глазурата !
Приятна закуска ! :)
( техника за увиване на тестото )
Изглежда страшно апетитно и красиво това чудо!
ОтговорИзтриванеГоляма работа си, Ше знаЙш :)))
Хубав есенен уикенд :)
Фантазия,съчетанието на бутер, масалце и шоколад!
ОтговорИзтриванеИ тази златиста хрупкава коричка ммммм.....
Много интересен начин на увиване,ох и това ще го
пробвам:)))
Страхотен текст,много въздействащ,както винаги!
Интересен начин за навиване на тестото, Вероника :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, че сподели :)
Поздрави и хубави почивни дни!
Meravigliosa ricetta semplicemente bella, complimenti, ciao
ОтговорИзтриванемояте 2 дечица и една внучка,ти благодарят !
ОтговорИзтриванеМного ви благодаря , ох , голяма радост сте ми ! :)))
ОтговорИзтриванеИнче , и твоето пиле си го бива , мислих го вчера много ! :)
Маме , благодаря ти ! :)
Пепчо , от майстор като теб всяка дума е голям комплимент ! :)
stefania , thank you so much ! Kind regards! :))
4tiro , сърдечни поздрави на теб и цялото ти семейство ! :)))))))