Бутер тесто с лешници и шоколад

>> петък, 1 октомври 2010 г.

Попаднах на една страхотна техника за навиване на тесто и разбира се , като един типичен припрян Стрелец ,  веднага  я вкарах  в употреба . :)
Дали ще успея да ви убедя , че трябва да опитате тази рецепта , като се опитам да ви разкажа за моята закуска ?
Първо ,  златистото ухаещо на масло тесто се топеше при всяка хапка , а  топлия кафяв шоколад и хрупкавите печени лешници не ми позволиха да спра да си взема още и още  .
Няма как да не ви разкажа и за разтопения бял шоколад , който се стичаше по кехлибарената  коричка ,  ммм ... той деликатно им пригласяше ,  без да разваля тяхната хармония , и им придаваше още по - голяма колоритност в ароматите .
После , отпих от млякото си с нес кафе и не на шега се пренесох на една огрооомна селска  веранда , на която можех да стоя чак до вечерта , разположена удобно на мекия ратанов диван и да вдишвам парфюма на дъхавата зелената трева , слънчевите лъчи да ме пощипват по кожата и да слушам безкрайната нежна песен на някое пъстроперо птиче .
После обаче отново се " събудих "   от тоя сън и си напълних пак чинията с хрупкаво бутер тесто с лешници и шоколад . :)
Може ли пак да ви разкажа ? :)))

Бутер тесто с лешници и шоколад






Продукти :
бутер тесто
кафява захар
шоколадов чипс
20 - 30 грама бял шоколад
сурови лешници
1 пълна чаена лъжица краве масло
1 пълна супена лъжица прясно мляко
1 белтък



Размразете лист бутер тесто ! Загрейте фурната на 190 градуса !
Счукайте малко лешници !
Поръсете бутер тестото с лешниците и с кафява захар ( сложете щедро от нея ) !
Навийте тестото на руло и го срежете по средата ето така :




Завийте единия му край 2 пъти -  вкарайте го веднъж през разреза ( отгоре надолу ), после го завийте по същия начин още веднъж !
След това увийте само веднъж  ( само че отдолу нагоре ) и другия край , трябва да се получи това :



Намажете с белтък и сложете шоколадов чипс по повърхността на тестото !



Сложете го в добре загрятата фурна и го изпечете до златисто !
Докато се пече , разтопете белия шоколад с  маслото и  прясното мляко !
Накрая , след като го извадите от фурната , полейте с готовата глазурата !
Приятна закуска ! :)







( техника за увиване на тестото )

6 коментара:

fedora 1 октомври 2010 г., 10:52  

Изглежда страшно апетитно и красиво това чудо!
Голяма работа си, Ше знаЙш :)))

Хубав есенен уикенд :)

todorka 1 октомври 2010 г., 13:25  

Фантазия,съчетанието на бутер, масалце и шоколад!
И тази златиста хрупкава коричка ммммм.....
Много интересен начин на увиване,ох и това ще го
пробвам:)))
Страхотен текст,много въздействащ,както винаги!

pep-4o 1 октомври 2010 г., 14:52  

Интересен начин за навиване на тестото, Вероника :)
Благодаря, че сподели :)
Поздрави и хубави почивни дни!

stefania 1 октомври 2010 г., 23:48  

Meravigliosa ricetta semplicemente bella, complimenti, ciao

4tiro 2 октомври 2010 г., 3:05  

мояте 2 дечица и една внучка,ти благодарят !

Ginger Cookies 2 октомври 2010 г., 3:42  

Много ви благодаря , ох , голяма радост сте ми ! :)))
Инче , и твоето пиле си го бива , мислих го вчера много ! :)

Маме , благодаря ти ! :)

Пепчо , от майстор като теб всяка дума е голям комплимент ! :)

stefania , thank you so much ! Kind regards! :))

4tiro , сърдечни поздрави на теб и цялото ти семейство ! :)))))))

Публикуване на коментар

Back to TOP