Е, вкусно е, спор няма!
Може да не е от най-подредените и прецизни като визия ястия, но аромата на къри, съчетало в себе си едни от най-вкусните подправки и уханието на хубаво и крехко пиле, могат да те накарат да ядеш до припадък.
Можете да добавите и други подправки, но аз лично не го направих, тъй като букета от аромати, който се съдържа в кърито, е достатъчен да предизвика у вас пълна наслада от ястието .
Не забравяйте да изстудите бялото вино и да си приготвите и няколко препечени филийки.
Кухнята ви ще се изпълни с такъв вкусен мирис, че силно се съмнявам, че всички във вашия дом ще изчакат търпеливо ястието да стане готово.
Пиле Къри
Продукти :
1 пиле
1 глава кромид лук
5 скилидки чесън
1 обелен домат
пипер меланж ( или черен пипер )
сол на вкус
магданоз
2 супени лъжици къри
1 супена лъжица горчица
ориз
бахар
сол
Сложете лука, чесъна, магданоза и домата в блендер и ги нарежете на ситно.
Нарежете пилето, подсушете го и го осолете добре.
Поръсете го с пипер, сложете и горчицата и ги разпределете добре по всички парченца пиле.
В тиган сложете малко олио да се загрее и прибавете кърито да се запържи леко, после прибавете и смлените в блендера продукти.
Запържете леко и тях на слаб котлон и добавете пилето.
Покрийте ги с капак и задушете 3-4 минути.
После прибавете 2 чаени чаши вода към ястието и задушавайте пилето до готовност , нагласете котлона на средна към слаба степен.
Когато то стане крехко и месцето се отделя от костите, това е знак, че скоро ще сядате на масата.
Докато пилето къкри, сварете ориз (около 1 1/2 чаена чаша) в подсолена вода с 2 - 3 зрънца бахар.
Изцедете го от водата и сервирайте ориза, полят с къри сос и покрит с вкусни парчета крехко пиле.
Ароматно предизвикателство е това пиле с къри,подходящо допълнено с варен ориз! Изглежда много вкусно!:))))
ОтговорИзтриванеКаква визия, толкова вкусно звучи, че кой ще ти гледа визията?
ОтговорИзтриванеВероника, страхотна рецепта, трябваше ми пилешко за идните дни, ще се възползвам от товето интересно предложение :)
Поздрави и хубав неделен ден (пу, да не е много студен поне)
Пепчо , много се радвам , че тази рецепта се харесва на майстор като теб ! :))
ОтговорИзтриванеНадявам се твоите любими канибали :)))) да харесат това пиле , но щом ти ще го приготвящ , няма начин да не им хареса ! :))
Ако е студено утре , ще си стоим вкъщи на топло с хубави ястия и винце , пък навън нека е каквото си иска . :))
Маме , благодаря и на теб ! :)
Хмммм индийска кухня...Най-любимата ми :)) още щом прочетох името на рецептата ми стана ясно, че ще е нещо невероятно вкусно. Но пък си мисля, че оризчето щеше да е добре да е индийско...
ОтговорИзтриванеДа, за по - голяма автентичност щеше да е добре с басмати . :))
ОтговорИзтриванеНо нямах такъв ориз вкъщи и ще ти кажа защо - не мога да го ям , нито аз , нито съпругът ми , ужасен ни е , хихихи :))))
Но всеки може да си приготви рецептата с ориз по избор , разбира се. :)))
Поздрави ! :)))
Привет!
ОтговорИзтриванеТук съм да благодаря, за тази вкууусна рецепта с пиле/поредната/
Избрах да я приготвя за вчерашния празник, заедно с хляб "Мляко и масло", оформен на питка.
Тук е може би момента, макар малко късно да пожелая и на вас със съпруга ти, по случай вчерашния ден на християнското семейство - да съхраните любовта, верността и уважението помежду си завинаги.
А ти , както виждаме всички си намерила пътя към уюта и топлината на семейното огнище!
Днес приготвих пиле по тази рецепта - много се хареса, както и пилето с лютеница в глинен съд - и двете рецепти са страхотни, благодаря ти!
ОтговорИзтриванеМного се радвам, Аелис, страхотно.:))
ОтговорИзтриванеТи винаги оценяваш рецептите ми и ти благодаря от сърце!:))
Веси, благодаря и на теб, както винаги си страшно мила с мен.:))
Мила Рони,захващам се с тази вкусотия.Сигурна съм че ще стане много вкусно ястие.По-късно ще докладвам за резултата.Приятен ден за сега!
ОтговорИзтриванеЖиве, ще чакам с нетърпение да ми кажеш мнението ти, както и това на семейството ти.:))
ОтговорИзтриванеХубав ден.:)
Всички твои рецепти,които съм направила са много сполучливи!Това пиле го направих днес и също стана разкощно.За еврейското печено,нямам думи!Благодаря ти, Талантливке!
ОтговорИзтриванеПравя тази рецепта вече за 3-4ти път и мога да кажа само едно за нея - ВЕЛИКОЛЕПНА Е! Разпространих и сред колежките - и те много доволни. Всичко, което изпробвах от блога е интересно, вкусно и лесно.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за страхотната вечеря и лека вечер :)
Много мило, благодаря от сърце.:)))
ОтговорИзтриванеСтрашно ме радва факта, че толкова топли и сърдечни дами четат блога ми.:)))
Да ви е сладко на всички.:))