За приложението на мазничките, сочни свински гърди в ястията с боб или кисело зеле , всички знаем , но тази идея за приготвянето им видях за първи път , когато гостувах на мои много близки приятели в Свиленград .
Мирисът на недокосната от човека природа , на свеж въздух , който направо те пронизва с чистотата си и необятната гледка на безброй декари лозя, всичко това ме отведе в един свят , за който винаги съм мечтала ...
Леля Петя , страхотната домакиня , беше подготвила обилно количество разнообразна скара , но точно тези гърди се превърнаха в мой фаворит и не можех да им се наситя в комбинацията с прекрасната салата от домашни студени розови домати с прясно сирене .
А за червеното вино - мерло , с което поляхме цялата тази вкусотия , нямам думи , и до днес Катаржина е любимата ми винарна .
Какво му трябва на човек ...
Свински гърди на скара
Продукти :
свински гърди , нарязани на дълги ленти
сух риган
чубрица
черен пипер
бял пипер
едър лют червен пипер
сол
кетчуп
течен пушек ( опция )
Натрийте хубаво всички парчета месо със сол , осолете ги добре !
После поръсете обилно с останалите подправки и от двете страни и оставете месото да престои поне 1 час в хладилник !
Изпечете добре на силно загрята , намазана със сланина скара !
мммм, много вкусно предложение:))) Задължително ще го пробвам. Свинските гърди са на особена почит вкъщи.
ОтговорИзтриванеПримляс-примляс.......ще си примлясвам само днес.
ОтговорИзтриванеТази неделя по изключение не готвя, та ходя по чуждите блогове и се облизвам :)
Но е ясно какво ще имаме за хапване в близките дни :)
Много са апетитни, Вероника, ще съвувам хубав сън :)
Рони, само мога да си представям какъв аромат се е носил...
ОтговорИзтриванеЧудесни са! Снимката с течния пушек е страхотна, то и другите, де :))), но тази ми обра точките :)
Хубава вечер :)
Еее, ама не си права! С твоя блог, направо ще се угоя до Коледа!!!! Този течен пушек отдавна го търся...
ОтговорИзтриванеПостарах се да ги приготвя.
ОтговорИзтриванеИнтресно ми е защо всички се тровят с тези свински меса
ОтговорИзтриванеБлагодаря на всички за милите думи , страхотни сте , момичета , много ви уважавам до една ! :)))
ОтговорИзтриванеValkocompany , по тази логика не трябва и да дишаме, май е спорно кое е по-вредно - свинското месо или отровите във въздуха, който дишаме ...
Така е.
ОтговорИзтриванеEдното е съзнателно тровене,а другото несъзнателно или придобито :)
Хубавото е , че със свинското се тровим само ние без насилствено да вредим друг , а за въздуха никой не ни пита искаме или не . :)))
ОтговорИзтриванеКакто и да е , всеки избира какво да яде , поне това ни остана . :)))
Поздрави и успешна седмица ! :))
Здравей казвам се Веселина, може да посетиш блогами туk http://vesselinaivanova.altervista.org/wordpress/
ОтговорИзтриванеЗдравей, Вероника!
ОтговорИзтриванеТака приятно съм изненадана днес, когато за пръв път открих блога ти.
Ще си призная, че преди време в някакъв вестник видях една пракрасна торта, приготвена от теб. От долу пишеше, че е със съдействето на някакъв ресторант, помислих си - "Ох, боже, направили и тортата..." Е, така е, като повечето твои колежки се надпреварват гордо да се хвалят, че не могат едни яйца да опържат и смятат готвенето за срамно и просташко...
Отплеснах се, нааред с извиненията си за горните ми мисли, приеми и възхищението ми от това, което правиш!
Ще следя с интерес тук!
Късмет във всичко!
Здравей, Веси ! :))
ОтговорИзтриванеТова с ресторанта е някакво съвпадение , може би е било реклама, платена във вестника и няма общо с мен ! :))
Както и да е , благодаря ти сърдечно за милата оценка, ще се радвам да идваш често в блога ми !
Поздрави и много късмет и на теб ! :)))
Алелееее мамоооууууу...!!! Извинявай, но друго просто не мога да напиша. Мога само да измуча с възторг от тез красотни красотии. Гуру! Гуру си ти. заклевам се!
ОтговорИзтриванеНякой знае ли къде във Варна може да се намери течен пушек ?
ОтговорИзтриванеЧестно да си кажа, снимките ме мотивираха да ги приготвя. Пържолите станаха страхотни, като им добавих и горчица в маринатата. Много добре вървят с бира и добра компания ;) Поздрави на Ginger за невероятната рецепта!
ОтговорИзтриване