Лимонови бухти

>> събота, 2 октомври 2010 г.




Това да стана рано и да приготвя закуска си е цяло събитие за мен.
Но има неща,  заради които си заслужава човек да направи утринната си гимнастика около готварската печка.
Тези малки бухтички са едно от тях.
Размерът им е точно колкото една хапка, но пък в тази хапка ще усетите толкова много аромати, събрани сякаш в нещо голямо.
Лимоново докосване  нежно си играе със сладостта и аромата на меда, а хрупкавите корички на тези бухтички те оставят безпомощен пред изкушението.
Единствения каприз,  на който трябва да угодите на тези красавици е, че трябва да се приготвят бавно и не на силен котлон, средна към слаба степен на котлона е перфектната температура.
След като сте готови вече да сядате на масата, извадете от шкафа  най-хубавия си конфитюр,  защото тези малки госпожички заслужават най-прекрасната дреха.


Лимонови бухти

  


Продукти :( адаптирано от тук )


2  чаени чаши бяло брашно+ около  1/2   чаена чаша за допълнително доомесване
2  равни чаени лъжички  бакпулвер
3/4  чаена чаша кафява захар
1/2  чаена чаша кисело мляко
1  супена лъжица мед
2  яйца
2 супени лъжици пресен лимонов сок
1/2  супена лъжица настъргани лимонови кори
1  супена лъжица олио + олио за пържене





В съд сложете сухите съставки,  разбъркайте ги, а  в друг разбъркайте останалите.
Смесете продуктите и разбъркайте много добре с шпатула.
Омесете хубаво меко , еластично и леко лепкаво тесто.
Сложете го в хладилник за 1  час да се охлади.




Извадете тестото , загрейте тиган с олио (на средна степен, силна в никакъв
случай).
Пример: максималната сила на моя котлон е 9 степен, аз пържих бухтите на 4 степен.
Мазнината в тигана трябва да е много, около 4-5 см, трябва да се пържат в маслена баня.
С помощта на малко допълнително брашно за поръсване и доомесване на тестото и за набрашняване на ръцете, оформяйте малки топченца (колкото индийско орехче) и ги изпържете от  всички страни до златисто.
Сложете готовите бухтички върху  кухненска хартия да се отцедят от мазнината.
Сервирайте ги поръсени с пудра захар.




18 коментара:

Fuat Gencal 2 октомври 2010 г., 3:37  

Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

Ginger Cookies 2 октомври 2010 г., 3:39  

Fuat Gencal , thank you so much !
Regards ! :))

ева,  2 октомври 2010 г., 4:06  

изгеждат страхотно! а презентацията им от твоя страна отново ме накара да се усмихна, браво Вероника! утре са на дневен ред сутринта на масата ми с кафето! :)
хубав ден от мен!

Анонимен,  2 октомври 2010 г., 4:19  

тия бухтички са много хубави за закуска ама ако има някой друг които да ги направи :)) и да може аз само да помогна за изяждането им:)) Брово Вероника!!!! Изумена сам от кулинарните ти способности

fedora 2 октомври 2010 г., 8:45  

Абе, то не стига, че човек цъка като швейцарски часовник пред снимките ти, ама ти и с описанията съвсем ни подкокоросваш :)))

Чудесно изглеждат тези "малки госпожички" :)))

Хубав и усмихнат уикенд :)

Ginger Cookies 2 октомври 2010 г., 16:22  

Благодаря ви отново , Ева , анонимен, Инче ! :)
Евче , да пишеш после как са били бухтичките . :)))

Инка , ти цъкаш по моите , аз по твоите снимки и рецепти . :)))
Скоро ще ти се реванширам за гостуването . :))
Хубава неделя на всички ! :)

Ивейн 2 октомври 2010 г., 22:44  

Чудни!!! Няма да им се размине, да знаеш!

ева,  3 октомври 2010 г., 1:54  

ммммммм. . . . току-що хапнахме и последната бухтичка! уникални са! малко повече лимонова кора им сложих /обожавам лимон/ и наистина станаха нещо много вкусно и различно от това, което знам като бухти!
подравления, Рони и усмихнат неделен ден! :)

Анонимен,  3 октомври 2010 г., 3:29  

Рони направих бухтите и останах мн изумена от вкуса им.Страхотни са :))))))))) Мама и тате сащо бяха очаровани от тях казаха ми ,че само аз вече ше правя бухти :))) Едно ГОРОМНО МЕРСИ от Джули :))

Lulu 3 октомври 2010 г., 6:57  

Мммм фантастични са! Мъжът ми не обича нищо, в което присъства лимон, но аз и децата ще си ги хапнем с огромно удоволствие!

Ирония Идиотова 3 октомври 2010 г., 7:26  

Е не!! Верно ще ме накараш да проям сладко . Заклевам се! Много, много изкушаващо, направо като истински идиот се чувствам в момента:)
Дзаааг:))

Ginger Cookies 3 октомври 2010 г., 10:39  

Ивейн , благодаря ти ! :))
Ева , много съм щастлива да чуя това , супер ! :))
Джули , надявам се , че не се сърдиш , че ти намерих работа . :))))
Лулу , къде се губиш ? :))) Благодаря ти ! :))
Ирония , другия път ще те водя на торти . :)))
Нали сме антидиетични .:)))

Svetla Dioniss 4 октомври 2010 г., 1:27  

Невероятна рецепта! Всъщност, всичките рецепти са страхотни! Цял уикенд преглеждах сайта ти, прочетох всичко и си избрах 2-3, от които мъжа ми остана във възторг :) Страхотни неща предлагаш, моля те, продължавай да радваш все така!!! :)

Ginger Cookies 4 октомври 2010 г., 6:45  

Светле , добре дошла , много мили думи , благодаря ти ! :))))))))

Анонимен,  5 октомври 2010 г., 0:50  

Вероника,възхитена съм от това което правиш,от начина ти на описание на вкусовите качества на твите ястуя.Когато ги чета, сякаш усещам аромата им.Искам да ти споделя,че направих бишкотена торта с твоите вкусни кремчета. Единият е малото с течен шоколад, а другият е млечен ванилов крем. Получи се страхотна вкусотия,Отгоре я наръсих с счукани орехи.

ася гроздева,  5 октомври 2010 г., 0:59  

Искам да кача снимка,но неуспях. Как да го направя?

Ginger Cookies 5 октомври 2010 г., 2:07  

Много хубаво звучи тортата ти , браво ! :)
Благодаря ти за топлите думи , вашето отношение към мен и рецептите ми , ме прави безкрайно щастлива ! :))

Ася , къде се опита да качиш снимка ?
Ако е тук , в блога , това не е възможно , за съжаление .
Има сайтове за качване на снимки и после можеш да сложиш тук линка към качената там снимка , за да я видим . :)))

Анонимен,  23 септември 2011 г., 4:03  

bravo na teb napravih si i pocerpan komshiite ite mnogo gi haresaha blagodary za receptata

Публикуване на коментар

Back to TOP