Печено пиле

>> неделя, 17 октомври 2010 г.

Да, знам, никаква ме няма напоследък, за което искрено ви се извинявам !
Но си имам основателна причина, за която скоро ще ви разкажа и ще ви я покажа ! :))
Имаме си нов член в семейството ( не съм родила аз, но пак е бебе :)))) .
И докато тук се справям с цялата дандания около новия пришелец, ви предлагам едно вкууусно печено пиленце, което пекох чак вечерта ( то това ми е навик ) и именно това обяснява и незадоволителния вид на снимките на финалния резултат . :)) Но опитате ли тази рецепта, ще ми простите фотосите, вярвам ! :))
Как се къса месцето, а коричката как хрупка, ммммм ... :))
Та, това крехко кокошче можете да го метнете набързо във фурната и докато весело си цвърчи вътре, да си запечете набързо на другия рафт и едни картофки за гарнитура .
"Не може ли заедно в една тава " , ще попита някой ?
Можеее, всичко може, в личната ви кухня вие си решавате ! :)
Но понеже аз не си падам твърде много по " мокри " картофи, си ги изпекох отделно .
Ето ги на, красавците ! :))



Печено пиле





Продукти :
1 охладено пиле
половин лимон
1 средна глава лук 
2 скилидки чесън
стрък пресен босилек
стрък пресен розмарин
стрък пресен магданоз
сух риган
сух босилек
 черен пипер
сол
2 супени лъжици краве масло
2 щипки кафява захар
олио за намазване  


Измийте и подсушете добре пилето !
Осолете го много добре отвън и отвътре !
Напълнете го с лука ( срязан на 2 ) , чесъна , лимона, сложете вътре зелените подправки и кравето масло !
Намажете отвън пилето обилно с олио и го поръсете леко със сухите подправки, пипера и захарта !


Не наливайте никаква течност в тавата, това е всичко необходимо !
Изпечете го за около 90 минути на 200 градуса, като сложите тавата в средата или на по-долен рафт на фурната !
Ако започне да почернява горната коричка , сложете едно малко парче фолио ( без да загъвате плътно тавата ) !
По време на печене намажете с четка пилето 2-3 пъти с образувалия се сос с
мазнина !
А картофките са страшно обикновени и можете да си сложите подправки по избор - моите са само с масло, черен пипер и суха подправка за барбекю .
Успех и да ви е сладко ! :))



12 коментара:

Milena 18 октомври 2010 г., 0:04  

Честито ви ново попълнение във фамилията! Това са хубави новини :-)
А пилето изглежда невероятно ароматно, заедно с картофките е направо неустоимо!

Сърдечен поздрав, Милена

stefania 18 октомври 2010 г., 0:37  

Congratulazioni a tutti voi, deliziosa notizia,
e per il tuo pollo ? penso non sia mai stata così bella una ricetta nel tuo blog, ciao

Ginger Cookies 18 октомври 2010 г., 3:06  

Mиленка, много ти благодаря, искрено се надявам всичко при теб да е страхотно също ! :)))
Поздрави ! :))

stefania, thank you so much, dear ! :)) Have a nice week ! :)Best regards from me ! :))))

fedora 18 октомври 2010 г., 6:27  

Първо, честито за малкото пришълче :)))
Второ, то ако беше ти родила, отдавна щяхме да знаем и без да ни казваш, тъй ми се струва :)))
Трето, какви незадоволителни снимки!!! Я се стегни, май са ти се преуморили очите от радостни сълзи покрай радостната новина :)
Четвърто, следващата хубава вест, нека да е малък джинджърски шмекер :)))
Пето, пиленцето и картофките са муцка :)))
Шесто, прегръдки :)

Daniela Dineva 18 октомври 2010 г., 13:04  

Хехе, ако на това му викаш лоши снимки, незнам колко добри искаш да са! Сменяла ли си обектива?
Честито ново попълнение в семейството и много радости покрай него!
А пиленцето изглежда невероятно вкусничко.

Ginger Cookies 18 октомври 2010 г., 13:50  

Инчеее, така ме разсмя и развесели, винаги като видя твой коментар и още преди да го прочета, знам, че ще ми подействаш много позитивно ! :))
Благодаря ти, мила ! :))

Дани, благодаря и на теб ! :)) Снимам все със същия обектив, но този път без никаква дневна светлина и в различен режим. :))

4tiro 19 октомври 2010 г., 9:05  

ei siga i as shte probwam...

Lulu 20 октомври 2010 г., 7:47  

Ох и ах!
Да ви е честито новото свежо попълнение във фамилията!

Много обичам печено цяло пиле, но много рядко правя, защото трудно се изяжда цялото. В събота имаме празник по повод на едни малки пришълци и у нас и като нищо може да спретна твоята рецепта за официалната трапеза:)

Annie 20 октомври 2010 г., 8:40  

Първо да честитя ( честито!!!), а после да бягам към кухнята, че така огладнях от тези "лоши снимки", че само докато ги гледам ще кача 5 килограма! :-)

Ginger Cookies 21 октомври 2010 г., 12:12  

Много ви благодаря, Лули, Ани и 4tiro ! :))

milena_avkova,  28 август 2012 г., 2:08  

toky 6to razbah za tozi sait.mnogo ama naistina mnogo mi haresa!ne znam ot koga e,no mnogo me vpe4atli!6te se vyzpolzvam ot receptite i 6te sledq za novi.az mislq 6e sym dobra v kyhnqta,no predpolagam,4e 6te nay4a NE6TO NOVO!Napred i vsi4ko nai hybavo!razbrah 4e imate nov 4len na semeistvoto,ne znam kakvo e no da e JIVO I ZDRAVO!

milena_avkova,  28 август 2012 г., 2:12  

napred momi4e!vsi4ko v saita mi haresa!sigyrna sym 4e 6te nay4a ne6to novo!yspeh

Публикуване на коментар

Back to TOP