вторник, 30 април 2013 г.

Приятелите на Джинджър: Марияна от "Фюжън и Класически рецепти"





Няма кулинарен блогър, който да не познава моята днешна гостенка.
За мен е чест и истинско удоволствие да ви представя една красива дама, която освен мой "блогър колега", е и моя много близка приятелка и в реалния живот.
Та- да-да-дааааам!
Нужна е тържественост, защото моята гостенка го заслужава.
Моля, посрещнете с аплодисменти прекрасната Марияна от "Фюжън и Класически рецепти"!
Преди много време (вече не помня колко време всъщност измина) тя ми писа на електронната ми поща и още тогава ми направи впечатление позитивизма и добронамереността й, това не може да се сбърка и в такива големи дози тези качества малцина притежават.
От нея просто струи положителна енергия и чистите й мисли прозират зад неизменната й широка усмивка.
Мариянка е човек, с който сядам на кафе, забравям за часовника и си говорим с часове и все не можем да се наприказваме.
Говорим си на различни теми и винаги имаме какво да си кажем.
Рядко имам възможност да комуникирам с хора като нея и ви го казвам искрено.
Тя никога не забравя мой празничен повод, нещо, с което аз не мога да се похваля, защото съм много разсеяна в това отношение и само мога да се уча от нея.
Мариянка винаги ще намери начин да те зарадва и да направи празника ти още по-хубав- с доброто си отношение, с уважението, което ти дарява искрено, с някой мил жест и красив подарък.
На нея дори не й трябва повод, за да зарадва приятел.
Ето, например, последният път като пихме кафе, ей така, просто от сърце ми подари много красива поставка за торта, която скоро ще включа в някоя публикация да ми краси блога.:)))
Тя е човек, който всеки само може да мечтае да има за приятел.
Една от най-страхотните майки, които съм виждала- децата й със сигурност се гордеят с нея.
С голямо удоволствие наблюдавам и нейното невероятно бързо развитие като кулинар.
Сякаш беше вчера, когато тя направи своите първи стъпки в кулинарното блогърстване (това пък що за дума е.;)).
Днес всеки, който разгледа нейното уютно блог кътче, ще се наслади на истинско майсторство, естетичен усет, емоционален подход към всяка една поднесена там рецепта.
Не искам да ви отегчавам повече, а ви оставям да се потопите в нейните уникално вкусни предложения, които са изцяло веган и здравословни- напълно съобразени с новата тенденция тук, за което съм й признателна.
Мариянче, "Благодаря." е най-малкото, което мога да ти кажа.
Не се променяй никога, в днешния свят хора като теб са като еделвайсите- трудни за намиране.
Запази все така чиста и красива душата си, а съдбата и Бог със сигурност ще ти отвръщат все така с добро и ще ти даряват щастие с пълни шепи.
Добре дошла в моя скромен блог.



Ронка, благодаря ти за поканата, приятелството, за споделената полезна информация и позитивизъм, с които ме вдъхновяваш всеки път! 
Да съм твой гост за мен е огромна чест, отговорност и предизвикателство!  
Не мога да опиша себе си като вегетарианец, но постната храна е на висока почит в нашият дом. Старая се да поднасям на моето семейство полезни и вкусни гозби , като използвам пресни и полезни продукти. 
Подготвила съм ви тристепенно веган меню, което се приготвя бързо и лесно, а за прекрасният вкус ще се убедите сами!





Веган плодово - шоколадов десерт






Продукти за Хрупкава коричка:
  • 1 ч.ч. ленено семе - смляно
  • 3 ч.ч. овесени ядки
  • 1/2 ч.ч. сурови смлени ядки - орех или бадем
  • 1 ч.ч. мед

Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 С, 170 С с вентилатор.
Обединете всички продукти добре, притеснете от сместа  към  6 бр. металните форми за тарталети. Изпечете за 15- 20 минути до зачервяване.

Плодова плънка:
  • 150-200 гр. ягоди
  • 1 банан
  • сок от 1/2 портокал
  • шушулка ванилия
  • 1, 2 с. л. кафява захар
Приготвяне:
Нарежете ягодите и бананите на едри парчета, в загрят тиган изсипете всички продукти да поврат за 5-6 минути за да се извлече аромата на плодовете.


Шоколадов Ганаш:
Загрейте кокосовото мляко до момента преди завиране.
Начупете шоколада и го прибавете към топлото мляко, разбъркайте добре до хомогенна смес.
Оставете на страна ганаша  да изстине. 


Сглобяване на десерта:
В изстиналата хрупкава коричка поставете от 2-3 супени лъжици от ганаша, залейте шоколада с плодовата смес, декорирайте по ваш вкус. Ако желаете тарталетата да е хрупкава  на другия ден я залейте с двете плънки преди сервиране. 





Екзотична салата с ароматен дресинг


 Продукти за Дресинг:
  • 3 с. л. оризово вино
  • 2 с. л. обелен и ситно нарязан корен от джинджифил
  • 2 с. л. сок от лимон
  • 2 с. л. соев сос
  • 2 ч. л. веган горчица
  • 6 с. л. зехтин
  • 5 с. л. сусамено олио или слънчогледово
  • 1 счукана скилидка чесън
  • сол и черен пипер
Приготвяне:
Смесете всички продукти в бурканче с винт и разбийте като шейк.


Продукти Салата:
  • салата айсберг
  • авокадо
  • репички
  • зелен лук
  • пресен кокос
  • черен сусам






Зеленчукови кюфтета
(Адаптирано от тук)


Продукти:
  • 1 ч. ч. цветчета от броколи
  • 1 голям или два малки сварени картофа 
  • 1 средата на филийка ръжен хляб
  • 2 с. л. кедрови ядки
  • 1 стрък пресен лук
  • 1 - 2 с. л. зехтин
  • 1 ч. л. червен пипер
  • сол
  • червен лют пипер на вкус

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 С. 
В купа настържете или намачкайте с вилица картофите, нарежете на ситно лука, натрошете филийката хляб, към тях прибавете останалите продукти. Разбъркайте добре сместа и оформете малки кюфтенца, подредете ги в тава, полейте ги с тънка струя зехтин и запечете за 15 минути до златисто.




6 коментара:

  1. Аз наистина останах без дъх :) от всичко, което прочетох и видях като снимки. Като започнеш от едно рядко силно приятелство, преминеш през изкусителни, дори за невегани хора рецепти и стигнеш до феноменалните снимки на Мариянка! Първата снимка е убиец! Адмирации!Аз лично ще опитам тарталетките и кюфтенцата :)Марианка е страхотен блогър. Сърдечен поздрав и за двете ;)

    ОтговорИзтриване
  2. Ах, вие двечките на едно място заедно, какъв тандем сте само! Само ако знаете какво се усеща от тази публикация! Толкова ви се радвам на приятелството, аз самата открих покрай блога приятели и знам, че тези приятелства са много красиви. Много съм развълнувана като читател, а какво остава за вас?!!! Мариянка е приготвила големи вкусотии, снимките са прелестни и тези веган неща все повече ме впечатляват! Ще спра да пиша вече, а само ще ви похваля и ще ви благодаря затова, че споделихте всичко това с нас! Прегръдки и за двете!!! И ви пожелавам весели празници и все така да ни радвате с блоговете си, публикациите си и преди всичко с вдъхновението си!

    ОтговорИзтриване
  3. Да се чета на страниците на Ginger Cookies е толкова вълнуващо, че ми е трудно да коментирам! Ронка благодаря ти за всичко, което си написала за мен, чувствата са напълно взаимни, щастлива съм, че те познавам и че сме на една "честота"!
    Ани, много мили думи, ще се радвам да опиташ рецептите. Благодарение на Вероника снимките са още по-изкусителни и вкусни!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесно гостуване, вкусни и ароматни предложения
    и разкошни снимки!
    Поздравления и за двете ви :)

    ОтговорИзтриване
  5. Уникално меню, представено по уникален начин, от две уникални дами!!! Невероятен кулинарен спектакъл сте ни подготвили, мили момичета - и предложенията, и снимките спират дъха :) убийствен тандем сте!!
    Весели празници и нестихващо творческо вдъхновение желая и на двечките!

    ОтговорИзтриване
  6. Искрени поздравления! Не само страхотното меню, но и прекрасните приятелски чувства правят публикацията много вълнуваща!
    Хубава вечер и весели Празници!

    ОтговорИзтриване