Супа от лапад- нищо ново и нищо интересно.
За някои може и да е така, но моето предложение е абсолютно постно и подходящо за всички, които се стремят към този начин на хранене.
Може да сервирате с лъжичка ядково кисело мляко, ще бъде чудесно.
Супата е много лека и ароматна, заради букета от свежи градински подправки в нея.
Лично за моя вкус, лапада е най-приятен в супи, предпочитам го пред спанака и копривата, които пък напоследък са ми най-вкусни в сурово състояние.
Пролет е, да се хванем за зелено.
Веган супа от лапад и букет от градински подправки
Продукти:
пресен лапад (повече)
1 голяма глава кромид лук
1 връзка зелен лук
2-3 стръка пресен чесън
1 морков
чубрица
лют червен пипер (по желание)
черен пипер
хималайска сол на вкус
4-5 супени лъжици домашна лютеница
1 стрък свежа целина
няколко стъкчета свеж девисил
2-3 стръкчета пресен джоджен
пресен магданоз
био пълнозърнесто фиде
олио шарлан
пресен лимонов сок
Почистете и измийте всички зелени свежи подправки, както и лапада.
Нарежете ги на ситно, нарежете и лапада и ги сложете в тенджера.
Нарежете на ситно и кромид лука и моркова и прибавете и тях.
Налейте вода (без да е прекалено много, за да не стане много рядка супата) и сложете този микс от продукти на котлона да кипне и всички съставки в него да омекнат.
Към края на варенето им, прибавете лютеницата и фидето.
Когато и фидето е готово, махнете супата от котлона и овкусете с лют пипер, черен пипер, сол на вкус, лимонов сок и налейте малко олио шарлан.
Добавете и още малко пресен магданоз и други зелени подправки, ако желаете.
Няма коментари:
Публикуване на коментар