Пролетни рулца със скариди (Spring Rolls)

>> събота, 13 август 2011 г.



Много отдавна искам да ви покажа това мое любимо ястие, но винаги свършва толкова бързо, че все не мога да стигна до снимане.
Навивам, подреждам и изчезват за норматив.
Този път, обаче, успях да ги снимам и бързам да ви представя така наречените пролетни рулца.
Това ястие води своето начало от Азия и има различни вариации, можете да го срещнете с различна плънка, както и да бъде пържено или не.
С морски дарове, свинско мляно месо, зеленчуци, без значение от продуктите, тези навити красавици ще ви пленят категорично, опитате ли ги.
Пролетните рулца са много разпространени в Китай, Виетнам, Тайван, Сингапур, Индонезия и Филипините.
Да ви кажа честно, разпространени са и у дома, защото много ги обичаме.:)
Оризова хартия можете да си купите от ТУК .

Пролетни рулца със скариди






Продукти:

ядлива оризова хартия
сварени и почистени скариди
моркови, нарязани на жулиени
прясна краставица, нарязана на жулиени
нарязано авокадо
сурови тиквички на жулиени
сусам
соев сос-гъст и сладък
мирин
оризов оцет
хималайска сол
маринован джинджифил за сервиране
соев сос




Сложете в съд зеленчуците и ги овкусете с всички съставки, прибавете и сусама.
Оставете ги да престоят така около 1 час.
Сега да започнем да сглобяваме рулцата.



Потопете един лист във вода и след като омекне, подредете върху него от маринованите зеленчуци, нарязаните скариди, авокадото и навийте на руло.
Сервирайте със сос по желание, аз сервирах с маринован джинджифил и соев сос.


5 коментара:

kaliiscooking 13 август 2011 г., 10:40  

Ох, много ми се ще да пробвам да ги направя, но не знам къде мога да намеря оризова хартия. Някакви идеи?

Ginger Cookies 13 август 2011 г., 10:44  

Добавих линк към магазина в рецептата.

Еликсир 13 август 2011 г., 10:57  

Рони,страхотни снимки и чудесно предястие!Вземам си едничко и те каня за една награда при мен!

Спокойна и усмихната неделя!

Мариана / Мечтай и ... 15 август 2011 г., 21:24  

Винаги като чуя за пролетни рулца и ги видя, наистина се усещам заредена с много пролетно настроение, не знам защо. А тези изглеждат толкова апетитно. И аз използвам същия соев сос, бях чела информация, че истинският съдържа само соеви семена и дестилирана вода. Като започнах да чета съдържанията на всички шишенца по стелажите в магазините, се оказа, че масово соевите сосове са овкусени с аромати води, които да приличат на соев сос, но нямаше дори соя в тях. Единствено тези ми вдъхнаха доверие със съдържанието си само на най-важните съставки.
Поздрави от мен!

Публикуване на коментар

Back to TOP