Ръжен хляб

>> сряда, 10 август 2011 г.




Ръжените ядки са готов опакован продукт. 
Същото важи и за брашното. 
Достатъчно е да спазвате указанията на опаковките, да следите сроковете на годност и да съхранявате на тъмно, хладно и сухо място.

Ръженият хляб е нетраен.
Не се препоръчва съхранение на хлебни изделия съдържащи ръж за по-дълго от две денонощия.
Източник:  http://www.bb-team.org/


Ръжен хляб






Продукти:

300 грама ръжено брашно
200 грама бяло пшенично брашно
1 кубче прясна мая
1 чаена лъжичка мед
1 чаена лъжичка захар
1 равна супена лъжица хималайска сол
2 чаени лъжички зехтин
около 250 мл хладка към топла вода


Разтворете маята със захарта с малко от топлата вода и покрийте, докато шупне.
После от всички продукти омесете тесто.
Ако имате машина за хляб, месенето ще е по-приятно, защото тестото много лепне. И така трябва да бъде, тестото трябва да е меко и лепкаво.
Ако ще месите на ръка, помагайте си с брашно по ръцете, но не добавяйте повече от посоченото в тестото.
Покрийте тестото с кърпа и го оставете на топло, докато втаса и удвои обема си, около 1 час.


Пуснете фурната да загрява на 200 градуса.
Знаете, че хляб се пече в предварително загрята фурна, а и не само хляб, това важи за всички печива.
Оформете хляб в желаната от вас форма, като работите върху набрашнен плот и с набрашнени ръце.
Направете резки с остър нож и поръсете леко с брашно горната част на хляба.
Сложете го в тава с хартия за печене и го оставете отново да втаса и да удвои обема си.
Мисля, че за около 30 минути това ще стане.


Изпечете го до готовност, като към края на печенето намалете малко фурната, ако видите, че има риск от изгаряне на коричката на хляба.


5 коментара:

Ciccia 10 август 2011 г., 11:36  

It looks so delicious, I would love a slice of it now while it's nice and warm, just out of the oven! I love ginger. I learned to use it in India where we lived for 5 years, I use it in everything...Japanese cooking, Indian cooking, sweets, tea etc. I'm following you from Rome! Best regards!

fedora 11 август 2011 г., 23:01  

Много добре изглежда, Рони! И отново много хубави снимки :)

Хубаво лято :)

Дани 22 март 2012 г., 5:59  

Здравей, Рони! Скоро открих това място и с удоволствие разглеждам и чета онова, което ме заинтригува. Добавям те към списъка с любими блогове. Днес ще направя хляба по тази рецепта и ще споделя какво е станало. Ако се получи добре, ще го споделя и аз със своите читатели, като непременно посоча източника с линк към него! Честита пролет и много положителни емоции! :)

Анонимен,  11 март 2013 г., 1:48  

Today, I went to the beach front with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said "You can hear the ocean if you put this to your ear." She placed the shell to her
ear and screamed. There was a hermit crab inside and it
pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is totally off topic but
I had to tell someone!

Stop by my web-site - garbage disposal maintenance

Анонимен,  11 март 2013 г., 1:51  

I tend not to drop a lot of comments, but i did
a few searching and wound up here "Ръжен хляб".
And I actually do have 2 questions for you if it's allright. Could it be simply me or does it give the impression like some of the responses look like coming from brain dead visitors? :-P And, if you are writing on additional places, I would like to follow anything new you have to post. Could you make a list of every one of all your shared sites like your twitter feed, Facebook page or linkedin profile?

my site :: garbage disposals

Публикуване на коментар

Back to TOP