Печени пресни картофи

>> вторник, 16 август 2011 г.




Тази рецепта е от най-лесните и няма да затрудни никого.
Можете да я приготвите ей така, между другото, докато приготвяте и основната си храна, без да я усетите като тежест по отношение на труд и време.
Най-добре се получава с малки пресни картофки и е чудесна гарнитура към всякакви месни или безмесни ястия.

Печени пресни картофи






Продукти:

около 800 грама малки пресни картофи
2 пълни супени лъжици мед
1/2 чаена лъжичка суха мащерка
3 супени лъжици тъмен балсамов оцет
около 4 супени лъжици гъст соев сос (леко подсладен)
черен пипер
сол на вкус
краве масло



Почистете картофките, но без да ги белите и ги сложете в тава.
Смесете всички останали продукти (без маслото) и прибавете сместа при тях.
Разбъркайте добре, за да се разпредели добре по картофките.
Разтопете около половин пакетче краве масло и залейте картофките.
Количеството на маслото го определете вие, защото всеки обича ястията различно в това отношение.


Печете при 200 градуса, като от време на време намазвате картофите с отделения сос.
Понякога добавям още от гъстия соев сос и мажа и с него.
Това е, нали ви обещах, че ще е лесно.:)



7 коментара:

Анонимен,  16 август 2011 г., 9:09  

още тази вечер ще ги пробваме..тъкмо се чудих какво да е :))))

Еликсир 17 август 2011 г., 4:44  

Мммммм,ах каква съблазън!
Рони,не съм се сещала да сложа соев сос на картофки,също и балсамов.Не киселеят ли с него,или той служи по-скоро за карамелизация?
Трябва да пробвам обезателно.

И да докладвам,че днес госпожицата си е правила твоите чушки със сирене на фурна,довечера ще видя как се е справила.

Поздрави от мен и хубава вечер!

Ginger Cookies 17 август 2011 г., 8:03  

Еликсирче, не киселее изобщо, аз приготвям много сосове и маринати с тъмно балсамико, получава се вид редукция и придава крехкост и страхотен вкус на ястията. С балсамова редукция с разни добавки дори можеш да овкусиш и плодови рецепти. Поздрави на мамината помощничка.:)

Тея,  18 август 2011 г., 5:19  

Както казват французите: Масло! Масло! Масло! :)) Това е вълшебната съставка към всяко ястие... Затова няма да щадим маслото в рецептата :)

Анонимен,  22 август 2011 г., 5:20  

Приготвих картофките през уикенда. Станаха много хубави и точно като на снимката :)
Благодаря за хубавите рецепти!

вероника,  10 февруари 2012 г., 2:53  

И аз имах колебания заради балсамовия оцет, но станаха много бързо и страхотни! Ползвах стари картофи.

vesela 3 юни 2014 г., 0:48  

О, това ще се пробва още довечера! Усмивки!

Публикуване на коментар

Back to TOP