събота, 30 юли 2011 г.

Ориз с домати, маслини и гъби

Сигурно няма човек, който да не е ял ориз с домати- печен, задушен, всякакви термични обработки.
На почитателите на веган храненето, а и на всички, които обичат постните ястия, предлагам следващата рецепта, приготвена максимално здравословно.
Използвах ориз карнароли, но можете да използвате любимия си подобни рецепти ориз.
Ако беше зимно време, бих добавила и праз лук, става още по-вкусно.

Ориз с домати, маслини и гъби






Продукти:
1 чаена чаша ориз и вода, според указанието на пакета
качествено олио без холестерол или зехтин
маслини Каламата или друг качествен сорт
хималайска сол
сух риган
сух босилек
прясно смлян черен пипер
кромид лук и розов домат-обелен и почистен от семки, доколкото е възможно. Можете да добавите и сушени домати.
настърган морков по желание
гъби по избор, най-често го правя с кралски или стандартни печурки, защото имам страх от експерименти с гъби




Ако ще е нездравословно готвенето, запържете лука и ориза предварително, но аз избягвам това.
Слагам всички продукти в керамична тавичка и пека на слаба фурна до готовност.
Маслините ги добавям по средата на печенето.
Накрая може да сервирате с пресен босилек и докато ориза още е горещ, да настържете и пармезан.


Няма коментари:

Публикуване на коментар