Е, да, обаче пицата си е вечната храна и за нея няма сезон, поне за мен.
Предлагам ви една бърза рецепта и гарантирано вкусна.
Пица с тиквички, надявам се да не ви се стори безумна идеята и да ми се доверите.
Дори и за тези, които не могат без месо, ще видите, че няма да ви липсва като вкус тук.
Почитателите на веган храненето, можете да замените сирената с такива на растителна основа, както и с такъв кашкавал.
Можете да добавите и сусам в тестото по желание.
Пица с тиквички, сушени домати, маслини и сирена
Продукти:
за тестото (за 2 пици):
2 чаени чаши брашно (да не са препълнени)
1 пълна чаена чаша леко топла вода (отделете малко от нея за маята)
1 кубче прясна мая
1 чаена лъжичка сол
1 супена лъжица зехтин
1 чаена лъжичка захар
за плънката:
топено сирене
малко синьо сирене (настъргано)
меко, свежо сирене
кашкавал
пресни тиквички, нарязани на тънки кръгчета и осолени
кромид лук
маслини Каламата
скилидки чесън-нарязани
сух риган
черен пипер
нарязани сушени домати
зехтин за поливане
Нарежете и осолете тиквичките и ги оставете да се отцедят от отделената вода.
Разтворете маята в част от топлата вода, заедно със захарта.
Смесете всички продукти за тестото и омесете меко и лепкаво тесто.
Разделете го на 2 части.
Поръсете малко брашно върху хартия за печене и сложете едната част от тестото.
Поръсете го с брашно (защото е лепкаво) и с набрашнени ръце и точилка, направете тънък блат.
Отгоре подредете плънката, полейте със зехтин и изпечете пицата за около 8-10 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
Съветвам ви да сложите лука най-отдолу, за да не почернее.
Повторете същото и с другото тесто.
няма нищо по-хубаво от ароматна пица! Браво!
ОтговорИзтриванеИзглежда невероятно хрупкава и вкусна!Чудесни снимки!
ОтговорИзтриванеРони,пицата е точно по мой вкус,с хрупкав блат ,тъничка,с любими добавки отгоре-разкош!
ОтговорИзтриванеПоздрави от мен!
Чудесна е пицата, с хрупкава коричка - точно по мой вкус:).
ОтговорИзтриванеЛюбима комбинация, страхотно изглежда!Поздрави!
ОтговорИзтриване