Хрус-хрус, страхотен вкус!
Този израз беше от една реклама, но напълно важи и за днешните ни сладки.
Хрупкави, леко ронливи и с изявен вкус на орехи и масло, просто чудесни.
А и в приготвянето им няма нищо сложно, месите едно тесто набързо, охлаждате го и печете.
Когато чуете месене, не се плашете винаги от тази дума.
То си е сложна процедура, но само в определени рецепти, тук обаче, това не важи.
След изпичането на сладките ви предлагам и друг вид шоколадово покритие-разтопете си на водна баня шоколад и можете да потопите едната половина на сладките в шоколад, ще стане красиво.
Аз, обаче, нямах много време и набързо подредих отгоре малко шоколадови парченца.
И така им видяхме сметката, де.:))
Пълнозърнести орехови сладки с шоколад
Продукти:
за тестото:
1 жълтък
1 чаена чаша пълнозърнесто фино смляно брашно
1/2 чаена чаша бяло брашно
1/2 чаена лъжичка хималайска трапезна сол
1 не препълнена чаена чаша разтопено краве масло
ванилия
1/3 чаена чаша кафява захар + 1/5 чаена чаша пудра захар
1 пълна супена лъжица меласа
за плънката:
счукани орехи
кафява захар
канела (опция)
1 белтък, разбит на сняг
шоколад за декорация
Смесете всички продукти за тестото и омесете гладко тесто, става много лесно, все едно мачкате пластелин.
Разстелете го върху найлоново фолио и го разточете на кора с правоъгълна форма с дебелина около 1.5-2 см.
Включете фурната на 190 градуса.
Разпределете плънката върху кората-първо изсипете разбития на сняг белтък, а върху него останалите продукти.
Навийте на руло и го оставете в хладилника да стегне, но не трябва да става "на камък", защото ще се натроши при рязането.
Нарежете на кръгчета с дебелина 1 см и ги подредете в голяма тава с хартия за печене.
Изпечете ги до лек златист цвят в предварително загрята фурна.
Декорирайте ги с шоколад.
Зарибих се , но да попитам-кое пълнозърнесто брашно е фино? Благодаря предварително! Милена
ОтговорИзтриванеСтрахотно предложение! Предусещам невероятен аромат на канела, орехи и масло :) Хубави почивни дни!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви.:)))
ОтговорИзтриванеПод фино имам предвид много фино мляно, защото аз поне вкъщи имам пълнозърнесто брашно, в което има и не толкова фини частички.
Ето на това се казва - лесни, бързи и вкусни сладки! :)
ОтговорИзтриванеА за аромата, не се и съмнявам! :)
Поздрави ! :)
Миро
Рони, направо ми иде да се пресегна за една през монитора! Представям си само каква вкусотия се е получила! Поздравления за прекрасните снимки!
ОтговорИзтриванеДоста изкусителни изглеждат тези бисквитки :) И за едно кафенце със приятелки са идеални :) Прекрасна рецепта :) Благодаря ти :) Слънчев и Усмихнат ден ти желая :)
ОтговорИзтриване