Пълнозърнести орехови сладки с шоколад

>> петък, 15 юли 2011 г.




Хрус-хрус, страхотен вкус!
Този израз беше от една реклама, но напълно важи и за днешните ни сладки.
Хрупкави, леко ронливи и с изявен вкус на орехи и масло, просто чудесни.
А и в приготвянето им няма нищо сложно, месите едно тесто набързо, охлаждате го и печете.
Когато чуете месене, не се плашете винаги от тази дума.
То си е сложна процедура, но само в определени рецепти, тук обаче, това не важи.
След изпичането на сладките ви предлагам и друг вид шоколадово покритие-разтопете си на водна баня шоколад и можете да потопите едната половина на сладките в шоколад, ще стане красиво.
Аз, обаче, нямах много време и набързо подредих отгоре малко шоколадови парченца.
И така им видяхме сметката, де.:))


Пълнозърнести орехови сладки с шоколад






Продукти:
за тестото:
1 жълтък
1 чаена чаша пълнозърнесто фино смляно брашно
1/2  чаена чаша бяло брашно
1/2 чаена лъжичка хималайска трапезна сол
1 не препълнена чаена чаша разтопено краве масло
ванилия
1/3 чаена чаша кафява захар + 1/5 чаена чаша пудра захар
1 пълна супена лъжица меласа

за плънката:
счукани орехи
кафява захар
канела (опция)
1 белтък, разбит на сняг
шоколад за декорация



Смесете всички продукти за тестото и омесете гладко тесто, става много лесно, все едно мачкате пластелин.
Разстелете го върху найлоново фолио и го разточете на кора с правоъгълна форма с дебелина около 1.5-2 см.

Включете фурната на 190 градуса.
Разпределете плънката върху кората-първо изсипете разбития на сняг белтък, а върху него останалите продукти.
Навийте на руло и го оставете в хладилника да стегне, но не трябва да става "на камък", защото ще се натроши при рязането.
Нарежете на кръгчета с дебелина 1 см и ги подредете в голяма тава с хартия за печене.
Изпечете ги до лек златист цвят в предварително загрята фурна.
Декорирайте ги с шоколад.



6 коментара:

Анонимен,  15 юли 2011 г., 7:31  

Зарибих се , но да попитам-кое пълнозърнесто брашно е фино? Благодаря предварително! Милена

Габи 15 юли 2011 г., 9:50  

Страхотно предложение! Предусещам невероятен аромат на канела, орехи и масло :) Хубави почивни дни!

Ginger Cookies 15 юли 2011 г., 10:04  

Благодаря ви.:)))
Под фино имам предвид много фино мляно, защото аз поне вкъщи имам пълнозърнесто брашно, в което има и не толкова фини частички.

Magiosnika 16 юли 2011 г., 1:24  

Ето на това се казва - лесни, бързи и вкусни сладки! :)
А за аромата, не се и съмнявам! :)
Поздрави ! :)
Миро

Мариета 16 юли 2011 г., 13:39  

Рони, направо ми иде да се пресегна за една през монитора! Представям си само каква вкусотия се е получила! Поздравления за прекрасните снимки!

Tonchita,  17 юли 2011 г., 3:54  

Доста изкусителни изглеждат тези бисквитки :) И за едно кафенце със приятелки са идеални :) Прекрасна рецепта :) Благодаря ти :) Слънчев и Усмихнат ден ти желая :)

Публикуване на коментар

Back to TOP