четвъртък, 14 юли 2011 г.

Пълнени пресни чушки с цедено мляко, маслини, сирене и копър




Това лято не можете да се оплачете от мен-започнах да пускам повече леки рецепти.:)
Време беше, че с тези торти съвсем ще оплескаме добрата форма.:)
Предястие или салата, за какво ще използвате днешната рецепта оставям на вас и вашите предпочитания.
Лесно, полезно, вкусно, това е сигурно за настоящото ми предложение.
Хубавото е и, че може и дечицата ви да го приготвят и да ви изненадат.
Та, като казах изненада от деца, няма да забравя как навремето реших да изненадам баба ми и дядо ми, когато им гостувах на село през лятната ваканция.
Те имаха много голям бостан и произвеждаха безброй дини и пъпеши(които накрая ненавиждах, между другото, от прекалена консумация).
Един ден с каручката с кончето потеглиха отново към него да си полеят реколтата и аз реших да се направя домакиня.
Обаче, вместо да направя нещо лесно като миш-маш, например, си казах, че ще приготвя дърпана баница.
Леле майко, кухнята беше заприличала на мелница, брашно имаше и по тавана, но не това беше драмата, а че сложих толкова много брашно в тестото, че баницата ми, без да преувеличавам, спокойно можеше да бъде използвана за летяща чиния накрая, без да се огъне и при най-силното хвърляне.
Горките хора, като си дойдоха изморени от нивата, даже от куртоазия не можаха да си хапнат и благородно ми казаха, че не са гладни и ме потупаха с усмивка по рамото.
С днешната ми рецепта, обаче, няма такъв риск и наистина всяко дете може да изненада всички вкъщи.


Пълнени пресни чушки с цедено мляко, маслини, сирене и копър




Продукти:

4 големи пресни чушки


за плънката:
цедено кисело мляко- около 4 пълни супени лъжици
натрошено сирене
настърган кашкавал
вътрешността на 1 домат (без семките)
около 9-10 обезкостени и нарязани маслини
зехтин
пресен копър- 1-2 стръкчета
сол на вкус
пресен лимонов сок- около 1 супена лъжица
1 счукана скилидка чесън



Нарежете почистената от семки вътрешност на домата, можете да го използвате и него за пълнене после, както направих аз.
Смесете всички съставки за плънката, като сложите маслините и домата накрая, за да не станат на каша при прекалено дълго разбъркване.



Умишлено не казвам количество от някои продукти, защото някой може да желае да е с повече сирене, сол или обратното и т.н.
Напълнете чупките с плънката и с остър нож ги нарежете на колелца.
Подредете ги в чиния и ги оставете в хладилника да се охладят.
Да ви е сладко.:)




8 коментара:

  1. Рони,като изключим лимоновия сок ,дъщеря ми много често си приготвя точно това и много го обича,както и пълнен домат със същата плънка!
    Така че,потвърждавам,за децата е лесно,вкусно и полезно!

    Предавам ти специални поздрави от нея,тя продължава да те следи много изкъсо тук за рецепти,подходящи да ги изпълнени тя ! :))

    ОтговорИзтриване
  2. Изключително свежа рецепта!Правя я често през лятото с малки промени.Хубави снимки!Поздрави и пожелания за един прекрасен ден:)

    ОтговорИзтриване
  3. Изглежда много вкусно, и несъмнено е така!
    осигуровки

    ОтговорИзтриване
  4. Несъмнено Прекрасна Рецепта !!! Много е подходяща за гости. При първия удобен случай ще я пробвам :) Благодаря ти,за рецептата Вероника :)

    ОтговорИзтриване
  5. Изглежда много вкусно
    рокля

    ОтговорИзтриване