Бисквитена торта "Нескуик"

>> петък, 11 март 2011 г.




Това сигурно е най-разпространената и тривиална торта и няма да учудя света с това, че правя публикация за нея, но не това е целта ми.
Искам да ви подаря моето предложение, което е по-различно от това, което сме свикнали да приготвяме вкъщи.
Вярно, продуктите в рецептата не са малко, но сами ще се убедите, че бисквитената торта няма нищо общо като вкус с тази с нишесте и т.н.
Използвах обикновени бисквити "Изгрев" и моя съвет към вас е да ги използвате и вие.
Бисквитите поемат много хубаво млякото и тортата става много крехка и много далече от силно тестяния вкус, който дават дебелите бисквити "Закуска", например.
Ако замените бисквитите с други, вкуса на тортата ще се промени и не мога да ви гарантирам резултата.
Консумирайте тортата добре охладена.

Бисквитена торта "Нескуик"




Продукти:
2 малки пакета обикновени бисквити "Изгрев"
1 голям пакет обикновени бисквити "Изгрев"
прясно мляко за напояване на бисквитите

за крема:
1200 мл прясно мляко
1 пакет пудинг с варене  "Карамел" на  Dr. Oetker
2 пакета пудинг с варене "Ванилия" на Dr. Oetker
захар на вкус
100 грама млечен шоколад
3 равни супени лъжици какао "Нескуик"
200 грама краве масло

за глазура:
200 грама млечен шоколад
30 грама краве масло



Нека да направим първо крема.
Направете пудингите, според указанието на пакета.
Смесете ги заедно и ги правете едновременно, начинът им на приготвяне е един и същ.
Умишлено съм намалила количеството на прясното мляко, за да не бъде прекалено рядък крема.
Махнете от котлона.
На водна баня разтопете шоколада и го добавете към готовия горещ пудинг.
Прибавете и какаото и маслото и разбъркайте много добре до пълното смесване на всички продукти.


Напоявайте бисквити и в правоъгълна тава подредете първи ред.
Не е нужно да държите дълго време бисквитите в млякото, за да не се разпаднат.
Изсипете 1/4 от крема и разпределете по цялата повърхност.


Подредете втори пласт бисквити, после пак крем и така до изчерпване на продуктите.
Завършете с крем.
Трябва да се получат 4 реда с бисквити.



Разтопете на водна баня шоколада за глазурата, заедно с маслото и полейте тортата.
Оставете я да се охлади и да стегне за няколко часа в хладилник.
Ако успее нещо от нея да оцелее до следващия ден, ще се убедите, че е станала още по-вкусна.



22 коментара:

Диана 11 март 2011 г., 21:23  

Аз не обичам Бисквитена торта, но тази бих хапнала с удоволствие. Чудесна е и снимките са много красиви и съблазнителни :)))). Поздравления!

Мони,  12 март 2011 г., 1:41  

Може и тривиална да е, но направена, поднесена и снимана по Джинджърски пак си остава неустоима!:-)))

fedora 12 март 2011 г., 4:02  

Звучи и изглежда страшно апетитно!
Снимките и поднасянето са трепач, както винаги :)

pep-4o 12 март 2011 г., 9:02  

С_ този шоколадов крем отгоре ми идва да посегна и си взема парченец :)
Може бисквитена да е, но с тези кремове звучи много вкусно!

Мария 12 март 2011 г., 11:32  

Много обичам бисквитена торта!От тази бих си хапнала с удоволствие!

Lulu 12 март 2011 г., 22:07  

Дълги години не ядях бисквитена торта, защото ми напомняше на детската градина. Когато се роди голямата ми дъщеря ми се наложи да правя пак и установих, че съм я набедила абсолютно неоснователно. От тогава редвон правя различни варианти и много добре се приемат от домочадието. Задължително ще пробваме твоята. С този шоколад и толкова масълце, със сигурност ще се хареса вкъщи:)

Dani Dineva 13 март 2011 г., 0:33  

Абе Рони, да си призная честно не съм правила бисквитена торта у дома. Все си мисля, че има нещо по-така, което мога да направя и все засуквам нещата. То не са украси, то не са декорации, а има невероятни лесни и безкрайно вкусни рецепти. Прекрасна е станала, ще я пробвам.

Вили Конова 13 март 2011 г., 4:43  

Да, бисквитените торти не са това , което бяха- полюшващо се розово нишесте, забъркано с гола водица.
Тъкмо се чудех каква тортичка бих могла да пренеса в кутийка за едни малки госпожици.
Вече отлежава в хладилника .
Хубава неделя , Рони!

Анонимен,  14 март 2011 г., 1:00  

Рони, може да е малко глупаво, но може ли да уточниш размера на съда в който подреждаш тортата за да не ми се получи примерно на 2 пласта :) Благодаря предварително :)

Анонимен,  22 март 2011 г., 8:42  

Здравейте,и аз бих искала да разбера размера на съда в който сте направили тортата.Изглежда страхотно и аз ще я пробвам непременно.Отдавна търсех някаква по различна рецепта за бисквитена торта.
Поздрави,Жана

Ginger Cookies 22 март 2011 г., 12:54  

Момичета, тавата ми е с размери 24 Х 29 см.
Благодаря на всички.:)

Анонимен,  5 май 2011 г., 0:46  

Направих я тая бисквитене торта:)Направо стана супееерррр,даже повече от супер!Благодаря за рецептата,а тортичката беше изядена барзо:)

Анонимен,  28 януари 2012 г., 9:53  

Видях рецептата и снимка (свалена от сайта) на тази торта в едно кулинарно списание. На изданието пишеше, че са рецептите на Бай Данчо. За съжаление на много места виждам "крадени" снимки, което е много жалко.

Ginger Cookies 28 януари 2012 г., 11:01  

Благодаря за сигнала. Наистина е жалко, а е и доста некоректно и подло да се краде чуждия труд без позволение. Аз никога не бих отказала да предоставя мои снимки на когото и да било, просто е нужно да ме попитат. Хубаво е, че има и наблюдателни хора като теб, за които това също е грозна постъпка. Благодаря.:)

Ginger Cookies 28 януари 2012 г., 11:02  

Ако знаех кое е списанието и броя, лично щях да ги попитам откога аз и Бай Данчо сме едно и също лице...

Анонимен,  29 януари 2012 г., 10:35  

Не съм сигурна, но мисля че беше или брой 50 или 52. Току-що видях реклама, може би това списание (книжка) се казва "Лакомник". Попадна ми случайно и в момента не мога да проверя подробности. До колкото разбрах това са рецепти изпратени от читатели.

Ginger Cookies 29 януари 2012 г., 16:12  

Благодаря много за информацията.:)) Значи просто някой, който е разглеждал блога ми е решил да си изпраща каквото му харесва.:)
Така ще е, такива са ни "законите", за жалост.:)

Емилия Таракчиева 9 май 2012 г., 10:32  

В днешния брой на вестник "Лакомник", № 15 от 8-14.V.2012г. е публикувана тази торта под името Бишкотена с какаов крем. Поместената рецепта няма нищо общо с твоята. Това е толкова грозно!

Ginger Cookies 10 май 2012 г., 5:47  

Благодаря ти за сигнала. Този вестник за 2 път си позволява да краде мои снимки.

Kokona 21 ноември 2013 г., 4:49  

http://lakomnik.bg/%D0%B1%D0%B8%D1%88%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B0-%D1%81-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%BE%D0%B2-%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC-news988.html
Вече и в сайта си са я качили.

Sevi Bojichnalieva 10 ноември 2014 г., 5:32  

Veronika,az takmo naprawih tazi torta no ne se poluchi pri men dosta greshki(no shtom i pri tezi greshki se poluchi hubaw wkus si predstawqm naistina kolko e hubawa tazi torta) stanaha

Публикуване на коментар

Back to TOP