Не знам кой от двата варианта ще харесате повече, това оставям на вашата преценка и вкус.
Този Баба Гануш прилича повече на пастет и е идеален за намазване на нарязани на триъгълни хапки арабски питки, например.
Баба Гануш с орехи
Продукти:
2 средно големи (към малки) патладжана
1 пълна супена лъжица с връх сусамов тахан
1/2 чаена чаша смлени орехи
3 средни скилидки ситно счукан чесън
1/2 чаена лъжичка смлян кимион
4 супени лъжици вода
4-5 супени лъжици зехтин
пресен лимонов сок на вкус
сол на вкус
лют червен пипер и кимион за поръсване
зехтин за поливане
запечени орехови ядки за поръсване
Изпечете патладжаните, докато станат меки, като ги обръщате по време на печенето.
Обелете ги и ги оставете да изстинат в затворен съд.Поставете ги в блендер, заедно със зехтина и водата и смелете до получаването на кремообразна консистенция.
Изсипете ги в удобен за работа съд, прибавете смлените орехи и останалите съставки и разбъркайте много добре.
Опитайте как ви е на вкус и при нужда добавете още сол или лимонов сок.
Сервирайте в чиния, като поръсите с лют червен пипер, млян кимион, запечени орехови ядки и полейте леко със зехтин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар