Идеална рецепта за хора, които нямат сили и време да стоят дълго в кухнята.
Това, обаче не я прави претупана и по-ниско качествена като финален резултат.
Очаквам мненията ви.:)
Печено пиле с майнонеза
Продукти:
1 охладено (не замразено) пиле
2/3 кутия майонеза
пресен лимонов сок
пипер меланж (смесени пипери)
4-5 супени лъжици зехтин
сол на вкус
Съветвам ви да приготвите тази рецепта с охладено, а не със замразено пиле, има голяма разлика във вкуса, особено пък, ако сте купили пилето директно замразено от магазина, резултатът ще е най-лош.
Почистете го и го осолете добре.
Изцедете пресен лимонов сок върху него, като го разнесете навсякъде по пилето и го оставете за около 30 минути в хладилника, за да попие добре солта в месото.
Сложете пилето в тава, застлана с алуминиево фолио и го намажете много добре и навсякъде с майонезата.
Полейте съвсем леко със зехтин, поръсете с пиперите и го сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна.
На тези градуси месото ще стане по-крехко.
Не го покривайте с фолио.
Печете до готовност, като задължително мажете пилето с мазнината, отделена при печенето минимум 3-4 пъти.
Леле, Рони, по снимка № 1 и 3 ще се облизвам и насън.......
ОтговорИзтриванеПрекрасни са! За пилето, печено и така - не се и съмнявам.
Знаеш ли, напоследък още повече ми харесва твоя блог - все едни такива любима нещица пускаш :)))
Поздрави и хубава вечер!
Ммм :) неустоимо вкусно!! фантастично изглежда пилето, приготвено така - а снимките са зашеметяващи!! :)
ОтговорИзтриванеРони, от доста време чета за подобна рецепта из форумите на бг мама. Много я хвалят, че пилето става много крехко, само, че там казват, че се добавя и лук и картофи и се пече в йена с майонеза отгоре. Досега съм се въздържала, заради майонезата. Но гледам, че в твоята рецепта количеството е малко. Може да се спра на light майонеза. Ти каква марка използва?
ОтговорИзтриванеСнимките ти са фантастични!Определено ме накара да се замисля :)))
Вече се пече във фурната, само малко се притеснява, че няма никакъв сос отделен за да го поливам...
ОтговорИзтриванеАни, това с картофите и лука е съвсем друго, моето си е просто печено пиле.:)
ОтговорИзтриванеМоже и с майнонеза light, макар че аз изобщо не я харесвам, а в случая идеята е точно майонезата да придаде целия вкус на пилето. Но изборът, разбира се, е твой.:) Използвах майонеза "Краси", тя си ми остана любима.
Светлана, сос е силно казано, мазнина си е това, което се отделя от пилето, майнонезата и зехтина. Просто трябва да се маже пилето с тази мазнина, за да стане по-сочно и да не изсъхва кожата и в същото време да стане вкусна и хрупкава.
ейййй страхотно е :) и рецептата и снимките всичко е прекрасно :)
ОтговорИзтриванеЗвучи зверски вкусно - като всичките ти пилешки рецепти, станали любими у дома. Смятах да готвя пиле с ориз за вечеря, но май ще спретна две неща - това пиле и отделно ориз - хе :)
ОтговорИзтриванеРечено - сторено - пилето стана фантастично. Единствената разлика с рецептата беше, че беше нарязано на порции. Сега хвърлих око и на пържолките, във фризера имам домашно свинско, все пак май ще пробвам с него, макар и замразено, но ще докладвам в другата тема като го спретна :)
ОтговорИзтриванеNe probvai s svinsko as probvax i ne stana xybavo
ОтговорИзтриванеБраво Рони!!! Отдавна не бях виждала толкова интересни и вкусни рецепти, поднесени по уникален, бих казала поетичен начин! Продължавай все така! Изпратих блога на сестра ми в Англия и там започват да пробват всички ястия с голямо желание....Успех!
ОтговорИзтриванеДнес направих пилето по предложената рецепта. Получи се страхотно, сочно и вкусно. Времето за печене - ок. 90 мин., 4-5 пъти го поливах сьс соса, който си пусна. Сервирах сьс задущени зеленчуци. Благодаря за предложението.
ОтговорИзтриванеНе очаквах, да си призная, такъв страхотен резултат. Благодаря за рецептата Вероника :). Единственото нещо, което добавих беше малко розмарин и мащерка. Стана чудесно и всичките ми гости си облизваха пръстите :) Това ми става любима рецепта за пиле.
ОтговорИзтриванеПилето става перфектно! Който го може, го може!
ОтговорИзтриване