В повечето случай така приготвям и скумрията и този начин е най-предпочитания вкъщи.
Ако ви допадне рецептата, но нямате в наличност розов пипер, можете да го замените и с пипер меланж, мелнички с тази смес от пипери има в повечето магазини.
Печен карагьоз с розов пипер
Продукти:
пресен карагьоз
хималайска сол
пресен лимонов сок
розов пипер
зехтин
Измийте и почистете рибата.
Сложете всяка риба върху парче хартия за печене, по този начин ще си спестите и залепването на кожата на рибата по дъното на тавата.
Натрийте я хубаво със сол, изцедете лимон върху всяка риба.
Сложете по една супена лъжица зехтин в разреза на всяка риба и полейте с още 2-3 супени лъжици отгоре.
Поръсете рибите с едро счукан розов пипер.
Печете в предварително загрята на 190 градуса фурна.
Сега
ОтговорИзтриванеСтрахотен рибок! Обожавам аромата на розов пипер. Някак си по- мек и наситен от този на обикновения!
ОтговорИзтриванеДа си призная - не съм пробвала карагьоз, а също и розов пипер.
ОтговорИзтриванеЩе видя тук по рибарските дали има, ако не - със скумрия, предполагам е подобен вкуса.
А с костите как е карагьоза, че мразя риба с дребни кости?
Лулу, благодаря ти.:)
ОтговорИзтриванеВеси, честно да ти кажа, аз лично предпочитам скумрията. Карагьоза има малки костички.
Скумрията, може и да е много обикновена и комерсиална риба, но ми е една от най-любимите и честно казано, с нея съм по-доволна от рецептата.:)
Рони, благодаря.
ОтговорИзтриване