Шоколадово руло с плодове "Моцарт"

>> понеделник, 17 януари 2011 г.

Нека отново има музика, нека отново засвирят нежни цигулки и мелодии, носещи вибрации, които препускат в унисон с ритъма на сърцето...
Нека отново има ухание на шоколад...
Днес искам да изпея песента за Нея!
Тя има много лица, но винаги красиви, тя има много имена- на твоя любим човек, на моя любим човек...
Тя идва, когато най-малко очакваш и макар, че ръцете й са нежни, те вдига толкова нависоко, че чак забравяш, че има нещо долу и ти се иска да летиш, летиш, без да те интересува времето, измерението, другите...
Тя е тази, заради която минаваш през стени, рушиш окови и градиш мостове, тя е смисъла на живота ти.
Дори и да й се разсърдиш, тя пак е до теб и нежно държи ръката ти.
Тя е тази, която те изправя, когато паднеш и смъква слънцето на земята, за да огрее пътя ти.
Тя е готова да се изправи срещу всичко и всеки, дръзнал да те унижи.
Тя винаги милва косите ти и заспива след теб, чак когато се увери, че си добре...
Тя ... Любовта!


Шоколадово руло "Моцарт"





Продукти:

 за блата:
5 яйца
6 пълни супени лъжици захар
7 пълни супени лъжици с връх брашно
3 пълни супени лъжици меко краве масло
1/2  чаена лъжичка бакпулвер
1 шепа шоколадов чипс
ванилия

за крема:
200 грама маскарпоне, подсладено с пудра захар на вкус
или
150 мл разбита подсладена сладкарска сметана +пудра захар на вкус
3 супени лъжици крема сирене "Филаделфия"
1 чаена чаша пресни малини или ягоди-почистени и поръсени с пудра захар и престояли с нея 1 час
ягодов конфитюр за намазване на блата

за декорация:
150 грама шоколад
100 грама краве масло
филирани бадеми
фигурки от марципан или фондан 
шоколадови къдрици



Пуснете фурната да загрява на 180 градуса.
Пригответе си правоъгълна тава с намаслена хартия за печене.
Разбийте яйцата и захарта на гъст сняг.
После добавете маслото и внимателно разбийте отново.
Прибавете малко по малко брашното, смесено с бакпулвера и ванилията и разбийте до получаване на гладка смес.
Прибавете шоколадовия чипс и този път разбъркайте с шпатула.


Изсипете сместта в тавата и изпечете блата.
Не го препичайте, за да не стане сух и трошлив, опитвайте с клечка за зъби дали е готов.



Още докато е горещ, го извадете от тавата и с помощта на хавлиена кърпа го навийте на руло.
Оставете го така, докато изстине напълно.
Пригответе си крема- смесете крема сиренето с разбитата сметана или маскарпоне (подсладени на вкус).
След като блата е студен го развийте и го намажете обилно с ягодов конфитюр.
Върху него сложете крема, а върху крема разпределете престоялите със захар пресни плодове. Не изсипвайте отделения сок от плодовете обаче.
С него намажете рулото отгоре, след като го навиете.


Разтопете на водна баня шоколада с кравето масло.
Изчакайте съвсем малко да започне да стяга и хубаво покрийте с шоколадова глазура цялото руло.
Декорирайте по избор- аз поръсих с филирани бадеми, сложих сърца от марципан и къдрици от шоколад.
Можете да поставите и пресни плодове върху рулото.



14 коментара:

Роси 17 януари 2011 г., 11:37  

Ама мнооого шоколад...дори като гледам...ммммммм...

todorka 17 януари 2011 г., 12:10  

Толкова е хубаво,направо онемях, успя да докоснеш всички сетива!Рулото е достойно за Нея!Браво миличка,продължавай все така!:):):)

Анонимен,  17 януари 2011 г., 12:25  

фантастично...и романтично...цветът-червеното символа на живота и любовта.перфектната комбинация,да кажеш без думи...обичам те...

elena,  17 януари 2011 г., 13:57  

Veronika, javno prekrasnoto ti romanti4no nastroenie naposlqduk te e prevurnalo vuv vul6ebnica:) Tova rulo e PRIKAZNO! Napravo kre6ti:"Obi4am te, hapni me"!...:)
Edva li 6te go "dokaram" taka dobre na dekoraciq, no zaduljitelno 6te se probvam.
PS: Napravih tvoq "Rehrücken" i stana prevuzhoden. Blagodarq za strahotno spolu4livite recepti i idei, koito taka 6tedro ni podarqva6!

Ирония Идиотова 17 януари 2011 г., 22:27  

Великолепни снимки.Станала си повече от професионалист. За рулото няма да коментирам, защото ще трябва да измислям нов синоним на думата" брилянтно". Поздрави, Джинджър:)

Краси 17 януари 2011 г., 23:34  

Много е красиво ,Рони! :)
А за вкуса не се и съмнявам...веднага бих си хапнала парченце!
Хубав и усмихнат ден! :))

Мариета 17 януари 2011 г., 23:56  

Рони, невероятна красота си сътворила отново!
За вкуса съм убедена - шоколад и малини е убийственовкусна комбинация.
Браво!

kali 18 януари 2011 г., 0:12  

Страхотно любовен и изкусителен вид си постигнала с този наситено червен цвят в декорацията. Впечатлиха ме и шоколадовите къдрици. Прекрасен десерт!

Вили Конова 18 януари 2011 г., 0:55  

Рони , много хубаво , че започна с романтичните десерти толкова рано.Така ще имаме не ден , а месец на влюбените.Имаме си две влюбени гълъбчета и със сигурност ще си избера нещо да ги зарадвам.На мен и Любимия също се полага нещо мноооооого шоколадово.

fedora 18 януари 2011 г., 3:44  

Ух, че червеничко и шоколадовичко :)) Идеално за пленяване на сърца, без да е нужно ласо :))
Прекрасна декорация, снимки и десерт!

Ирина Купенска 18 януари 2011 г., 5:05  

Неустоимо изглежда! Чакам с нетърпение и другите ти "любовни" рецепти :-)

vesela 18 януари 2011 г., 6:33  

Да, явно и днес ще ме разплакваш с поста си...от кеф...но обещавам да не завземам пространството за коментари, като вчера.
А рецептата - прекрасно и вкусно!

Stefania 18 януари 2011 г., 7:58  

Molto originale e bello , perfetto ! ciao

pep-4o 19 януари 2011 г., 3:21  

Неустоимо шоколадово вълшебство е това руло, Рони, напълно подходящо за завършек на всяка романтична вечер :)

Публикуване на коментар

Back to TOP