петък, 14 януари 2011 г.

Браунис сърца с дулсе де лече "Amore Mio"




Дойде ли декември, се зарежда една няколкомесечна поредица от празници.
И то какви празници само, различни като поводи, но всички под общия знак на усмивката!
На фона на всички тях обаче има един, който е посветен на най-прекрасното чувство- любовта.
Тази любов, без която никое живо същество не може, тази любов, която те кара да ти се подкосяват краката, в корема ти да запърхат хиляди пеперуди, а сърцето ти да бие лудо и този ритъм да има своя най-дълбок смисъл- да живееш, заради любимия човек.
И макар, че не съм от хората, които обичат да празнуват "по команда" и смятам, че Празника на влюбените е всеки ден, когато до себе си имаш своята истинска половинка, нищо не пречи на този определен за почитане на любовта ден да направим своята трапеза малко по-романтична и тематична, като форми и аромати.
И както съм ви споделяла и преди, ако има аромат, с който свързвам любовта, това е шоколада.
На това ще ухае и първото ми предложение.
Вярно, че има още време до Св.Валентин, но ми се иска в няколко поредни публикации да ви подаря рецепти, с които се надявам, ако ви допаднат, да зарадвате своята половинка.
Тези шоколадово-карамелени сърчица са толкова вкусни, че абсолютно отговорно си признавам и официално заявявам, че не съм опитвала по-страхотни бисквити.:)
Много ми допадна идеята на Иринка за украса на бисквитките и съм убедена, че именно тя ги направи още по-вкусни.:)
За да успеете да приготвите успешно днешната рецепта, ще са ви нужни само изброените продукти и голяма доза любов.:)


Браунис сърца с дулсе де лече "Amore Mio"





Продукти:
(Адаптирано от Smitten Kitchen  и Sunshine`s kitchen)

3 чаени чаши бяло брашно
1  чаена чаша меко краве масло
1 чаена чаша кристална захар
1/2  чаена чаша кафява захар
1/2  чаена лъжичка сол
1/2  чаена лъжичка бакпулвер
2  големи яйца
ванилия на вкус
2/3  чаена чаша тъмно неподсладено какао
ромова есенция на вкус (аз сложих около 1 чаена лъжичка)

1 чаена чаша= 250 мл



В един съд смесете брашното, бакпулвера, солта, а в друг съд - мекото краве масло, яйцата, захарта, ванилията, какаото и ромовата есенция.Постепенно започнете да ги смесвате (добавяйте от сухата смес към маслено-яйчената) до пълното им смесване. Месете, докато получите гладко тесто.
Покрийте го с найлоново фолио и го сложете да се охлади в хладилник за 1 час.



През това време пуснете фурната да загрее хубаво на 180 градуса.
Извадете охладеното тесто.
Застелете един голям пласт найлоново фолио на работния си плот, а върху него сложете половината тесто.
Покрийте го с друг голям лист найлоново фолио.
По този начин ще разточвате изключително лесно тестото, без да се притеснявате, че ще лепне, като се разтопи леко маслото в него. А и ще си спестите и досадно чистене на плота.
Останалото тесто приберете отново в хладилника, за да не омеква.



Разточете първата половина на тестото на дебела кора, трябва да е между 1 см- 1  1/2 см дебелина.
Нарежете го с формички и ги подредете върху тава с кухненска хартия.
Изпечете бисквитките с добре загрятата на 180 градуса фурна (никога не подценявайте предварителното загряване на фурната, решаващо е).
Бисквитиките се пекат около 10-12 минути, в зависимост от спецификата на вашата фурна.
Наблюдавайте ги, когато крайчетата им се запекат и втвърдят леко, значи са готови.
Центърът им трябва да си е мек.



Ако прекалите с печенето, бисквитките ще се изсушат и ще се загуби мекотата и крехкостта им.
Когато ги извадите, още докато са меки, можете да ги украсите с шоколадов чипс и нарязани бонбони "Карамела Му".
След като изстинат ги декорирайте с шприц с разтопен шоколад и дулсе де лече по желание.


18 коментара:

  1. И аз съм на мнение, че това са най-вкусните бисквитки. Аз ги направих като Иринка с шоколад отгоре, но много ми допадна идеята ти за дулче де лече. Ще пробвам и така. Поздравления :)

    ОтговорИзтриване
  2. А колко старателно са украсени само.Като бижета изглеждат.

    ОтговорИзтриване
  3. These cookies are just beautiful,beautiful,beautiful! Love the addition of rum...I think I will try making these soon. Thanks for the inspiration. Lovely photos as usual:)
    Have a great day! ~Ellie

    ОтговорИзтриване
  4. А, не - пак изби рибата :))
    Страшна рецепта и композиция на снимките! Бравос, Рони! Това дулче де лече идея си нямам откъде мога да го купя, но ще видя с какво мога да го заменя. Обожавам браунис!

    Покрай рецептите не съм видяла, че имаш ново лого на блога. Честито! :)))

    ОтговорИзтриване
  5. Изящно декорирани и много нежни -
    чудесна идея и прекрасно изпълнение, Вероника!

    ОтговорИзтриване
  6. Questi biscotti sono favolosi, e le foto rendono merito al tuo lavoro. Complimenti!
    Ciao Daniela.

    ОтговорИзтриване
  7. Момичета,не най-вкусние бисквитки,мисля че всеки уважаващ себе си ценител на сладкарските изкушения,задалжително трябва да опита тези браунис сърца!не само уникален вкус,но и впечатляваща визия,абе направо си е висш пилотаж!:)да ви е вкусно

    ОтговорИзтриване
  8. Рони,
    сърцата изглеждат невероятно вкусни! И с този карамел отгоре...направила си ги страхотни. Да нямаш нов обектив, снимките ти са един път, стават все по-хубави.

    ОтговорИзтриване
  9. Много благодаря на всички за хубавите думи!:))
    Дани, със стария обектив съм още, размина ми се макрото засега, че си измислих друг подарък:))
    Поздрави на всички!:))

    ОтговорИзтриване
  10. Убийствени са! Не знам дали точно в момента ще ги направя, но със сигурност снимките са разкошни:) Ще си запазя рецептата за момента, в който успея да съмкна новогодишната баклава от дупето си:)

    ОтговорИзтриване
  11. Ха, Рони, обожавам брауниза (скоро го открих аз, за срам), а сега имам и дулче де лече и се чувствам длъжна да пробвам това ти сладко изкушение :)
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  12. Тези бисквити определено,ще се пробват.Онзи ден реших да направя мъфинки с твоята рецепта за Devil's food cake и всички си облизваха пръстите...сигурна съм ,че и бисквитките ще имат същата съдба :))

    ОтговорИзтриване
  13. Е-ех, Рони, Рони!
    Толкова ми хареса поста ти, за това и толкова ми харесваш ти! За това и ми е толкова трудно да те свържа с гилдия, в която властват пари, слава и пак пари, но не и любов. Впрочем, нарочили сме ги май фолкпевиците във всичко пошло и негативно, нещо като емблема им лепна обществото, а всъщност като се огледам наоколо, работейки в сфера, далеч от тази - и около мен е пълно с хора с празни, продажни души. Дори самите те не вярват, че има любов, за тях всичко е пари, власт, надпреварване...
    Е, аз пък като теб ще кажа - да - има любов и тя е най-прекрасното и истинско нещо на този свят, единственото, което прави човек пълноценен, щастлив, цял - всичко друго е едно битие и едно доказване, и едно съревнование - ако може по-малко да дадем и повече да вземем!
    А в любовта - даваш всичко, без да мислиш, без да смяташ - тогава, и когато си попаднал на истинската си половинка - и ти получаваш ВСИЧКО!
    И тогава, това че парите не достигат, че колегите са зли, че приятели те предават - всичко това са трудности, но ти си щастлив - има с кого да споделиш, с кого да бъдеш ЕДНО!
    Щастлива съм, че съм със съпруга си вече 24 години заедно, от тях 21 като семейство, но все още онези пеперуди пърхат под лъжичките ни и все още той за мен е онова момче, в което се влюбих до полуда и не мислех има ли къде да живеем, ще бъда ли принцеса или ще живеем скромно...И знаеш ли - живеем скромно, като 80% от обикновените хора у нас, ежедневието ни е трудно, но погледна ли в неговите очи - да, там винаги съм била и ще бъда принцеса! На мен това ми стига!
    Желая ти от сърце и вашата любов никога да не стихва!
    Рони, так се отплеснах, но...почуствах те толкова близка, прииска ми се да те прегърна...и ще чакам, ако имаш концерт в София - ще дойда специално да те видя!
    А бисквитките, какво да ти кажа безупречни са, като всичко, което показваш - и няма начин - и тук е нужна ЛЮБОВ - и ти я влагаш!
    Ще ги приготвя и аз на моята любов, защото имам подозрение, че обича шоколада почти колкото мен :)

    ОтговорИзтриване
  14. Веси, благодаря ти... Не мога да ти опиша колко ме развълнуваха думите, и то не тези, свързани с фолка, защото аз отдавна свикнах да се чувствам наранена, заради това, че ме поставят под общ знаменател с неща, срещу които аз съм се борила много и защото не съм ги приемала съм си платила с много трудности и неуспехи в кариерата ми и все още е така, не, не тези думи ме развълнуваха... А тези, които казваш за любовта, радвам се, щастлива съм, че все още има хора, които също като мен живеят в оня стария свят, в който тя съществува, за мнозина ретро, старомоден и едва ли не смешен свят, но аз предпочитам да си живея в него и да усещам всички прекрасни мигове, които ми дава любовта на съпруга ми, вместо да се притеснявам, че мога да бъда старомодна за някого и да не бъда себе си...
    Все ми е тая, нали съм щастлива, защото Бог е добър с мен и ми е дарил тази истинска любов, която пазя повече от очите си..
    Благодаря ти, бъди щастлива, и нека тези 24 години да са само началото на вашата изгаряща и силна любов!

    ОтговорИзтриване
  15. Тея, 32 г., гр. София17 януари 2011 г. в 8:38

    Страхотни бисквитки и каква хубава фотосесия си им направила. Най-много ми хареса снимката с очилата и чантите - много е идейна :)) БРАВО!!!

    ОтговорИзтриване
  16. Какво да кажа - първо се изплаших колко съм изписала, а после ...разплаках се...от думите ти...

    ОтговорИзтриване
  17. Много красиви сладки, изглеждат страшно вкусни и ароматни! Поздравления!

    ОтговорИзтриване