Дори готовото пиле едва оцеля 5 минути, за да успея поне да го заснема на бегом.:)
Снимките са ужасни, но преглътнах суетата си, само и само да ви подаря рецептата.:)
В забързания ни живот, подобни лесни и отнемащи малко време за висене в кухнята рецепти, са за предпочитане от много хора.
А и след дъъъългата поредица от сладки рецепти беше време и за нещо солено.
Впрочем, от 3 дена временно спрях консумацията на торти, бял хляб и сладкиши, така че ще ви предлагам и по-здравословни, както и от соления раздел рецепти в рамките на следващите дни.
Печено пиле с краве масло, горчица и мащерка
Продукти:
1 цяло пиле
хималайска сол
бял пипер
горчица
прясна и суха мащерка
краве масло
прясно изцеден лимонов сок
Измийте и много добре подсушете пилето.
Аз срязвам пилето през гърдите, защото по този начин, при печене се изпича по-голяма част от кожата. При сервиране винаги можете да го съберете пак и да изглежда цяло, ако желаете.
Натрийте го с трапезна хималайска сол, като се стремете да осолите всяка част.
Поръсете го с бял пипер отвътре и отвън, после изцедете пресен лимонов сок и оставете пилето да престои 1 час в хладилника.
Включете фурната на 190 градуса.
Пригответе си тава за печене и сложете пилето в нея.
Намажете го хубаво с горчица, поръсете със суха мащерка и сложете парченца краве масло.
Аз сложих около 100 грама масло.
По желание сложете и клонки прясна мащерка в тавата.
Печете пилето без да го покривате с фолио, като поне 3-4 пъти го мажете с отделения по време на печенето сок и масло.
Печете до готовност.
Ha proprio un buon aspetto di gustosa carne emolto ben cotta, brava ciao
ОтговорИзтриванеМмм изглежда чудесно, много вкусно, тази рецепта ще я пробвам така или иначе често готвя пилешко.
ОтговорИзтриванеЗагледах се във виното, защото напоследък
ОтговорИзтриванередовно е на трапезата ни:)
И не знам как е оцеляло за снимки това пиленце!
Поздрави!
Срам, тия снимки са показно как не трябва да се снима, обаче са със светкавица и докато снимах на прибежки, мъжа ми викаше: Хайдее:)))
ОтговорИзтриванеПоне пилето стана вкусно.:)
Дани, виното е розе, нещо ми прищрака напоследък да съм на тая вълна.:)
О,о,оооо, точно се питах няма ли да пуснеш нещо солено...ама честно. След твоите пиле с лютеница и гъби, както и пиле-къри, оценени у дома с най-високата възможна оценка, дори няма и да се замисля как ще сготвя следващото.
ОтговорИзтриванеИ какво им е на снимките...само дето не посегнах да отчупя...толкова са истински
Лелееее, колко вкусно изглежда!
ОтговорИзтриванеНаистина ти беше време за нещо соленичко :) А това пиле със зачервена коричка е неустомито!
ОтговорИзтриванеОчаквам следващите солени предложения :))
Хубав ден, Рони!
Рони, би ли си споделила каква горчица ползваш, за да го докараме съвсем като твоето? Убийствено вкусно изглежда.:)
ОтговорИзтриванеМного, много ви благодаря, олекна ми.:)) С тия катастрофални снимки се изложих, но ще видите, че пилето наистина е неприлично вкусно.:))
ОтговорИзтриванеОлга, горчицата е Ретро горчица на зърна Bornier.
Ама как си го разкрачила това пиленце само :))
ОтговорИзтриванеЧудесна коричка има и да си призная - много обичам кожичката, макар че я избягвам, но понякога не мога да й устоя. Добре е, че това пиленце не е у нас, че сигурно щях да се размажа :))
Май тук съм пропуснала да спомена, че го сгогвих 2 пъти за последните 10 дена....по това съдете колко го харесахме в къщи.
ОтговорИзтриване