Торта " Milka "

>> вторник, 2 ноември 2010 г.




Това е най-вкусната торта, която някога съм яла.
И ви го казвам съвсем отговорно.
Разбира се, това е според моя вкус и предпочитания, но за тези от вас, за които вкусната торта е такава с мноооого крем и малко блатове, днешната рецепта е тази, която просто ще е грях, ако не опитате.
Изключително пищен вкус, силна креместа консистенция, нюанс на лешници и неустоимото внушение на прекрасния шоколад "Милка", това е едно истинско приключение за небцето ви.
Тортата отново е сръбска и макар, че видоизмених  рецептата , основата си остана както е в оригинал.

Има само 2 минуса :
- бавното приготвяне
- дългото чакане за стягане на крема

Но ако това са причини, които не са достатъчно основателни за вас, доверете ми се и действайте смело,  заслужава си.
От малки до големи ще се състезават у вас кой ще изяде най-много парчета.
Тортата се приготвя с много продукти в оригинал, аз ги съкратих доста, защото и така едва се събраха в тавата ми с ринг.
Представям си, ако бях приготвила рецептата с оригиналния размер, май щеше да ми е нужен казан.

Да са живи и здрави Милка и мармотите и все такъв вкусен шоколад да ни дават.:))







Торта " Milka "




Продукти :


за блатовете (за диаметър 24 см тава):

10 белтъка

250 грама пудра захар

300
грама смлени лешници ( запечени и обелени ), ако нямате-опитайте с орехи
2 супени лъжици брашно

за крема :
10 жълтъка
1 литър прясно мляко
3 пудинга с варене  " Д-р Йоткер " ( сметана или ванилия )
250 грама качествено меко краве масло
300 грама млечен шоколад " Милка " ( кафяв )
300 грама бял шоколад " Милка "
3 супени лъжици брашно
захар на вкус ( аз сложих около 150 грама )
100 мл сладкарска сметана
2 желатина






Да приготвим блатовете :
Разбийте белтъците и захарта на сняг, прибавете ситно смлените ядки и брашното и разбъркайте със шпатула.
Изпечете 3 еднакви блата в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Следете блатовете по време на печене, защото стават бързо.
Оставете ги да изстинат напълно.





А сега как да направим и крема :
Сложете 800 мл от млякото да заври, внимавайте да не загори.
В останалите 200 мл студено мляко разбъркайте много добре с миксер жълтъците, брашното, пудингите и захарта (захарта можете да сложите към 800 мл мляко, ако желаете, а не при жълтъците).
Махнете за малко горещото мляко от котлона и на много тънка струйка добавете от него към яйчено-пудинговата смес.
Разбърквайте много интензивно, за да не се пресекат жълтъците и така до пълното смесване на продуктите.
Върнете крема на котлона и на много слаба степен го варете, докато стане гъст .
Махнете го от котлона .
Пригответе желатина, според указанието и го смесете с крема (малка част от крема се добавя постепенно към желатина, разбъркайте да се съчетаят напълно и после смесете всичко).
След като кремът се охлади , прибавете разбитата на пяна сметана и мекото масло и с миксер разбийте до хомогенност.
Разделете крема на 2  части, в едната част сложете разтопения на водна баня (задължително) бял шоколад, а към другата част - млечния кафяв шоколад, разтопен пак на водна баня.
Шоколадът трябва да не е горещ.
Сглобете тортата в тава със свалящ се ринг, като редувате блат, крем, блат, крем, блат и крем накрая.
Украсете по ваш вкус, аз разтопих около 100 грама шоколад и украсих по техниката на украса на "Естерхази".



Оставете тортата в хладилник задължително за една нощ, за да стегне крема, и за да може да се реже.
Ако отворите ринга рано, а не изчакате достатъчно, рискувате всичко да се изсипе и труда ви да отиде по дяволите.:))
Не че и от кухненския плот не можете да изгребете всичко с лъжици, ама някак не
е естетично.:)))))
Успех и да ви е сладко. :)





112 коментара:

Ивейн 2 ноември 2010 г., 11:43  

Ей, неуморна си, Рони!
Смело заявявам, че това е най-добрата ти торта. Разрезът е просто перфектен! Снимките - изкушаващи!
А щом и толкова горещо я препоръчваш, явно ще трябва да се опита.
Поздрави!

Валери,  2 ноември 2010 г., 11:46  

Изглежда неустоимо вкусна,поздравления за новото прекрасно попълнение в блога. :))
Не бих отказал едно парче, но вкъщи никой няма достатъчно силни нерви за приготвянето на тази рецепта! :))

Анонимен,  2 ноември 2010 г., 12:03  

Qp vkusnaaaa tortaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!! :D :D
Bravo Roni otnovo si napravila strahotno iskushenie.(bow)(bow)(bow).Nqmash ravna.Ti si Superman :)))))

Ирина Купенска 2 ноември 2010 г., 12:40  

Хубавите неща стават бавно :-)
Тортата изглежда просто перфектна, нямам търпение да я опитам!
А мислиш ли, че мога да заменя млечния с черен шоколад?

Влади 2 ноември 2010 г., 12:59  

Тортата изглежда феноменално вкусна. Нямам търпение да накарам някой да ми я направи. :)

Ginger Cookies 2 ноември 2010 г., 13:04  

Благодаря на всички за хубавите думи ! :))
Ив, и аз мисля, че е най-добрата ми торта ! :))
Иринка, мисля, че с черен шоколад нещата ще се поразвалят доста, понеже тортата е с изразен млечен характер, в смисъл тортата на вкус е малко като оня млечния двуцветния шоколад Milky Way.
Но както си решиш . :))
Поздрави на всички ! :))

todorka 2 ноември 2010 г., 14:05  

Толкова апетитна и съблазняваща торта, ммммм как обичам с мнооого крем!Останах без думи.Възхищавам се и те поздравявам!:))))

Milena 2 ноември 2010 г., 15:15  

Приказна е, Рони! За такова изкушение си струва да се чака :-) Невероятни снимки!

elena,  3 ноември 2010 г., 0:11  

mmm...Stahotno izglejda!
Pozdravi Veronika, stava6 vse po-dobra!

stefania 3 ноември 2010 г., 0:38  

Buongiorno lo penso anch'io che questa tua torta sia molto buona e per quanto mi riguarda aggiungo ai tuoi 2 commenti
Има само 2 минуса :
- бавното приготвяне
- дългото чакане за стягане на крема
un terzo svantaggio per me... realizzarla non sono così brava, ma non è detto che non la provi!
buona giornata

vesela 3 ноември 2010 г., 0:50  

Дъщеря ми скоро има рожден ден, а аз съм в чуденка, каква торта да и направя...И днес като по поръчка попаднах на твоята. Мисля, че това е точно тортата, която ми трябва и която ще се хареса и на детенце. Прекрасна е! Има едно "но" - времето, ако имам достатъчно време, че е през седмицата, непременно ще я направя. А дали да не пробвам да поискам един ден отпуск...? :)

Краси 3 ноември 2010 г., 1:01  

Нямам думи за поредното ти изкушение!
А кой ги хапва тия вкусотии? :))
Усмивки и хубав ден! :)
Краси

Ginger Cookies 3 ноември 2010 г., 4:04  

Благодаря, благодаря, толкова сте мили, много е приятно, че има толкова позитивни хора като вас ! :)))))
Краси, повечето неща ги хапват моите приятели, но има неща- като тази торта, която е изцяло владение на съпруга ми, хихихии :)))
Веси, много се надявам детенце да хареса тортата, ама като се замислим, кое дете би отказало вкусен млечен шоколад " Милка " или торта, а какво остава 2 в 1 :)))
Времето за приготвяне не е толкова много, даже при голямо моткане в кухнята си сложи максимум 3 часа. После си лягаш и хладилника върши всичко . :)))
На другия ден, по обяд например, ринга е готов за сваляне и атакаааа.:))

fedora 3 ноември 2010 г., 5:22  

И аз си търся някого, който да ми я приготви :)))
Прекрасна е, Рони! Но то всичките ти торти са такива, без изключение.
Прегръдки и ще се възползвам някой ден, живот и здраве, при повече време от някоя тортена рецепта.

Хубав и усмихнат ден :)

Анонимен,  3 ноември 2010 г., 10:38  

obi4am torti s mogo krem i malko blatove:))) Bravo Roni pak si se spraviq 4udesno.Pokazah na mama tortata i tq mi kaza 4e 6e q napravq a tq samo 6e me gleda. Tova zna4i 4e 6te stane golqm smqh v nas.Nali znae6 dve domakini v edna kuhq kakvo pravqt:D:D:D:D Ot Djuli

Lulu 3 ноември 2010 г., 10:59  

Е стига де, стига де! Нали ти казах че детето рожден ден има, торта трябва да избирам, а ти ме зариваш с невероятни предложения!:) Сега съм в невероятно триумление!

Ginger Cookies 4 ноември 2010 г., 6:47  

Инче, ако беше наблизо, веднага щях да ти метна няколко парчета . :)) Благодаря ти ! :))

Джули, благодаря и на теб, и да се похвалиш после как е станала тортата!:)))

Лулу, тази, тази, голяма вкусотия, нечовешка е просто . :)))

kali 5 ноември 2010 г., 2:06  

Ауу, страшно ми допадна тази рецепта, да се чуди човек какво по-напред да сготви, а ако може и да не дебелее. Като време не ми се струва чак толкова много, на всяка торта и е нужно известно поседяване в хладилника. Само не разбрах от посочените продукти какъв размер торта се получи?

Поздрави!

Ginger Cookies 5 ноември 2010 г., 3:32  

Благодаря ти, Кали, тортата, която получих е с диаметър 24 см . :)
Поздрави и на теб! :))

Краси 5 ноември 2010 г., 5:07  

При мен те чака награда с изненада! :))

Nanita 5 ноември 2010 г., 7:35  

Тортата изглежда неустоимо вкусна!Поздравления!
Очаква те наградка при мен!Поздрави Nanita!

Ginger Cookies 5 ноември 2010 г., 7:58  

Краси, Нанитка, много ви благодаря за наградите, толкова сте мили ! :))) Аз така и не разбрах точно как стоят нещата с тези награди, искам и аз да дам на доста от вас. :)))
Сега трябва нещо с тиква да приготвя и да отговоря на въпросите, за да си получа тиквения медал, нали ? :)))))

Daniela Dineva 5 ноември 2010 г., 14:51  

Рони,
напоследък не ми остава много време да ходя из блоговете, но искрено зяпнах като видях това уникално парче. Лошото, че чак сега го виждам и ми се прияде. Добре, че имам печена тиква до мен, за да утоли преглъщането ми.
Разрезът е невероятен. Трудоемка е тортата, но като гледам колко много съставки има, вкусът ще е уникален. Поздрави :)

Ginger Cookies 6 ноември 2010 г., 10:45  

Дани, много ти благодаря за оценката ! :)))
Ох, за вкуса си много права, още не мога да го забравя. :))
Поздрави ! :)))

Краси 8 ноември 2010 г., 4:31  

Да,Рони,нещо с тиква и малко откровения... :))
Може дори и торта с тиква,сигурна съм,че с твоя афинитет към красивото ще се получи повече от страхотна!

vesela 11 ноември 2010 г., 12:10  

Рони, речено - сторено :) Казах, че ще направя тортата за рождения ден на дъщеря си, която днес стана на 19 и я направих. Промених външния вид, за да е по-празнична, а иначе вътре е същата, като твоята "Милка". За вкуса още не мога да кажа, чакаме с баща и да се прибере от купона, да духне свещичките и да я нападаме. Дори баща и имаше идея да и звънне да се прибере, да разрежем тортата и пак да излезе :) Да, ама не - ще чакаме!
Може да видиш тук моето изпълнение. Дано ти хареса, а аз ти благодаря от сърце за чудесните рецепти, които ни предбагаш!
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?action=dlattach;topic=3979.0;attach=71660;image

Ginger Cookies 11 ноември 2010 г., 15:17  

Веси, да ти е живо и здраво порасналото момиче и да ти дава много поводи да се гордееш с нея!:))
Пожелавам ви един много топъл и весел празник, а за тортата ти нямам думи, толкова е красива, като излязла от сладкарски бутик!
Поздравления, невероятна е!:))))

dalia 16 ноември 2010 г., 15:26  

Ей на това му се казва Голямо Сладко Изкушение.....Поздравления Рони, изглежда чудесно. Съпругът ми има рожден ден след 2 седмици и вече реших коя ще е тортата:)Наистина изглежда трудоемка, но съм сигурна, че резултата си заслужава 3-4- часа приготовление и голяма неразбория в кухнята:)

Ивелина,  18 ноември 2010 г., 14:25  

Днес приготвих тази вкусотийка, даже не издържахме да чакаме до утре и тъкмо преди 15 минути изядохме по едно голямо парче/ за благородно завиждане сме си нали :)))) /. Въпреки че тортата е престояла само 5-6 часа е чудесна, а утре направо не мога да си представя за какво великолепие ще става въпрос!
Благодаря за тази страхотна рецепта!
Джинджърче, моите блатове станаха много по-светли сравнение с твоите, каква ли може да е причината???

Ginger Cookies 18 ноември 2010 г., 14:32  

Иве, много се радвам да чуя това.:)))
За блатовете- зависи от времето на печене, зависи от ядките и колко люспи е имало, а и не на последно място самата фотография и обработката на снимките също променят част от визията. Но това не е толкова важно, важното е да ви хареса тортата.:))
Доста е сладка, но тя си е от тежките рецепти(които аз обожавам:)), тъкмо ще си я хапвате по-дълго време.:))))
Поздрави!:))

DryThyme 18 ноември 2010 г., 22:53  

Много шоколадово-узкушаваща торта!

Ивелина,  19 ноември 2010 г., 2:59  

Определено ни хареса, даже хареса е слабо казано :)
А относно ядките - наистина лешниците, които използвах бяха идеално обелени, нямаше никакви люспички по тях, а за изпичането си ми стана нормално като за блатове и равномерно и от двете страни.
А относно това колко дълго ще я хапваме е спорно, защото от вчера до момента сме язяли по две парчета, а утре чакам и гости, така че няма да просъществува още много :)))

Ginger Cookies 20 ноември 2010 г., 12:25  

DryThyme, благодаря ти.:))

Анонимен,  6 декември 2010 г., 12:12  

Благодаря за прекрасната рецепта. Сега на 4-ти имах рожден ден и я направих. Резултата - уникален, гостите - очаравани и аз - доволна от себе си (за първи път правя торта). Сега съм си набелязала и Гараш. А на теб желая много здраве.

Ginger Cookies 7 декември 2010 г., 3:09  

Браво, много се радвам, че всичко се е получило и сте харесали тортата.:)))
Честит рожден ден с малко закъснение, много здраве и на теб.:)

Анонимен,  11 декември 2010 г., 0:43  

Тортата изглежда божествена! Ще я направя за рождения си ден - само да обясниш как се получава този хубав шоколадов борд отстрани - блатовете са с малко по-малък диаметър от формата за торта ли?

Ginger Cookies 11 декември 2010 г., 4:08  

Благодаря:)) Да, рингът ми беше с около 1-2 см по-голям от самите блатове, двата крема са разтекоха и сами си образуваха борда.Поздрави:)

nycbillhill 18 декември 2010 г., 18:23  

Хей Вероника !!!
Отдавна се каня на тортата , но чаках по- специален повод .
Днес я направих ,сега си почива . Оказа се не толкова трудна ,просто изисква време . Утре ще се пробва и ще пиша пак .
Поздрави от NYC .

nellinddanyc 19 декември 2010 г., 20:14  

Hey Veronika!!!

Вече изядохме тортата , беше страхотна !!!

Анонимен,  27 декември 2010 г., 1:47  

аууу...страхотна е , най-великото нещо , което съм яла

Анонимен,  29 декември 2010 г., 23:56  

Здравей Вероника,бях твоя фенка на музиката,вече съм ти и фенка на лакомствата.И аз направих тортата за Коледа,даже два броя една за майка и една за свекървата. Всички ,които хапнаха от нея,казаха ,че е най-хубавата и лека торта ,която са хапвали някога. Вчера я правих пак ,защото на някой така му се услади,че си поиска пак торта за нова година. Благодаря отново ,за вкусотиите които ни предлагаш. Искам да ти пожелая все така да продължаваш да ни радваш и занапред ,както с лакомства,така и с песни. Дано новата година ти донесе много здраве ,късмет и любота винаги да тлее в в твоето и в сърцето на теб и любимия ти човек!Весели празници!!!
Мария :)

Анонимен,  14 януари 2011 г., 7:06  

аууу, скоро не се бях изкушавала от нищо сладичко, но тази торта тук ме накара да се размечтая за вкуса, обещавам, че ще я пробвам!!!

Анонимен,  4 февруари 2011 г., 23:07  

zdravei Roni,
samo iskam da spodelq 4e minalata sedmitza se re6ih i napravih tvoita torta Milka :) otne mi mnooogo vreme... za blatovete mi be6e malko iznerveno tai kato stavaha mnogo tanki i trudno se otlepvaha ot tavata i si vikah maleee ni6to mai nqma da stane plius i smetanite na dr.iotker koito slojih za krema ne bqha za varene a po ukazanie trqbva6e da se prigotvat sas studeno mlqko...no nakraq kato zglobih vsi4ko i tortata posedq malko na studeno (da se pohvalq izglejda to4no kato na snimkata tuk xexe) i kato si hapnah vednaj napravo 6tqh da pripadna ot blajenstvo...naistina tazi torta e velika :) mnooooogo e vkusnaaa ..
iskam da ti bagodarq za vnimanieto i strastta s koito predstavq6 vsqka retzepta tuk i ulesnqva6 fenovete na kulinarstvoto ;)
Emi

Ginger Cookies 5 февруари 2011 г., 7:32  

Много се радвам, че в крайна сметка си останала доволна, Еми.:)
За големината на блатовете-ако си работила в голяма като диаметър тава, затова са станали тънки.
Поздрави!:)

Анонимен,  21 март 2011 г., 8:20  

Здрасти! Имам въпрос-при липса на ринг какво да правя? Мога ли да го пропусна или трябва да го заменя с нещо друго? Благодаря предварително и продължавай в същия дух :)

Ginger Cookies 22 март 2011 г., 3:18  

Здравей, опасявам се, че без ринг няма да успееш, в тортата има много крем и не е възможно да я редиш върху поднос направо. Ако пък я подреждаш в дълбока тава, после ще ти е трудно да я нарежеш на хубави парчета, а да се опиташ да я извадиш, ще е мисия невъзможна. Рингове има в големите магазини и не са никак скъпи. Поздрави.

Анонимен,  25 март 2011 г., 2:17  

Страхотна торта! Не мога да й се нагледам. Имам само 1 въпрос-имам тавичка със свалящо се дъно,дали ще мога да ползвам ринга,който си е към нея? Той обаче не е висок,около 5 см. сигурно. Това дали ще е проблем?

Ginger Cookies 25 март 2011 г., 4:00  

5 см ми се струва малка височина, тортата поне при мен стана доста дебела. Не искам да те подведа, но мисля, че няма да се съберат продуктите в тази височина(разбира се, и диаметърът й е важен, ако той е много голям, тортата ще стане с голям диаметър, но ниска).

Анонимен,  30 март 2011 г., 10:01  

А колко см. ти е висок ринга? И 300 грама смлени лешници, т.е. след като се смелят трябва да излязат 300 гр. или преди да са смлени?

Цветелина Димитрова,  31 март 2011 г., 5:21  

Здравейте,първо искам да коментирам въпроса за лешниците. Направо като го прочетох и останах безмълвна... Ако не ти падат по земята или не си хапваш докато ги мелиш,то грамажът им в началото и края на процедурата е еднакъв. Това е все едно да питаш кое е по-тежко 1 килограм памук или 1000 грама памук.
По отношение на тортата искам да кажа, че не е лоша,но има един голям недостатък и това е, че единствено вкуса на кремовете на Д-р Йоткер се усеща и въпреки присъствието на 6 шоколада, то те не се усещат. Предполагам, че ако се използва крем с много лек вкус и към него се прибавят шоколадите, вкусът наистина ще е доста по-добър. Иначе като консистенция наистина става като на снимките и на външен вид изглежда добре.
Наистина е въпрос на вкус, но според мен и моето семейство е леко пресилено да се каже, че е "най-вкусната торта" или че "вкусът е божествен".
Успех на всички на кулинарния фронт и поздрави.

Анонимен,  25 април 2011 г., 3:02  

Реших това да е първата торта,която правя и успях!Тортата е сладка и пухкава,блатовете приятно хрупат с лешниците,много ми допадна.
Благодаря за хубавата рецепта и напътствията,продължавай да ни предваш опита си и позитивното мислене.
Всичко добро,Вероника!

Анонимен,  29 май 2011 г., 4:29  

Здравей, Вероника. Това което правиш е удивително, следя кулинарните ти изкушения вече дълго време и съм направила не едно. До сега всичко направено по твоя рецепта е ставало страхотно. За първи път обаче имам въпрос към твоя рецепта - Белтъците пишеш да се разбият на пяна, а това не означава на сняг, така ли? И друго - значи няколко пъти правя Естерхази по твоята рецепта (невероятна торта) , но този път ще приготвя Милка за подарък и както виждам продуктите за блатовете са почти като на Естерхази с изключение на двете лъжици брашно и ми е интересно, дали стават същите ( на Естерхази са малко като "омлет" - както казва мъжа ми), а на Милка на снимката не изглеждат така. Благодаря ти за прекрасните неща, които създаваш. Бъди жива и здрава.
Мария

Анонимен,  29 май 2011 г., 4:33  

Здравей, Вероника. Това което правиш е удивително, следя кулинарните ти изкушения вече дълго време и съм направила не едно. До сега всичко направено по твоя рецепта е ставало страхотно. За първи път обаче имам въпрос към твоя рецепта - Белтъците пишеш да се разбият на пяна, а това не означава на сняг, така ли? И друго - значи няколко пъти правя Естерхази по твоята рецепта (невероятна торта) , но този път ще приготвя Милка за подарък и както виждам продуктите за блатовете са почти като на Естерхази с изключение на двете лъжици брашно и ми е интересно, дали стават същите ( на Естерхази са малко като "омлет" - както казва мъжа ми), а на Милка на снимката не изглеждат така. Благодаря ти за прекрасните неща, които създаваш. Бъди жива и здрава.
Мария

Ginger Cookies 2 юни 2011 г., 8:00  

Здравей, "на пяна" имам предвид "на сняг", ще променя това в рецептата, за да няма пак объркване у читателите. А за "Естерхази" се учудвам, че стават като омлет, не трябва да са така, значи или яйцата са много големи, или самите ядки не са измерени добре, или пък са недостатъчно изпечени корите(блатовете).
Поздрави.:)))

Анонимен,  3 юни 2011 г., 10:28  

Благодаря за уточнението, Вероника. За "Естерхази" явно нещо бъркам, но въпреки това става много вкусна. Не са ядките - тегля ги с везна, за яйцата не знам,а блатовете са изпечени според мен, но докато ги направя всичките белтъците ми спадат доста - възможно ли е това да е проблема?
Мария

Анонимен,  14 юли 2011 г., 3:31  

Ще опитаме да приготвим тортата днес за годишнината на родителското тяло! Стискайте палци! Изглежда много апетитно, та нямаме търпение!

Анонимен,  10 септември 2011 г., 9:41  

Здравей! Искам да попитам могат ли пудингите да се заменят с нещо друго?(понеже тук където живея не съм виждала такива)... и може ли вместо тези блатове да ползвам готови? Дали ще стане добре?

Ginger Cookies 10 септември 2011 г., 15:00  

Със сигурност при толкова много промени тортата ще стане коренно различна. Относно пудингите, изберете някакви кремове на прах, които има на вашия пазар, просто ги съобразете с количеството течност в крема като бройки.
Успех.:)

Анонимен,  12 септември 2011 г., 5:32  

Здравей, Вероника. Браво! Страхотно изглежда, днес смятах да я пробвам и на вкус. Пратих мъжа ми на магазина за продуктите, но той пък ми се връща не с пудингите, а с кремчета "Оле" ( знаех си ,че ще обърка някъде). Дали ще се получи и с тях и трябва ли да поменя нещо в пропорциите ( или може би със суха сметана)... или да го пращам пак на магазина... Благодаря ти предварително.Поздрави

Ginger Cookies 12 септември 2011 г., 5:36  

"Оле" не е с варене, нямам представа какво се случва с този тип крем, ако се вари.
Ако искаш рискувай, но не гарантирам нищо.:)))

Анонимен,  13 септември 2011 г., 5:16  

Здравей, пак съм аз от 10 септември 2011 09:41 намерих крем подобен на пудинг (поне се приготвя по същия начин) какво ще кажеш за него? http://www.sonrisasroyal.com/producto.php?id=4&idC=1

Ginger Cookies 13 септември 2011 г., 8:37  

Предполагам, че няма да има проблеми с този пудинг, щом е с варене.
Най-важното е да е правилно съотношението с количеството мляко в рецептата.:)))

Анонимен,  17 септември 2011 г., 10:44  

Потекоха ми лигите :D страхотно изглежда! Още утре запрятам ръкавите и ще я направя (поне ще се пробвам де :D ) Но имам един въпрос: С кой пудинг става по-хубав кремът? сметана или ванилия?

Ginger Cookies 17 септември 2011 г., 11:29  

Нека да е ванилия.:)
Успех утре и да ви е сладко после.:))

toni,  19 септември 2011 г., 15:19  

Tova e nai hubavata torta sas prekrasen fkus i pri men e sa6teta recepta kato tazi ,pravih e za nova godina i vsi4ki biaha izumeni sas doma6na prigotvena torta probvaite q naistina e super.Roni o6e vedna6 ti kazvam ti si prekrasna samo napred.

Анонимен,  1 октомври 2011 г., 1:16  

Рони, невероятна торта! Набелязала съм си я и ще я приготвя за рождения си ден. Искам да те питам отгоре украсата с остатъка от крема ли е или си разтопяваш още един милка шоколад? И самите шарки доколкото виждам са като на Екстерхази, нали, в смисъл първо от средата към борда и после обратно?
Много поздрави и продължавай да радваш все така всички :)

Ginger Cookies 1 октомври 2011 г., 4:53  

Здравей, отгоре слагам допълнително шоколад за украса.
Да, точно като на Естерхази е украсата, по същата техника.:)
Благодаря за хубавите думи.:)

Анонимен,  10 октомври 2011 г., 8:22  

Здравей, Рони :) Може ли да те попитам как би ме посъветвала.. Първо да разтопя шоколадите и след това да приготвя крема или обратното?

Ginger Cookies 10 октомври 2011 г., 8:29  

Когато смесваш крема и шоколадите е добре шоколада да не е горещ, така че си прецени по кое време да го приготвиш.
По-добре преди крема.
Поздрави.:)

Анонимен,  21 октомври 2011 г., 4:01  

Мила Рони, утре ще приготвям тортата за рожден ден и искам да те попитам блатовете отделно ли ги печеш или изпичаш един и го режеш после? Как е по-добре да ги направя?
Поздрави!

Ginger Cookies 21 октомври 2011 г., 4:53  

Пека ги отделно в кръгла форма, стават по-красиви и еднакви.
Успех утре.:))

Анонимен,  22 октомври 2011 г., 5:36  

Рони,помагай! Правя я в момента и чак сега видях,че не си писала къде се слага 150гр захар..да я сложа ли при жълтъците и пудингите или??

Ginger Cookies 22 октомври 2011 г., 7:18  

Да, в крема си е захарта, както е споменато в продуктите. Сложи я към жълтъците и пудингите. Ще коригирам в рецептата също.:)

Анонимен,  22 октомври 2011 г., 8:56  

Ох, ами аз я сложих да заври с млякото и мисля, че пак се получи..Нали не е от голямо значение? Единствено крема ми стана на буци, но го пасирах и мисля, че се получи..Все пак утре като магна ринга и я разрежа ще се успокоя..Надявам се да няма проблем заради захарта..

Ginger Cookies 22 октомври 2011 г., 9:52  

О, никакъв проблем няма, същото е. Въпроса е захарта да си е в крема в крайна сметка.:)
Когато даден крем стане на буци, стабилно разбиване с миксер го прави гладък.:)
Всичко ще е наред, ще видиш.
Да ви е сладко.:)

Анонимен,  28 ноември 2011 г., 4:47  

Решила съм днес и аз да се присъединя към изпробвалите тази рецепта. Имам обаче един въпрос: Как точно се прибавят кравето масло и разбитата сметана към охладения вече крем? Трябва ли преди това маслото да е разбито и ако не - не се ли пресича, докато се прибавя към крема? Разбитата сметана след маслото ли се прибавя не трябва ли да се прибави бавно към крема с въртеливи движения, както примерно се прибавят разбити белтъци?
Май въпросите ми станаха доста повече от един, съжалявам за което, но понеже вече няколко пъти ми се случва да смесвам млечен с маслен крем и да ми се пресича, затова питам толкова подробно.
Благодаря предварително за отговора.

Ginger Cookies 28 ноември 2011 г., 7:40  

Здравей, аз съм го написала-кремът трябва да се охлади, да не е горещ и тогава да се смеси със сметаната и мекото масло. Остави маслото на стайна температура да омекне много.
Смесването и разбиването на крема с предварително разбитата сметана и мекото масло се прави с миксер, не на ръка с въртеливи движения.:)
Успех.:)

Анонимен,  28 ноември 2011 г., 8:03  

Много благодаря за разясненията. Запретнала съм ръкави в момента и започвам. Утре ( ако се получи разбира се - кой иска да се похвали с неуспеха си :)?! ) ще споделя за резултата.
Успех и на теб!

Ginger Cookies 28 ноември 2011 г., 13:08  

Моля, ще се радвам да се похвалиш с успех.:)))

Анонимен,  12 декември 2011 г., 2:31  

Здравей,Рони! От около няколко месеца следя блога ти и съм възхитен. Като попаднах торта "Милка" си казах това е моята торта!И ето за празника на моя съпруг реших да я направя. Досега не съм правила торта,дори и с готови блатове.Но резултатът беше невероятен,получи се страхотна торта, както на вид,така и на вкус и определено си заслужава отделеното време! Още много,много успехи ти пожелавам и ще продължавам да следя и изпробвам рецептите ти!

Анонимен,  28 януари 2012 г., 3:45  

Здравей Рони,
Пише ти Лерзан. Много ми харесва блога и рецептите за торти, точно по мой вкус -
с много масло, ядки и крем. В момента в хладилника престоява торта "Реформ" все още не съм я опитала, но знам, че ще е много вкусна. Довечера ще имаме гости и всичко ще се омете. Искам да те попитам за торта "Милка" колко см са блатовете, защото другата седмица мисля да я
пробвам и нея.
Поздрави и усмихнат снежен ден!

Ginger Cookies 28 януари 2012 г., 5:31  

Здравей, надявам се да харесате "Реформ", тя ми е сред фаворитите като вкус.:)
Относно размера на тавата за печене на блатовете на "Милка", не помня точно в коя тава ги пекох, беше много отдавна, но по принцип пека блатове в тави с диаметър от 24 до 26 см. Ако имаш тава с подобни размери, ще бъде идеално. Най-добре го съобрази с диаметъра на ринга ти, но ако е по-голям, ще станат тънки блатове и няма да е много добре. Успех и чакам отзиви.:)

Анонимен,  28 януари 2012 г., 6:17  

Благодаря за бързия отговор.
Нямах търпение и отрязах едно парче. Тортата е вълшебна, блатовете страхотни, а крема е невероятен. Благодаря за вкусната торта.
Лерзан

Pavlety 1 февруари 2012 г., 23:09  

Още като видях тортата се влюбих в нея. То, едва ли някой може да устои на разреза. Вчера я правих и само ядките замених с бадеми, а крема е невероятен. Хубав ден!

Ginger Cookies 2 февруари 2012 г., 3:25  

Благодаря ти.:)
Тази торта определено е хита на блога ми, не очаквах това, когато я публикувах, но се радвам, че толкова много хора си я харесаха.
Това е целта на блога ми и на всичко, което правя-да бъде полезно за вас, моите читатели.:)

Анонимен,  10 април 2012 г., 10:14  

Интересно пусна модна линия, а не пусна сладкарница с тези страхотни торти. :)
Поздрави от Варна :)

Ивана Михайлова 23 май 2012 г., 6:03  

Здравей! Тортата изглежда просто прекрасна и съм решила да я направя за рождения ден на съпруга ми, който само при вида на шоколад изплезва език до земята :)) Имам само няколко въпроса: борда на тортата намазан ли е? какъв е диаметъра на формата за печене и колко висока става, че имам опасения, че ринга ми е доста нисък. Благодаря предварително :))

Ивана Михайлова 23 май 2012 г., 12:18  

Прочетох коментарите и си отговорих на всички въпроси :) Извинявай. Поздрави!

Теодора Атанасова,  28 юни 2012 г., 15:31  

Благодаря,че сподели тази прелест,отдавна я бях набелязала,а повода да я направя беше рождения ден на сина ми.Получи се уникално вкусна торта ,единствената промяна е в декорацията,която е според повода.Поздравления за страхотния блог и успех във всичките ти начинанияhttps://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/575639_327192297369380_830635030_n.jpg.

Анонимен,  25 август 2012 г., 10:29  

Zdravei ,tortata izglejda strahotno ,pozdravleniq za koeto:)imam vapros otnosno gramaja na paket puding tai kato si tarsq zamestitel.Jiveq v 4ujbina i ne moga da otkriq pudingite na dr Oetker,no 6te probvam s ne6to podobno na tqh.
Mejdu drugoto saita e strahoten ve4e sam probvala nqkolko torti i rezultata vinagi e otli4en :)

Анонимен,  29 септември 2012 г., 0:34  

tozi krem podhodqsh li e da se izpolzva za eklerova torta..?

Ginger Cookies 29 септември 2012 г., 2:22  

Предполагам визирате светлия крем?
Не, не е подходящ, гъст е.

Анонимен,  1 октомври 2012 г., 13:28  

Днес направих тортата. Наистина е много вкусна и е с мнооого крем. Имаше моменти, когато си мислех, че няма да стане, но накрая всичко се оправи. Чудесна сочна торта и не е прекалено сладка, както си мислех. Следващата в списъка ми е Торта "Andaluzja". :)))
Поздрави
Илияна

Елза Стоянова 19 октомври 2012 г., 12:57  

Страхотна торта!Правих я за РД на сина и най- голямата награда беше да видя задоволството и насладата с коята се хапваше.Дори сина който не е фен на сладкиши изяде 3 парчета.Благодаря за хубавите рецепти! Е то и моите снимки:http://elizastoianova.blogspot.com/2012/10/blog-post_19.html

Ivelina,  25 октомври 2012 г., 1:43  

Не можах да разбера само като смесим сметаната и маслото после към яйчената смес,която сме свалили от котлона, ли ги прибавяме и чак след това го разделяме на 2 части?

Анонимен,  5 ноември 2012 г., 6:03  

Здравей, Вероника! Съвсем случайно попаднах в този блог, разгледах доста от нещата, които си приготвила, някои от тях си отбелязах и тъкмо излизах и видях познато лице. Малко казано съм изумена, че това си точно ти-поп фолк звездата и изпълнителката на любимата “Бяла съм сега“ Вероника! Поздравления за професионализма и в тази област. Трудно ми е да повярвам, че и популярните личности умеят да готвят, имат време за това и всичко изглежда страхотно! Обещавам да следя блога ти с интерес и не мога да скрия емоциите си от тази изненада, на която попаднах! Всичко добро на семейството ти и все с такива вкусни неща да гощаваш хората около теб!
Аксел Велиева

Ginger Cookies 10 ноември 2012 г., 15:57  

Много мили думи, Аксел, благодаря от сърце.:)
Добре дошла.
Поздрави.:)

Анонимен,  17 декември 2012 г., 2:08  

Az sywsem sluchaino popadnah na tazi stranica w tyrsene na recepta za pyrjeni kjuftenca, no sled tqh widqh tolkowa mnogo i apetitini recepti, che ot 2-3 chasa ne moga da izlezna ot tuk, a sym na rabota :S

Shinka Bekirova 4 януари 2013 г., 0:51  

Здравей, Вероника! Много благодаря за чудесната рецепта! За втори път я правя, тортата е невероятна!

Анонимен,  6 февруари 2013 г., 11:57  

правих тортата за нова година,всички бяха просто очаровани.Няма такава торта,НЕВЕРОЯТНА Ее!!!

Вик,  9 февруари 2013 г., 14:31  

Правихме я 5 часа , не знам как става за 3 , но ние явно се моткахме повече . Уникална торта , благодарим за рецептата.

Диана 17 март 2013 г., 2:55  

Здравей Вероника :)
Много ми харесват твоите рецепти и това е третата която пробвам. Вчера я направих по случай 9я месец на дъщеря си и много ми хареса :) Разбира с еимпровизирах леко с цел ускоряване на процеса с кремовете :) Сложих само 5 жълтъка, защото не обичам много яйчения вкус и се притеснявах да не се усеща. Намалих и брашното на 2 лъжици, а след като кремът се сгъсти, добавих шоколадите направо в него, за да си спестя разтопяването на водна баня. И след това добавих маслото сметаната. Имах само един желатин, но въпреки това стегна без проблем. Та така :)
Поздрави и хубав ден :) И ще чакам нова рецепта за торта ;)

Анонимен,  25 юни 2013 г., 12:16  

На мен ми отне 3 часа, доста време...кремовете се получиха супер, сигурна съм, че и тортата като цяло ще ни хареса. Поздрави!!!

Анонимен,  4 юли 2013 г., 5:47  

Dali tazi torta shteizdurji i oshte edna? Imam predvid iskam da napravqdvyetajna torta kato purviq etaj da e torta milka a vtoriq etaj da e plodova torta, no ne znam dali tortata milka shte izdurji na tejest? Kakvo mislish? Shte stane li?

Бояна 6 юли 2013 г., 11:49  

Здравей Вероника. И аз се чудя дали тази торта ще издържи да тежест.До сега не съм я приготвяла, но в събота е рожденния ден на маминка и исках да направя двуетажна МИЛКА торта..:Д Сигурна съм че ще се изяде колкото и голяма да е..:Д Според тебе би ли издържала на тежестана друга торта или ще се разкашка.:Д

Ginger Cookies 6 юли 2013 г., 12:34  

Честно казано, аз не бих рискувала. Тортата е тежка, а и не се знае колко ще стегнат кремовете ви.
Успех и весело изкарване.:)

Дияна 9 юли 2013 г., 5:25  

Утре ще я направя. ОБЕШАВАМ! Но има две неща които не разбрах...Блатовете напояват ли се или от крема попиват и омекват?Захарта и белтъците на твърд сняг ли трябва да са?

Антония,  22 юли 2013 г., 10:03  

Невероятна торта, благодаря за страхотната рецепта. Изпробвах я и се получи изключително вкусна.

Веси :),  20 август 2013 г., 2:22  

Здравейте, искам да попитам има ли начин да заменя брашното от блатовете и крема с нещо друго .... или поне за друг вид брашно , което да не е пшенично ?

Анонимен,  29 септември 2013 г., 6:53  

Здравей,
казвам се Ина. Разгледах блога ти, страхотен е! Искам да направя торта Милка за рождения ден на сина си, първият рожден ден. Имам два въпроса. За какъв диаметър са тези продукти, защото аз ще я правя в диаметър 26 см. Чудя се дали да не увелича двойно продуктите само на блатовете. И другият ми въпрос е с този крем, с който е намазана тортата мога ли да го използвам под захарно тесто. Благодаря предварително!

Анонимен,  4 януари 2014 г., 2:08  

За много години и честита 2014!!!
Страхотни рецепти!

Имам въпрос-дали мога да приготвя блатовете днес ,а крема и сглобяването след ден .
Т.е.ако блатовете престоят изпечени ден ,дали ще се получи ?

Публикуване на коментар

Back to TOP