Не можеше да не приема предизвикателството, което ми отправиха Краси и Нанита да го заслужа.
Благодаря ви за наградите и за вниманието! :))
Тъй като нямах време за нещо много сложно, но пък от друга страна така ме гризеше да мога да го забода тоя медал в блога ми:)), ви предлагам една много интересна и лесна рецепта, на която попаднах преди време и знаех, че ще приготвя някой ден.
Малко я промених, но това си е съвсем нормално за всички нас, които поддържаме кулинарни блогове, винаги трябва да има елемент на лично творчество.:)
Тези бонбони са много лесни и много вкусни и със сигурност бихте зарадвали своите деца с тях.
Рецептата е ясна, но сега да отговоря и на въпросите, за да може на 100% да си заслужа медала.:)
Любим автор - твърдо и категорично Стивън Кинг. Още от ученичка трескаво попълвах колекцията си с неговите книги, които се издаваха на български език. Попивах всяка страница жадно и постоянно откривах все нови и нови страни на неговия талант. Напук на всеобщото мнение, че това е просто един хорор-автор, за мен той си остава геният, който ако разбереш, ще научиш много от него и то не само за тъмната страна на нещата. Много пъти оставах разочарована от екранизацията на неговите творби, защото перото на Стивън Кинг е ненадминато и само там, между страниците, се крие истинската му магия.
Какво ме вълнува? Аз съм човек, който не спира да се вълнува от много неща, любознателна съм, обичам да се развивам най-вече като личност, да работя върху недостатъците си и да се опитвам да бъда по-смирена и благодарна за всеки миг от живота, който ми е даден. Вълнува ме всичко житейско... Вълнувам се и от много други неща - музика, животни, кулинария. Обичам семейството си и всеки миг с моя съпруг за мен е истински вълнуващ.
Мразя ... Ако кажа, че това чувство ми е непознато, ще излъжа. Но се опитвам да го подтискам или поне да го променя в метаморфоза "непримиримост с нещо" или "неприязън към нещо". Омразата е силна и тежка дума и тя не трябва да се използва с лека ръка и ум. Затова се уча да не мразя. Опитвам се и всички думички, отразяващи действие с отрицанието "не" отпред, да ги изключвам от живота си, защото те са негативни и това се отразява на всичко в живота на човек. Но понякога не успявам... Не успявам, когато се сблъскам с простотията, злобата и завистта и като че ли най-вече с бездушието и безхаберието на хората. Но знам, че ще успея да се науча да ги игнорирам напълно и тях... Това ми е цел.
Заслужих ли си медала? :)))
Бодвам го веднага.:))
И тъй като медалът вече е украсил всички наши блогове, искам да го подаря на всички страхотни талантливи момичета, които се чувстват добре в кухнята.:)
А сега, след толкова откровения, да подсладим душата с нещо, като тези бонбонки например.
Черпя всички!:))
Бонбони "Тикви"
Продукти:
500 грама тиква
около 300 грама смлени маслени бисквити ( или други, но светли на цвят )
около 100 грама пудра захар
ванилия
50 грама меко масло
30 грама смлени леко запечени обелени бадеми
Изпечете тиквата, но внимавайте да не се препече и да почернее.
Помогнете си с фолио, ако е необходимо.
Смесете всички продукти, но не бързайте да слагате всички бисквити, прибавяйте постепенно от тях, докато получите меко и лепкаво тесто, което да може да се моделира.
При необходимост оцветете с оранжева сладкарска боя.
Отделете съвсем малко от сместта и я оцветете със зелена боя, това ще е сместта за дръжките.
Ако искате, можете да сложите какао в една част от оранжевата смес и половината ви тикви да са с какаов вкус и кафеви на цвят.
Аз този момент го пропуснах, но съм длъжна да ви го предложа.:)))
Оформете тикви, релефа им се постига с помощта на клечки за зъби, сложете им дръжки и охладете бонбоните, преди да ги поднесете!:)
Съвет: ако тестото е лепкаво и не можете да оформите добре дръжките
( тъй като са малки ), сложете зелената смес за малко във фризера, докато стане с твърдост на стегнат пластелин или пък прибавяйте пудра захар и месете, докато стане удобно за оформяне на миниатюрните дръжки.
Благодаря!
ОтговорИзтриванеЗаслужи си медалът, Рони! :-) Много ми хреса и оформлението на бонбоните!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Милена
Страхотни малки сладки тиквички :)) Медали си заслужила не само един, а поне десет...
ОтговорИзтриванеЗа Стивън Кинг съм много приятно изненадана, защото той е мой страшно любим (да не кажа най-любимия) автор. На първо място слагам: "Дългата разходка", "Гняв" и "Очите на дракона".
Благодаря за почерпката,благодаря на Господ ,че те има.Всяко нещо го правиш със сърце, влагаш частица от себе си!
ОтговорИзтриванеТова е цяла магия, това е тайната за добрите ти резултати,страхотни бонбонки "тикви",достойни за много медали,много са сладички!:)))))))))))))
Много хубава почерпка! Медалът е повече от заслужен, та макар и тиквен:)
ОтговорИзтриванеЗнаех си аз ,че освен любовта към кулинарията имаме и нещо друго общо...и виртуалната ми интуиция не ме подвежда... :)) Стивън Кинг е и един от моите любими автори! Обичам мистерии, загадки и всичко необикновено и тайнствено.
ОтговорИзтриванеА за бонбонките нямам думи,красиви и нежни като всичко ,което си показала досега.
Напълно заслужен медал! :)))
Поздрави!
Краси
Честита награда, Ронки! :)
ОтговорИзтриванеС удоволствие ще се почерпя от тези много кокетни тиквени бонбонки :)
Прегръдки :)
Благодаря на всички! :)))
ОтговорИзтриванеmnogo sa sladi4ki
ОтговорИзтриванеHey, thanks for trying the reicipe :)
ОтговорИзтриванеRegards,
Maja - mamajac
Честита награда!
ОтговорИзтриванеИ аз съм на мнение, че е напълно заслужена и затова ще те поканя при мен, къдете те очаква още една.
А тази рецепта така ме грабна, че още утре ще приготвя тези сладки тиквички! Надявам се и децата да ги харесат, че нещо се мусят на тиквата :)
Сърдечни поздрави с пожелание за още много кулинарни вдъхновения!
Тони
Страшно мили сте, благодаря ви!:)))
ОтговорИзтриванеТони, признателна съм ти за вниманието, ще си върна жеста,трогната съм :))
Maja, welcome,I am your big fan, you are amazing!:)))
Dylana, thank you so much, dear!:))
ОтговорИзтриванеI like your blog very much.:))
Kind regards from Bulgaria!:)
Еха...закачливи и весели....прекрасни са!Напълно си заслужи на наградката!
ОтговорИзтриванеУсмихнат и вкусен уикенд Рони!
Бонбонките са страхотнии!
ОтговорИзтриванеА колко точно бройки стажат от това количество продукти?
ОтговорИзтриванеОх, не си спомням, за жалост, преди една година съм писала рецептата. А и зависи от големината на тиквите, които ще направите.
ОтговорИзтриванеДали могар да станат 22 броя
ОтговорИзтриванеДа, те се правят малки по принцип и мисля, че ще имате такова количество.
ОтговорИзтриванеблагодаря много за информацията
ОтговорИзтриванеЗдравей, Рони! Много ти благодаря за рецептата, станаха много вкусни и красиви! Поздрави!
ОтговорИзтриванеЗдравей, мила Рони!
ОтговорИзтриванеТази твоя публикация много ми повлия. Не говоря за бонбоните, не съм ги опитвала:) Понеже много те уважавам като човек (от това, което знам за теб) и понеже често имаме общи вкусове, след като видях тази твоя публикация, реших да прочета нещо от Стивън Кинг... Преди не го бях чела, мислех, че няма да ми хареса, защото хорър жанра не ме привличаше. Обаче страшно ми хареса, много се зарибих и в последно време чета само него. Просто обожавам романите му! Много ми беше любопитно, коя ти е любимата негова книга и какво мислиш за най-новата - "11/22/63"? Моят любим роман на Краля безспорно е "То". Нечовешка е тая книга!
Не бързай да ми отговаряш! Направи го, когато можеш... Просто много ми е интересно какво мислиш, защото един вид го чета по твоя препоръка... Извинявай, че те обезпокоих. Желая ти всичко най-хубаво, заслужаваш го!