Домашна бананова торта

>> вторник, 23 ноември 2010 г.

Откакто видях рецептата за тази торта, нямам мира, също като Душко Добродушков ми е постоянно в ума и не мога да я прогоня от там.:)
Само си търсех повод да направя прекрасната торта на  mamajac  и си намерих такъв.:)
Малката Куки навършва 5 месеца и си казах, че рожден ден без торта не може.:)
Усещате ли сега какви небивалици говоря и как сама си вярвам, и че точно само си търся повод да вкарам поредната калорийна дозa?:))
Нищо де, може и никой да не празнува 5 месеца, но ще се направим, че не забелязваме този факт.:)
Тортата е меко казано убийствено, умопомрачително, нечовешки, безумно, лудо вкусна !!!
Крем, крем и пак крем, блатовете са само подробност, присъствието им е колкото да послужат за леки основи на тази масивна, съблазнителна, креместа конструкция.
А и освен това има и други екстри- плодове.
Аз избрах да сложа само банани, защото и без това не обичам много видове плодове, а те са едно от малките изключения.
Но и избрах най-вече само тях, защото не пускат вода и знаех, че няма да намокрят крема и блатовете.
Какви плодове ще изберете вие, преценете, според своя вкус.
Работете в тава с махащи се стени (ринг), защото инъче ще стане страшно, има да събирате с шепи крем по работния си плот.:))
Когато започнах да я приготвям, поради липсата на желатин в крема и малкото блатове, имах сериозни опасения как ще махна после ринга и дали всичко няма да се изсипе навън, но не стана така.
След престой от една нощ в хладилника, блатовете, плодовете и крема се бяха свързали и бяха създали здрава структура.
И макар, че тази торта не е от тези фините, нежните и красивите с изящна декорация, аз съм възхитена от нея.
Това е торта, която ми навя спомени за времето, в което майките и бабите ни правеха точно такива - дебели, пищни торти с мноооого крем, без на някой да му прави впечатление дали има розички, панделки, фондани и марципани.
Просто ядеш и мълчиш, защото не можеш да кажеш нищо с пълна уста!:)
С голямо парче от тази торта в чинията ми се струва, че и вие няма да имате кой знае колко за казване.:))


Домашна бананова торта




Продукти:
(за да се получи всичко, измервайте сухите съставки с кухненска везна, а не "на око" или с чаши)

за блата:
4 яйца
150 грама захар
100 грама брашно
ванилия
1/4 супена лъжица бакпулвер
30 грама разтопено краве масло

за крема:
1 литър прясно мляко
250 грама захар
125 грама меко краве масло
7 жълтъка
2 цели яйца
ванилии
1 пакетче крем "Оле" на Д-р Йоткер ( без варене)
150 грама царевично нишесте (с царевично брашно не става)

плодове по избор, при мен- 6 банана

за намазване на тортата
сладкарска сметана или маскарпоне с пудра захар и есенция


Загрейте фурната на 180 градуса.
Разбийте яйцата и захарта на пяна, прибавете постепенно брашното и останалите продукти за блата и разбъркайте добре.
Изпечете блата в 23-25 см кръгла тава (аз го съобразих и с размера на ринга ми, защото тортата после се сглобява там).
Оставете го да изстине напълно и го срежете напречно на 2 равни части, да се образуват 2 блата.

Отделете 100 мл от млякото, в него разбийте яйцата, нишестето, захарта и ванилиите.
Разбийте ги много добре, да няма никакви топченца и бучици.
Загрейте силно останалото мляко и след като е горещо, го махнете от котлона
(а него намалете много).
С черпак прибавете по съвсем малко от горещото мляко към яйчената смес и разбивайте интензивно. После прибавете още малко горещо мляко и пак разбъркайте добре. Целта на това упражнение да не изсипвате студената яйчена смес към врялото мляко, е да не пресечем яйцата.
После пак извън котлона, смесете вече всичко и на много слаба степен на котлона започнете да варите крема.
Давам ви пример: максималната степен на моя котлон е 9 степен, аз варих крема около 15-20 минути на 3 степен.
Варете крема (като през цялото време не спирате енергично да разбърквате), докато стане много гъст.
Това са основните неща за получаване на хубав крем- слаб котлон, дълго време на варене и постоянно разбъркване.
Махнете го от котлона и сложете крема на прах, разбъркайте много добре.
Този крем на Д-р Йоткер го няма в оригиналната рецепта, но аз го сложих, за да туширам миризмата на яйца (не понасям нещо сладко да ми мирише на жълтъци).
Кремът стана много ароматен така.
След като изстине, разбийте го с много мекото краве масло (не разтопено, а меко) и това е всичко, кремът ви е готов.


Нарежете плодовете на едри парчета, аз нарязах всеки банан на по 3 части.
Пригответе си ринга, сложете на дъното му единия блат, върху него изсипете 1/4 от крема, после подредете в кръг плодовете, после пак 1/4 от крема, пак блат и после всичко по същия начин.
Накрая завършваме с крем.
Сложете тортата да престои една нощ в хладилника.
На другия ден се нанася последния щрих, тортата се освобождава от оковите й:)), за да се намаже.
В оригиналната рецепта тортата се маже с разбита сметана, но аз я избягвам и намазах моята торта с 500 грама маскарпоне, разбито с пудра захар на вкус и есенция "Домашни бисквитки".
Честно казано, мазах без да се старая, исках да стане изключително homemade и old-fashioned, а не да бъде подредена.
Вашата украса е по ваш избор.:)
Аз вкарах тортата в хладилника за още 1 час, за да се охлади и финалния крем.
След като е поспала една нощ на студено и е напълно облечена, тази тортичка вече е готова  най-безсъвестно да бъде изядена!:)))



Честит 5 месечен рожден ден, Куки, ти си виновна за тази торта!:))))))))
И не се плези на хората, не е възпитано!:))))



52 коментара:

Маги,  23 ноември 2010 г., 10:30  

Тортата изглежда зашеметяващо, следващата почивка мисля да посветя на нея :)
Обожавам котки, твоята е прекрасна :) Винаги ли езичето и е навън? По-добре да не е около мен, защото имам поидозрения, че ако я гушна... няма да има отърване хахха :) пухеното малко съкровище.
Благодаря за рецептата :)

Моника 23 ноември 2010 г., 10:52  

Това е най-сладкото котенце,много,много е сладкоо да ти е жива и здравичка Ронка,a тортата е зашеметяваща,изглежда страхотно и не се и съмнявам във вкуса и! Браво!

Snow White 23 ноември 2010 г., 11:12  

Честита ти "рожденичка", Вероника! Много да те радва великолепното сладурче и да ти дава още много поводи за такива умопомрачително невероятни произведения :):):)
By the way, тази торта и на мен ми навява детски спомени, когато баба редеше подобни торти с бананчета всяка седмица:):):)
Пусти диети, направо не знам как успяваш да поддържаш такава перфектна фигура :):)
Поздрави и адмирации от мен:)

Ginger Cookies 23 ноември 2010 г., 11:21  

Мони, благодаря ти!:)))

Маги, благодаря, не винаги е навън езичето, но когато е много доволна или я мързи, постоянно се плези.:)))
А тя често е мързеливо-доволна,хахаха:)))

Snow White, остави, не ми се говори, ще трябва пак да започвам с диетичните рецепти скоро.:))))
Благодаря ти:)))

Alia 23 ноември 2010 г., 12:17  

Страхотно изкусително изглежда тази торта, а как обичам банани, направо ти иде да загребеш с лъжицата :) .

Поздравления за хубавия блог и интересните рецепти, представени по толкова красив начин!

Ивейн 23 ноември 2010 г., 12:26  

Честна дума, достатъчно ми е само представянето на коя да е торта, но с твоите думи, и една снимка, за да ме убедиш на 100 %.

fedora 23 ноември 2010 г., 23:05  

Ехааа... Рони, покрай теб се запалих по тортите :)))

Чудесно предложение отново! Ще си избера някоя от твоите скоро време и ще я приготвя за наближаващите празници :)

Хубав и усмихнат ден :)

пепеляшка 23 ноември 2010 г., 23:15  

Направо ще се удавя от преглъщане....Страхотна!

Vania Georgieva 23 ноември 2010 г., 23:58  

Ginger, майстор си на калоричните изкушения, да се чуди човек коя от твоите торти да избере, а тази със сигурност влиза в списъка на любимите.

Анонимен,  24 ноември 2010 г., 0:11  

Roni napomni mi za detstvoto s debelite torti :) imame edno priiatelsko semeistvo, no koeto kato hodihme na gosti lelia Galia praveshe torta s kashtichka ot favli. Beshe mi mnogo interesno i vinagi se chudih kak q pravi :) Ako ne te zatrudnqvam moje li nqkoga da napravish i takava torta? Chestita ti rojdennichka mnogo e sladka. Petia

КеmiH 24 ноември 2010 г., 1:31  

Отново невероятна торта! Браво на теб!
Рожденика е много красив!

elena,  24 ноември 2010 г., 1:32  

Mnogo primamlivo izglejda tazi torta, a maceto e bon-bon!

kali 24 ноември 2010 г., 1:52  

Наистина, така предизвикателно описваш тортите, че човек може да надебелее само от четене. Куки е късметлийка!

GDRsys 24 ноември 2010 г., 2:07  

Тъкмо бях решила какво да приготвя за събота-торта Ешкенази, но с това нова предложение се разколебах силно и мисля да изпробвам първо него. Някак си ми звучи по-диетично, сигурно заради плодовете (напразни надежди),а и изглежда много изкушаващо. Трябва да поканя и гости да помагат с яденето, за да е споделено удоволствието. А малката рожденичка е толкова сладка, че ще се предам и ще се съглася да си вземем котка, въпреки че имаме вече един домашен любимец заек. Нека те радва много! Мария

vesela 24 ноември 2010 г., 3:30  

След такова предсавяне..., направо на човек да му се прииска на секундата да опита тортето!
Както и да гушне тази плезла.:)

Stefania 24 ноември 2010 г., 7:25  

Sorrido felice per il tuo post molto carino un abbraccio forse questa torta riesco a farla anch'io, ci provo !! ciao felice serata

Lulu 24 ноември 2010 г., 22:35  

Eй значи, викам си, че трябва да отслабвам и като публикуваш торта, тук няма да припарвам:) Сега уж заради котето влезнах, а то милото рожден ден имало:) Сега ще трябва да го празнуваме и понеже си ми далече да ям твоята тортичка, ще трябва да си направя в къщи:)))

Дарина Кедикова,  24 ноември 2010 г., 23:22  

Ето това е тортата, която ще направя в събота, повече изобщо няма да му мисля. Аз по принцип се "изхранвам" предимно със сладки неща (разбирай тортички и шоколадови сладкиши), което означава, че правя често-често. Признавам си, моите са доста по-елементарни, направени набързо, често с готови блатове (пак за по-бързо). Но тази торта е точно "моята торта", все пак не мога да карам само на шоколад, а в тортичката има и кремче, и бананчета, и тестенце... (т.е. съвсем прилично за обяд, например). Даже смятам да се похваля как се е получило при мен.
Вероника, ако ми позволиш да кажа две думи за Куки - влюбена съм в това коте, толкова е красиво, искам и аз такова... Синът ми (тийнейджър на 12 години... ужас...) иска да си вземем котенце, аз все се дърпам, защото котетата правят "разни белички". Но откакто видях Куки съм "болна" и вече искам котенце, което да прави каквото си ще вкъщи...
Пожелавам ти слънчев ден!
Дарина

Ginger Cookies 25 ноември 2010 г., 3:12  

Толкова много се радвам, че харесахте тортата, честно казано, малко се срамувах да я публикувам, защото визията й е доста неглиже е я наклепах буквално. Но понеже много харесах вкуса й, реших да ви предложа рецептата. Пък украсата вие ще я направите по-красиво от мен, знам.:)))
Много ме радват коментарите ви, прекрасни сте всички и винаги, когато ви чета, денят ми става много по-хубав.:)))
Дари, интересен факт е, че британската късокосместа котка не прави бели. Парадоксът е, че аз не харесвам твърде много котките, но тази порода определено не спада към тяхното семейство.:))) Откровено ти казвам, те имат коренно различно поведение от стандартното котешко, дори типичното за тях е, че не мяукат като останалите котки, правят го много рядко и тяхното по-скоро прилича на говорене и мърморене.:)))
Освен това стават доста дебели и не могат да скачат много нависоко, разни бели с пердета и тапети просто ги изключи. А и след кастрация направо си спят през 2/3 от времето, много са мързеливички и определено беладжии не можем да ги наречем. Мога много да ти говоря за тази порода и бих ти отговорила на въпросите, ако има такива. А бакто Виски видя ли го, и него го има в блога? Аз имам 2 котета от тази порода всъщност и мен ако питаш и 3 бих си взела.:)))))
Поздрави на всички и отново сърдечно ви благодаря!:)))))

Моника 25 ноември 2010 г., 3:30  

Как ще си я оклепала бе Ронкаа глупости,на мен много ми харесва,аз толкова много обичам торти,че каквато и да е пак ще ми хареса,но повярвай ми аз ако я направя ще я оклепам на 100% повече от теб,така че няма за какво да се притесняваш тортата е ВЪЗХИТИТЕЛНА!!!А за това сладурче Куки пък да не говорим - най-сладкото котенце,което съм виждалааа,чак ми иде да го погаля през монитора хаха,моля те погали го вместо мен!
Мони от Търговище : ))

mamajac 26 ноември 2010 г., 3:34  

I am realy honored you made and enjoyed this cake! It looks so creamy and tasty!
Best regards, Maja

Дарина Кедикова,  29 ноември 2010 г., 23:07  

Здравей Вероника, поздравявам те сърдечно. Благодаря ти за споделеното за Куки и Виски (да, и него съм го виждала в блога, също голям красавец) и изобщо за чудната порода британска късокосместа котка. От известно време чета и събирам материали за тази порода. Семейният съвет реши, че ще имаме такова животинче и ще си го гледаме с много любов. Вероника, вече започнах да търся развъдници и хора, от които да вземем котенце. Дано не те притеснявам много, но ти самата прояви желание да отговориш на моите въпроси. И за да не занимаваме всички с моя "голям котешки проблем" (пък и не му е тук мястото), ще те помоля ти да предложиш някакъв начин на връзка между нас. Предварително ти благодаря и не бързай, ти ще определиш времето си и с какво би могла да ми помогнеш. Боже, съвсем се побърках по тези котета...
Дарина

Ginger Cookies 30 ноември 2010 г., 2:32  

Дари, знам как се чувстваш, тази порода наистина пленява.:))
Имейла ми е : gingercookies@abv.bg

Нели,  29 декември 2010 г., 6:17  

Здравей Рони!
Аз реших да приготвя този десерт за Нова година и дано да се справя. :Д
Имам само един въпрос: задължително ли е да изпозлвам ринг или може и обикновена тавичка,защото в момента нямам възможност да си потърся ринг?
Много ще съм ти благодарна ако ми отговориш.
Весели празници! :)

Ginger Cookies 29 декември 2010 г., 6:36  

Здравей, Нели,опасявам се, че без ринг няма да се получат нещата, както трябват. Не знам как ще режеш парчетата после, сигурно ще се разпадат при изваждането от тавата. А и имай предвид, че ако спазваш пропорциите и размера на диаметъра на тортата, тя става висока, трябва да имаш доста дълбока тава, за да събере всичко.

Нелу,  29 декември 2010 г., 6:58  

Малко ще се затрудня при това положение,но ще измисля нещо. Мерси много за отговора. :)

Нели,  30 декември 2010 г., 4:17  

Здравей отново Рони.
Извинявай,че все те тормозя с моите тъпи въпроси,но имам още един: трябва ли да покрия с нещо тортата, преди да я сложа в хладилника?
Много съм досадна,знам,но просто имам огромно желание да направя тази торта и не искам да сбъркам някъде. Искам да ти покажа снимка с финалния резултат,ако ти пожелаеш,разбира се.
Поздрави от компанията от София. :)

Ginger Cookies 30 декември 2010 г., 4:29  

Изобщо не ми досажваш, Нели, не се притеснявай.:))
Не е нужно да я покриваш, след като изпълниш рецептата, прибери тортата в хладилник и на другия ден си я намажи с финалния крем. Не знам как ще успееш да я намажеш, след като ще е без ринг, ще успееш само отгоре. Важното е да стане вкусна.:)
Весел празник!:))

Нели,  30 декември 2010 г., 5:43  

Блатовете и крема успях да направя,като по чудо. хах :Д Нареждането на крема,бананите и блатовете беше малко трудно,но се получи. Ще видя утре какво ще се случи с финалният крем.
Мерси много за помощта. :)

Анонимен,  31 декември 2010 г., 7:18  

Никога, никога, никога неслагайте разбит белтък към крема на тази страхотна торта.ВТЕЧНЯВА СЕ. Отворих ринга сутринта иии...всичко изтече.Отивам да купя десерта от нагазина за новогодишната вечер!!!

Ginger Cookies 31 декември 2010 г., 7:41  

Съжалявам, че е станало така, в рецептата няма подобно указание да се слагат разбити белтъци към крема.
Здраве да е, следващия път ще стане супер.:))
Пожелавам ви един прекрасен празник!:)))

Анонимен,  1 януари 2011 г., 2:08  

Ама разбира се , да сме живи и здрави всички през новата година, още много такива хубави рецепти да радват небцето ни и 100 пъти по толкова почитатели .А за тортата.....аз тази вечер ще я направя отново-няма да се окажа.ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА НА ВСИЧКИ!!!

Анонимен,  17 март 2011 г., 4:41  

Здравей, Рони!
Аз съм Ели от Пловдив. Може ли да ти задам няколко досадни въпроса? Не съм добра готвачка да си призная, а обожавам сладките неща.Тази торта ме изкуши още с публикуването, но едва този месец имах повод и реших да я направя.За съжаление сгафих и не стана хич красива, но на вкус я докарах.Искам, обаче пак да се пробвам. Може ли да ми кажеш след като тортата е от 2 блата(а, аз съм с 2 леви ръце:) може ли да ги направя отделно и за тази цел трябва ли да увелича продуктите за блата, които ти си посочила?
Другият ми въпрос е относно крема- много гъст ли трябва да е?
И щях да забравя , трябва ли тавичката ми да е намаслена при печенето на блата?
Знам, че въпросите ми са глупави,но ще съм ти много признателна, ако успееш да ми отговориш, когато имаш възможност.
Предварително благодаря.

Ginger Cookies 17 март 2011 г., 6:16  

Здравей, Ели, не се притеснявай, въпросите ти не са глупави и ако искаш да попиташ за каквото и да е, насреща съм.:)
Можеш да изпечеш блатовете отделно, но няма смисъл да си усложняваш нещата. Не е нужно да увеличаваш дозата,защото тортата ще има по-тестян вкус, а целта е да бъде креместа.
Ако все пак решиш да ги изпечеш отделно, раздели посочената доза на 2 и ги изпечи така. Но за по-добър резултат ще трябва всяка част да я разбиеш и приготвиш отделно.
Както ти казах, няма смисъл да си усложняваш нещата.
Ако не използваш намаслена хартия за печене е добре да намаслиш и набрашниш дъното и стените на тавата, инъче няма как да се отлепи блата.
Кремът трябва да стане гъст, да, а след престоя той си стяга направо идеално за рязане.
В началото и аз много се притеснявах как ще се получи тортата, тъй като рецептата не е моя и за мен също беше нещо ново, но видях, че не е страшно.:)
Пожелавам ти успех, щом имаш желание, ще се научиш и всичко ще ти се получава все по-добре.:)))

The witch 5 април 2011 г., 12:59  

Вероника, привет!
Подобно на теб, тази торта незаменимо влезе в ума ми. Синът ми обожава банани и тази рецепта му се хареса много.
Най-после се отдаде повод за приготвянето й - рожденият ми ден. Откакто водя този блог добих нескромна увереност и за първи път ще приготвя празнична торта сама у дома. Е, с изключение на торта за рожденият ден на свекър ми, но тогава имах 3 дни време да притичам до магазин в случай на провал.
И така: имам конкретни въпроси.
1. Казваш, че печеш тортата във форма 23-25 см. Колко стандартни парчета излизат?
2. С какво височина е рингът ти? Аз наскоро се сдобих с ринг с диаметър 15-30 см и 7,5 см височина. Хм, намерих си повод да се похваля. :)))
Та така, тези отговори са ми необходими, за да преценя с каква доза продукти да приготвя блат за тортата.
Поздрав!
Желая ти успех!

Ginger Cookies 5 април 2011 г., 13:58  

Здравей, рингът е с височина 7 см.
А парчетата-малко е относително, защото зависи колко дебели ще ги нарежеш.
Но тортата е доста тежка и насищаща, така че мисля, че ще можеш да получиш повече от стандартния разрез от 12 парчета(толкова са, ако нарежеш дебели парчета).
Успех и дано да ви хареса.:)

The witch 5 април 2011 г., 14:08  

Благодаря за скоростния отговор.
12 парчета идеално ме устройват. Въпреки, че повечко няма да са излишни. Кой не обича торта допълнително. Особено при такова описание.
Когато сглоби тортата в ринга, цялата ли височина използва? Мисля си да направя 2 отделни блата и да се получи четирислойна висока торта.
До скоро!

Ginger Cookies 6 април 2011 г., 3:10  

Да, рингът ми беше пълен догоре. Беше невъзможно да събере още нещо.
Това последното за четирислойната торта не го разбрах, както и да е.:)
Тя и така си е доста дебела, няма нужда от повече. Но ти си прецени, разбира се.:)

The witch 6 април 2011 г., 8:25  

Под четирислойна торта имах предвид да изпека 2 блата, от които да направя 4 пласта със съответно 2 реда банани. Но щом казваш, че ринг 7 см се изпълва с 1 блат и торта с диаметър 13-15 см е достатъчна за 12 души ще направя една доза.
Вероника, благодаря за отговорите.
Всичко добро.

The witch 7 април 2011 г., 8:06  

Едва сега видях, че съм написала "13-15 см", вместо "23-25 см". Пиша това, защото се притесних да не заблудя някой с този погрешен размер на тортената форма.
Вероника,очаквай снимки в моя блог на тази торта.
След малко се залавям за работа.

Живка 12 април 2011 г., 23:27  

Рони ,вчера празнувахме 24-годишнина от сватбата ни,а вечерята беше с твоите прекрасни рецепти.Макарони със сос Болонезе и тази бананова торта на която и се каня от много време.Всичко беше толкова вкусно,както винаги.Благодаря ти от сърце за всички твои вкусотии!!!

Анонимен,  5 юли 2011 г., 8:57  

Тортата стана страхотна! Страшно е вкусна, всички я харесаха и свърши за "нула време". Сега ще пробвам торта "Гараш" !

Анонимен,  23 ноември 2011 г., 5:26  

Здравей,какво представлява есенцията "Домашни бисквитки" ?

Ginger Cookies 23 ноември 2011 г., 5:28  

Есенцията е с вкус на домашни бисквити, имах я в моя магазин, вече я нямам.
Поздрави.

pepi djelebova patriciq 31 декември 2011 г., 11:24  

Д нес 31 декември 2011г. Направих бананова торта .сега се охлажда ,направих и снимки още топла ,но утре обещавам на 1 .1.2012 г Бургас ,ще я нарежа и ще я снимам отново .ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА ГОДИНА 2012 Г.ПРИЯТЕЛИ .

Анонимен,  24 март 2012 г., 4:56  

Това е тортата на Мама, винаги нея приготвям щом има повод. Вчера замених бананите с ягоди, стана пролетно, романтично....
Освен с прекрасна визия сайтът ме грабна и завладя с думи като тези:
"Честно казано, мазах без да се старая, исках да стане изключително homemade и old-fashioned, а не да бъде подредена.
Вашата украса е по ваш избор.:)" :)))))


вили

Анонимен,  26 юни 2012 г., 8:43  

Здравей!Влизам да попитам нещо за крема за пълнежа!!! Признавам си че не се застоявам много в кухнята, но имам повод и реших да направя тортата, защото много ми хареса твоята рецепта.това количество нишесте не е ли доста- 150 гр. на 1 л. мляко, а и слагаш накрая и крем на прах оле.някак много ми се струва и реших да попитам.

Ginger Cookies 26 юни 2012 г., 9:21  

Ако искате пропуснете "Оле", но неслучайно съм го сложила, с него става по-вкусно.
Изборът е Ваш.:)
Поздрави.:))

mila_go 1 януари 2013 г., 8:05  

Здравей ,Казвам се Милена .Направих тортата за Нова година.Много е вкусна !

mila_go 1 януари 2013 г., 8:07  

Здравей,Казвам се Милена. Направих тортата за Нова година.Много е вкусна !

Emma 19 февруари 2013 г., 8:23  

Здравейте, Вероника!
За първи път приготвям нещо по рецепта от блога ви - разбира се тази страхотна торта ;-) Благодаря за рецептата, наистина е уникално вкусна!
Тъй като съм много горда с резултата - ето и снимка на тортата, която сътворих :)
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=4935089586391&set=a.1333875998302.2045044.1573121730&type=3&theater
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=4935089586391&set=a.1333875998302.2045044.1573121730&type=3&theater

Кремът стана доста гъст и трудно се разнасяше и затова по-голяма част отиде за първия ред с банани и за втория нямах достатъчно... Но пак стана порядъчно пищна :)
Още веднъж благодаря за страхотната рецепта и поздравления за прекрасния блог! Следващата торта на прицел е "Милка" ;-)

Анонимен,  18 април 2014 г., 6:00  

Здаравей Вероника искам да попитам дали кремът"Оле "трябва да го приготвя според указанието на опаковката и тогава да го смеся или направо така както е на прах да го сипвам.Благодаря ти и ти желая весели празници

Публикуване на коментар

Back to TOP