неделя, 21 ноември 2010 г.

Дамски целувки

Днес няма да започна както обичайно и причината е, че ме провокира един твърде агресивен коментар, който получих.
Съжалявам, че импулсивно го изтрих, за да видите колко негативно може да бъде настроен човек и то, заради собствената си  грешка.
Снощи една гневна читателка (която даже нямаше доблестта да си напише името), ме обвини, че съм купила от магазин  тортата "Гараш" , която е в блога ми, и после съм я снимала.:)))
Много й благодаря за този комплимент! :)))
Нейната торта не се била получила и, според нея, моята торта също не съм я направила аз, защото публикуваната от мен рецепта не струвала.
Това се казва прозорливост.
Госпожо Анонимна (може и да греша титлата и името Ви, но не се представихте),  както съм споменала в публикацията за торта "Гараш", рецептата не е моя, а на професионалната сладкарка Добрина Венкова.
Тази рецепта е  на около 30 години, изпробвана е успешно стотици пъти от стотици хора и това, че на Вас не ви се е получила, означава само едно - че проблема е във Вашите умения в кухнята.
Съвсем нормално е човек с различен опит да има различен резултат, а освен този факт, да не омаложаваме и факта, че въпросната торта не е от най-лесните за изпълнение, а човек трябва да има реална самооценка и предварително да преценява коя рецепта е в неговите възможности.
Ще дам и друг пример, много от рецептите в блога ми биха били изпълнени много по-добре от мен от готвач с дългогодишен професионален опит.
Една и съща рецепта, приготвена от 5 човека, ще даде 5 различни резултата, но това би било редно всеки да го знае, а и то е логично.
Всичко зависи най-вече, както вече споменах, от опита на всеки, също така и от кухненския инвентар, с който работите (фурна и т.н.), от качеството на продуктите, които всеки има в наличност, освен това и дали всеки чете и изпълнява точно рецептата или прибавя на своя отговорност нещо от себе си, най-общо казано.
Никой, чиито рецепти четете, няма да ви гарантира какъв ще е вашия резултат, както вече казах, това зависи от много фактори!
Аз също не правя изключение от това правило и не мога да гарантирам на никого какъв ще бъде неговия резултат.
Аз също рискувам, когато изпълнявам  нови рецепти и винаги го правя на своя отговорност с ясната нагласа, че никога не бих винила някого, ако не успея.
Моите снимки показват как е проработила рецептата при мен, но това не означава, че всеки ще получи същия резултат- някой ще го направи по-добре от мен, а друг-малко по-лошо.
Винаги се стремя да представям рецептите си с максимално достъпни и подробни обяснения, за да е по-лесно за всички.
Много от чуждестранните  рецепти, които използвам понякога,  нямат и половината обяснения от моите и въпреки всичко съм благодарна на авторите за труда, който са положили и никога не бих ги винила за евентуален мой неуспех.
Нещо друго, което ме привокива в този коментар, беше твърдението, че си правя  реклама с блога.
Признавам, интересна логика.
Зад всяка една публикация стои не малко труд и това може да го потвърди всеки, който поддържа кулинарен блог.
И това да подаряваш труда си на другите и да се чувстваш щастлив от този факт, явно някой с не дотам позитивен мироглед  го тълкува като реклама.
Дай Боже, само такива добронамерени реклами като тази да виждаме около нас!:)

Винаги се стремя да бъда внимателна, отзивчива и това не важи само за блога ми, а и в живота ми, но понякога и моята толерантност не е безгранична и някои неща не мога да ги премълча и да ги подмина с лека ръка.
Нищо не е случайно и може би не е случайно, че трябваше да кажа всичко това.
Та така, много време отделих на подобна агресия.:)
Изключително много ценя добронамерената атмосфера в моя блог и бих искала това да не се променя.:)))
И в този ред на мисли, днешното ми предложение е в духа на цялата тази тирада.
Бисквитките, които получих, макар и много вкусни, не изглеждат толкова добре като в   източника на рецептата , но причината за това е изцяло в мен. :))
Ама, пък какво хубаво име имат, Baci di Dama. :)))


Дамски целувки




Продукти:

150 грама меко краве масло
115 грама пудра захар
1 жълтък
115 грама финно смлени бланширани бадеми
1/2  чаена лъжичка бадемова есенция (опция)
175 грама бяло брашно

за пълнежа:
разтопен шоколад (аз го смесих с малко краве масло и ги оставих да стегнат)

Разбийте маслото и захарта, докато маслото стане пухкаво.
Прибавете и останалите продукти и разбийте всичко много добре.
Ако искате, сложете сладкарска боя по желание.
Оставете тестото в хладилника за около 2 часа, докато стегне.
 Загрейте фурната на 160 градуса.
Пригответе си голяма тава и я застелете с хартия за печене.
Направете малки топченца (колкото голям лешник) и ги подредете върху нея, като оставите по малко място, защото се надуват във фурната .
Изпечете ги за около 15 минути, в никакъв случай не ги чакайте да се зачервят.
Оставете ги да изстинат за няколко минути във фурната и тогава ги извадете да изстинат напълно извън нея.
Аз избързах с изваждането от фурната и затова на някои им паднаха връхчетата.
В началото целувките са меки, но като изстинат се втвърдяват.
След като изпечете всички целувки и вече са напълно изстинали, слепете ги с пълнежа.
За да не ги начупите при слепването, ако ги държите в ръце, обърнете целувката с връхчето надолу, сложете с лъжичка малко шоколад и отгоре внимателно сложете и притиснете друга целувка.
Приготвените целувки приберете в кутия, която се затваря плътно, докато омекнат леко (поне една нощ).


36 коментара:

  1. ООО тези бисквитки изглеждат страхотно!И да не ти пука,за тея злобни заяждания.За много хора приказката"Не е важно аз да съм добре,а на Вуте да му е зле"(нещо такова май беше) важи с пълна сила.Зависта край няма!А аз пак да питам за онлайн магазина-кога ще го отвориш,че нямам търпение вече

    ОтговорИзтриване
  2. Вероникааааааааа,страхотен отговор на един възпитан и интелиентен човек!За съжаление(колкото и нескромно да звучи аз и дъщеря ми сме красиви и успели) и също като теб от време на време страдаме от човешката злоба!Немога да ти кажа да не обръщаш внимание,защото един чувствитвителен човек(каквато безспорно си и ти,съдейки по красотата,която създаваш около себе си)се засяга,когато нещо създадено с много любов е неоценено,а на всичкото отгоре и красотата и уменията ти са засегнати.Аз лично отдавна пробвам твои рецепти и всички до сега са ми се получавали.Не съм оставяла коментар,защото нямам време да пиша,но сега написаното от теб ме провокира да пиша!Когато случайно попаднах на блога ти и разбрах чии е,искрено се зарадвах!Поздравявам те за уменията ти,пожелавам ти голям успех във всичко,което правиш и каня теб и съпруга ти на гости да опитате от моята кухня...някой прекрасен ден,когато имате път към Банкя!

    ОтговорИзтриване
  3. Рони, дамските целувки изглеждат перфектно, хрупкави и апетитни :)

    Аз всеки ден се сблъсквам с такива коментари и в началото се дразнех, но вече не, просто минавам с метлата и толкова! Усмихни се и продължавай да ни радваш!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Вероника, не се ядосвай на хорската злоба. В крайна сметка повечето от нас не са професионалисти и блоговете ни са форма на споделяне на рецепти, идеи и най-вече на позитивно отношение и положителни емоции. Злостни коментари винаги ще има, както и винаги ще има злостно отношение между хората.
    Целувките са много красиви. Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  5. За такива ужасни хорица може да направиш един път едно мини видео как правиш тортата с обяснение и да го пуснеш в страницата на блога във FB и да умрат от яд!
    Аз пробвах веднъж да направя една твоя рецепта "паста с 3 вида сирена" май се казваше... Е не стана добре, защото вината си беше моя- прекалих с галетата отгоре, но пък след това отстраних горния слой и всичко си беше идеално. На вкус ми беше, като любимата ми закуска от детството- макарони със сирене и... много захар, така че не издържах и си я добавих по- късно. Много си се радвах на опитчето иначе :]
    Благодаря ти за рецептите!

    Асен от София

    P.S.1 Радвам се, че нещата не се оказаха истина във видеото ти към "Произведено в рая" и можеш да го готвиш перфектно :]
    P.S.2 И "Последният ангел" е страхотна :P

    ОтговорИзтриване
  6. Roni pomnq kakvo kaza i nqma da go zabravq: В живота винаги ще има простотия , свиквай с нея . :)) Нали знаеш , простотията и Вселената са безкрайни, ама за второто не сме сигурни ! :))) Tova nqma da go zabravq i eto sega ti povtarqm dumite na takiva hora ne trqbva da se obrashta vnimanie zashtoto s prostotiqta chovek ne moje da se prebori,a i znaesh che na kriva raketa i kosmosa i e kriv.Kato ne i se e poluchila tortata ne si ti vinovna tq kato ne e mogla da q dokara kakto trqbva ti li si i vinovna?Ako za vsqka edna nasha greshka trqbva da obvinim drug chovek do kade shte q dokarame? Djuli

    ОтговорИзтриване
  7. Hey, Ginger!

    Бисквитките са много симпатични. Напомниха ми на един виц:
    - Каква е разликата между крокодила?
    - Че е толкова дълъг колкото зелен.
    Предполагам са и толкова вкусни, колкото и зелени:)))
    И стига си обикаляла магазините за торти, сладкиши, баници, пайове, американски палачинки ;))) Чак се чудя торта Павлова от къде я купи:))) Мдаа, видял някой и разбрал що за нещо е това "blog", и решил да се прави на компетентен. Само дето не разбрал разликата между "blog" и рекламна агенция;) точно както не е разбрал разликата между тортата "Гараш". На такива "широкоскроени" индивиди дори не е нужно да се обяснява.

    По-важно е, че всички други го оценят. И много му се радват. Приятна вечер и бъди все така себе си!

    P.S. You don't have to attend every argument you're invited to.

    Татяна Иванова

    ОтговорИзтриване
  8. Браво Ронка,постъпи по достоен начин,като един интелигентен човек!А между другото напоследък има все повече хора като Г-жа Анонимна,аз преди няколко дни се сблъсках с такъв човек (завистлив,злобен и без капка възпитание)...Завистта няма край,но и добротата също(надявам се)!Бисквитките са супер Браво!

    Мони от Търговище : ))
    P.S.иии да не забравя песента "Последният ангел" е наистина страхотна ,убийствена бих казала : ))

    ОтговорИзтриване
  9. Джинджър, за пръв път пиша тук, и съжалявам, че под така горчива статия, но мисля си, че положителните ти отзиви преобладават, така че.... Smile!
    P.S. с какво оцвети бисквитките?

    ОтговорИзтриване
  10. Рони "Дамските целувки" изглеждат страхотно!!!

    Аз обаче, не само че не мога да отмина с лекота въведението ти към поста, ами бързам да изразя мнението си относно такива прояви...
    Не, че коментарите са място, където тряба да има само одобрение, но винаги има начин да се изразиш без обвинения и нападки!
    Не мога да си обясня защо изобщо има хора на които някой друг им е крив за нещото дато са забъркали!?!
    Въпросната торта я правя от години по абсолютно същата рецепта - винаги става страхотна, да не говоря за множеството експерименти, които съм си правила свързани точно с тази рецепта...

    Вероника, и аз съм получавала подобни анонимни коментари, но това изобщо не ме кара да се чувствам зле, защото нито имам претенциите че съм госпожа съвършенство в кухнята, нито съм обещала някъде из блога си никакви супер рецепти дето няма начин да не се получат! Просто показвам това което правя в МОЯТА кухня, по МОЯ начин, така както се харесва в МОЯ дома... Смятам, че същото правиш и ти и останалите пишешти кулинарни блогове - така, че според мен е глупаво да обвиняваш някого, че рецептата му е скапана, защото на теб не ти се е получила!!!
    Какво друго да кажа... нямам думи!!!
    Просто не се ядосвай!
    Хубава нова седмица ти желая, ползотворна и изпълнена с енергия!
    Сърдечен поздрав: Мария

    ОтговорИзтриване
  11. Но пък имат много приятен зелен цвят тези бисквитки :)
    И :) много хубав отговор си дала, харесва ми.
    Обожавам анонимните драскачи.

    Хубаво утре Ронка!

    ОтговорИзтриване
  12. Много добре си поставила на мястото й г-жа Анонимна. Много глупаво твърдение, че щом нещо не ти се получава , то и на теб не се е получила и си го купила от магазин. Ти добре знаеш, че също съм правил някои твои рецепти, знаеш и за провала ми с мъфините и питките, но виж тогава не съм се сетил да те обвиня, че не си ги правила ти.
    Но в крайна сметка такива хора ще има винаги, хубавото в случая е, че си обърнала внимание, защото предполагам сега подобни обвинения няма да има повече. Не знам как човек може да си го помисли, да не говорим, че ти даваш снимка на всеки етап от приготвянето на една рецепта. Както и да е, все пак аз се радвам на успеха в това начинание, знам колко зор беше в началото.

    П.С. Много хубав дизайн :))))))))))))))))

    ОтговорИзтриване
  13. Благодаря ви от сърце за голямата подкрепа, сега определено се чувствам по-добре!:)
    За пръв и последен път отварям тази тема, но имах нуждата да кажа всичко това, защото като че ли, ние, българите, си я имаме тази черта да хулим, да обиждаме и да нападаме друг, заради собствените си грешки, а аз не мога да се примирявам с подобни несправедливости.
    Миме, права си, никой от нас, фууд-блогърите, не очаква само комплименти и ласкателства, но ккто ти казваш, е редно от етична гледна точка, когато някой има своя неуспех да го сподели интелигентно и обосновано и заедно да се опитаме да намерим причината и да я изчистим за следващия опит.
    Но вече ще си знам, ако недай Боже, има отново нещо подобно, ще последвам примера на Кеми- с метлата и в коша.:))

    Кате, благодаря ти, с удоволствие бих ти дошла на гости и бих опитала от твоите ястия!:))Колко си позитивна,супер.:))

    Танче, не ме питай, останах без крака да обикалям всеки ден да купувам всички тези неща, които публикувам.:))

    Лоис, добре дошла, за мен е чест, че си тук!:))
    Боята е от айсинг сета (8 icing colors set)на Wilton.

    Ицо, благодаря ти за помощта за дизайна, без нея кой знае каква щях да я свърша, хахахаа.:))

    Още веднъж, благодаря на всеки един от вас поотделно за подкрепата, радвам се, че ви има.:)))

    ОтговорИзтриване
  14. Джинджър, за това ли аз като направих онова стра'отно нещо- тортето, черното и червеното, Дяволско ли какво беше, на мен ми стана баница с шоколад, а на теб толкоз красиво, а?! А? :)))))От сега натам да знам- като нещо не стане както трябва, начи ти си виновна, да знаеш!:)))И буламача дето снощи правих, пък ти го нямаш като рецепта, и той не стана. Пак ти си виновна!:)))

    А сега сериозно- подобни негативни коментари винаги ще имаш. Разбираемо е. Правиш нещата с любов и те ти се получават. Някои хора не понасят това. Техен си проблем. Да ходят да се самоубесят. Изобщо да не ти пука:))))

    Извинявай,че не списвам тук както преди, но времето, децата и мъжете ме довършиха;))))Но пък те чета редовно.
    Страхотна си, кака, само така!
    :))))

    пп- -ахахахахаа, жестоко! Зелени целувки, като "зелена завист", или като "позеленял от яд". Умница!

    ОтговорИзтриване
  15. Дарина Кедикова21 ноември 2010 г. в 23:20

    Аз на тези "анонимни драскачи", както точно ги е определила Пепчо, им викам нещастници. Те горките не са виновни, че са с "две леви ръце" и не ги бива за нищо (и не визирам само уменията им в кухнята, ами изобщо липсата на каквито и да е умения). Вероника, аз те чета отскоро, но дори и за миг не съм се "усъмнила", че в рецептите може да има някаква "измама" (боже, дори ми беше трудно да го напиша това последното). Моето скромно мнение е, че толкова красив (това е очевидно) и толкова позитивен човек (а това се вижда от постовете, рецептите и снимките) не може да лъже. Вярвам на всяка дума и всяка снимка. Вероника, сигурна съм, че ще преодолееш този лош спомен и ще продължиш напред все така позитивна и прекрасна - всички, които те обичаме, сме до теб и те подкрепяме.
    Слънчева седмица от мен.
    О, щях да забравя да похваля чудните малки зелени дамски целувчици.

    ОтговорИзтриване
  16. Рони, първо да кажа, колко съжалявам, че някой - никой така е успял да развали настроението ти!
    Второ, тук някъде прочетох "свиквай с простотията". Напротив, не сме длъжни да свикнем с нея и твоя коментар е абсолютно уместен и същевременно премерен и възпитан. Ако не можем да се преборим с нея, можем поне на я посочваме и порицаваме!
    Ако някой смята, че се рекламираш чрез блога си - какво лошо, дори да е така - тук влагаш толкова труд, енергия, твориш красота, създаваш нещо с ума, сърцето и ръцете си - какво по-хубаво от това.
    Смятам, че хора като теб трябва да са пример за останалите, а жалки и комплексирани личности дай боже да има по-малко и дано въпросния анонимен си е взел поне малко поука, от всичко написано тук.

    Едва сега отивам да чета симпатичните "дамски целувки"

    ОтговорИзтриване
  17. О, Рони, к'во се връзваш на този и онзи? Обаче се изумявам, че обвиненията са към рецептата, обикновено търся грешката в себе си :))

    Нещо не си си доспала ми се струва, щом смяташ, че твоите бисквитки не са толкова сполучливи като на източника. Прекрасни са!

    ОтговорИзтриване
  18. OOO Roni ne se qdosvai zaradi tazi gospoja. I az pravih edna tortichka s orehi, koiato beshe publikuvala i blatovete malko ne mi se poluchiha, no tova beshe zaradi gradusite na furnata. Ti s tolkova podrobnosti beshe obqsnila i az si mislih che nqma da napravq krema poneje imashe mnogo barkane, no stana obratnoto.Iskam da kaja za tortite che chovek malko trqbva da mu idva ot vatre za da napravi tolkova dobre. Pozdravqm teb i drugite dami tuk s blogove, koito pravite strahotni neshta. Davai v sashtiq duh :) celuvki Petia

    ОтговорИзтриване
  19. Каквото и да напиша - ще повторя някой предишен коментар!

    На госпожата,
    не и се получават нещата,
    защото трябва любов,
    дори и да свариш картоф!
    Антонинна Димова Памукчиева-
    върла фенка на Вероника Атева-Шкетиева!

    ОтговорИзтриване
  20. ne moga da povqrvam...kolko lo6i hora ima Ne se tormozi mila. Mislq,4e s godinite si dokazala kolko strahoten 4ovek si i nai-ve4e golqm profesionalist v tvor4estvoto si.

    Tvoq vqrna po4itatelka!

    ОтговорИзтриване
  21. a i zabravih da maja,4e sladkite sa mnogo-mnogo simpati4ni!!!

    ОтговорИзтриване
  22. Рецептите са ти НЕВЕРОЯТНИ!!

    Всичко, което съм правила по твоя рецепта се превръща в любимо вкъщи!!

    А тези макаронки са толкова готини - обожавам цвета им!!!!

    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  23. Съжалявам да прочета,че някой е излял злобата си върху един толкова мил и позитивен човек като теб.
    Но...за да не се повтарям с коментарите преди мен...такива хора ще има винаги.
    Моето решение...ИГНОР му е майката.
    Злобата си остава за тяхна сметка. :)
    Прекрасни неща правиш,като теб самата!
    Продължавай заради нас,хората,които те ценим такава ,каквато си!
    Пп:И аз чакам инфо за онлайн-магазина..

    ОтговорИзтриване
  24. Здравей,
    Съжалявам, че си получила такъв злонамерен коментар!
    За сладкишите - много са красиви, като ги видях преди да прочета рецептата си помислих, че са макарони :)

    ОтговорИзтриване
  25. Забравих да допълня, че си ги представям в моят любим цвят червен ех :)

    ОтговорИзтриване
  26. Опитай се да не се ядосваш. Губи единствено "анонимният" - нито тортата се е получила, нито може да помоли за съвет; с такава злоба накъде ... А и толкова приятели могат да се спечелят тук, това е най-големият пропуск.
    Fleur(иначе Александра)

    ОтговорИзтриване
  27. На това се казва "... на кривата ракета, космоса крив...".Няма смисъл да се ядосваш на такива коментари.Всяка рецепта се получава със "щипка любов", а не "щипка злоба".
    Мой приятел любител-кулинар е правил поне две твои рецепти ( поне за толкова знам аз :)) и каза, че вече са любими у тях.Аз се каня на торта "Реформа".Пък и в крайна сметка, не е нормално всички да ни харесват.
    П.п Бисквитките са супер сладурски и ми приличат на усмихнати жабки.
    Усмихната вечер ти желая!

    ОтговорИзтриване
  28. Roni ima mnogo hora kato Gospoja Anonimna,ne obrashtai vnimanie na takiva alchni i zavistlivi hora kato "Anonimkata"....vinagi dobroto pobejdava pred zloto,no i vinagi dobroto i zloto varvqt raka za raka taka che ne im se chudi na takiva individi!tozi koito smee da pishe takiva neshta za teb,to znachi ne te poznava,neznae kakav prekrasen chovek si ti,neznae kolko golqmo sarce imash i nai-vajnoto ne gubish ti,gubi tozi koito govori i misli po tozi nachin!I vinagi znai moje da ima takiva hora - zlobni i zavistlivi,koito znaqt da obijdat drugite,a ne vijdat sebe si,no ima dvoino poveche hora,koito sa zad teb i vinagi shte te podkrepqt i shte te zashtitavat,vinagi shte ti pokazvame i dokazvame kolko mnogo te obichame,zashtoto ti go zaslujavash na 100%!!!Obichame te!
    Shturite Veronikovi : ))

    ОтговорИзтриване
  29. Знаех си,че рано или късно и набедените бъркачки на яхнии ще почнат да пишат компетентни коментари тук(не,че имам нещо против яхнийките).Ще ги познаеш по мазните пеньоари и злобните коментари.Май прекалих,но се ядосах.Вероника,излишно е да ти казвам( предвид всички мнения на прекрасните дами в твоя блог,и на моите опити с твои рецепти),че всичко,което си направила тук е уникално.Анонимната да ходи да си бели картофите,а аз чакам с нетърпение следващото ти предложение.
    П.С.Понеже постя,да знаеш само колко ми е трудно с тия твои вкусни снимкиииииии

    ОтговорИзтриване
  30. Nqma da komentiram zlobnite komentari. Iskam da ti kaja, 4e sam 6tastliva, 4e otkrih bloga ti. Blagodarq ti mnogo za strahotnite recepti, podrobnite opisaniq i neveroqtnite snimki! Tova, koeto pravi6 e prekrasno, polezno za mnogo hora i li4i, 4e go pravi6 s mnogo lübov. Taka, 4e prodaljavai vse taka.
    Pozdravi ....i da ne zabravq- zelenite biskvitki sa mnogo originalni.

    ОтговорИзтриване
  31. Здравей , Рони!!!
    Ааааа, виновна си отвсякъде!
    Как може да си толкова красива , талантлива , позитивна и отгоре на всичко да владееш кулнарното вълщебство.
    Дребните душици не могат да ти простят този "грях".
    Но ти не си създала това местенце за тях.
    Не позволявам хора , които са си седнали на ръцете да пускат отрова тук.
    Аз съм на 48г и до преди няколко години си бях редова домакиня , изхранваща трима мъже.Общуването с прекрасни млади дами във форуми и блогове превърнаха едно задължение в прекрасно хоби.
    Благодаря на теб и всички , които поддържат кулинарни блогове!!!
    Щастлива съм , че имам възможност да се възползвам от таланта ви .
    Най- хубавото е , че добавихте нов щрих в образа на съвременната млада жена- да е щастлива в кухнята.

    А прекрасните дамски целувки с твое позволение и по идея на Олга днес ще превърна в щастливи жабчета.Ококолени очички, изплезени желиран езичета ....и две малки госпожици ще подскачат от радост.

    Хубав и усмихнат ден на теб и гостите на блога!

    ОтговорИзтриване
  32. Толкова мила и силна подкрепа получих от вас, БЛАГОДАРЯ ВИ ОТ ЦЯЛОТО МИ СЪРЦЕ!!!!:))))
    Наистина повече не смятам да ви притеснявам с подобни неприятни неща, нито пък ще позволявам на себе си да се разстройвам, заради тях, просто, както каза Веси, мисля, че такива неща трябва да се посочват и да се порицават, защото инъче придобиват лавинообразни размери.

    Вили, толкова си мила, щастлива съм, че си тук и много ще се радвам да видя хубавите ти жабчета.:)))))

    Плами, така ме разсмя, благодаря ти.:))))

    Имам си вас, така че няма какво да ме притеснява.:))
    Всяка от нас е достатъчно широкоскроена, за да знае, че не винаги нещата се получават, така че ние ще продължаваме да пробваме, да се учим и да експериментираме.:)
    Пожелавам ви много слънце- в усмивките, в сърцата ви, в дома ви, навсякъде около вас да е то!:)))

    ОтговорИзтриване
  33. Buongiorno e un bacio di dama anche a te, per quanto mi riguarda penso che non possiamo piacere a tutti e.... pazienza !!! Un abbraccio affettuoso e sono contenta di questa ricetta possono provare a farla anche per il mio blog, a presto ♥

    ОтговорИзтриване
  34. В момента нямам време да прочета всички коментари, но прочетох с интерес написаното от теб, Вероника.
    Всичко, което казваш е изключително точно и вярно.
    При теб няма напразно казана дума.
    Искам само да ти кажа, че ние, твоите почитатели, нямаме нужда от обяснения.
    Страхотен човек си и истински кулинар ....
    Благодаря за всичко, което правиш ...

    ОтговорИзтриване
  35. Е,не се стърпях и пиша.За въпросната торта-аз я правих именно по тая рецепта и стана СЪВЪРШЕНА!Както и някои други рецепти от тук -за което да кажа БЛАГОДАРЯ!!!Наистина всичко което е показано е на професионално ниво- и храна и снимки.Поздравления за уменията!

    ОтговорИзтриване
  36. Здравей и от мен, Рони! Аз отдавна следя твоя и други два три блога, които най-много ми харесват и искам и от мен да кажа, правила съм поне 2 пъти тортата гараж, която страшно много ми хареса и двата пъти стана различна, като единият път дори ми се счупи блата, но никога не бих обвинила теб за това, тъй като тези неща ти както каза зависят и от опита и от продуктите , които използваме, но....хора разни, по-важно е да успееш да не се ядосаш и просто с усмивка да подминеш...така като гледам имаш много читатели, от мен успех и ти благодаря за споделените рецепти от сърце!!!:-)

    ОтговорИзтриване