сряда, 5 октомври 2011 г.

Приятелите на "Ginger Cookies"-представям ви Ева Тонева




Нямам търпение да ви представя следващия ми гост и затова тази вечер ще има 2 публикации.
А и е време да извадя от прашната ракла чудесния раздел "Приятелите на Джинджър".
Този раздел всъщност е най-хубавия за мен, защото аз никога не съм доволна от себе си, но пък искрено се радвам на успехите и таланта на другите.
Моят гост днес е една прекрасна дама, чийто сайт ме плени в мига, в който го видях.
Неговата собственичка безспорно блести с една особена дарба, присъща на малцина-на такива хора, докоснати от съдбата.
Нейната дарба е не само на страхотен кулинар, а и на човек, който има дълбоко отношение и изявен усет към естетиката.
Това е една дама, която е на път отново да ме запали по кулинарната фотография (нещо, по което ми мина меракът доста бързо:), защото нейните фотографии пленяват с едно особено внушение за уют, спокойствие и силно изразяват сензитивността и вътрешната нагласа на техния автор.
Не я познавам лично, но факта, че тя се отзова толкова бързо на поканата ми, че чак аз-супер припряния и бърз човек, се оказах бавна като охлюв пред нейната скоростна и отзивчива реакция, ми доказа, че тя е много сериозен, дисциплиниран, отговорен и добронамерен човек.
Точно такъв човек, какъвто в днешно време се среща изключително трудно, за жалост.
Аз вече съм тотален фен на нейния сайт и ще се радвам да я познавам и лично някой ден.
Това е тя, представям ви прекрасната Ева Тонева.


Сълзици (Palmiers)






Продукти:
(за 16-20 броя)

350 грама бутер тесто
3/4 чаена чаша захар

Разточете бутер тестото на правоъгълник с размери 25х30 см.

Прехвърлете го върху парче хартия за печене посипана с 1/4 ч.ч. захар.
Притиснете тестото върху хартията така, че да се залепи по него захарта.
Поръсете равномерно с останалата захар.
Навийте на рула към средата двете дълги страни на тестото.
Увийте го в хартията за печене и охладете за минимум 30 минути.
Загрейте фурната до 200 градуса.
Нарежете тестото на парчета с дебелина 1,5 см.
Поставете ги на разстояние едно от друго в покрита с хартия за печене тава.
Печете сладките до златисто, охладете ги леко във формата.
Извадете ги и охладете върху решетка.
Бутер тестото е домашно приготвено по тази рецепта.
За да получите тези 16-20 броя сълзици, намалете дозата на тестото наполовина.
Всъщност, направете си го цялото, а другото си го замразете.
Аз също ще се възползвам от рецептата за това тесто.

Ева, искам отново сърдечно да ти благодаря за гостуването и за отношението ти към мен.:)



рецепта и снимки Ева Тонева





11 коментара:

  1. Супер. Любими са ми :) Поздравления и за двете ви :)

    ОтговорИзтриване
  2. Невероятна гостенка си поканила, Рони! Снимките на Ева наистина са много впечатляващи, а рецептите изкусителни! Блогът е със сигурност един от най- вдъхновяващите!
    Тези сълзици ми бяха любими в детството :-) Много стилна и красива презентация!

    Поздрави за вас двете!
    Милена х

    ОтговорИзтриване
  3. Рони, Ева Тонева е изключително вдъхновяваща! Поздрави за страхотния избор на гост!

    ОтговорИзтриване
  4. Да,това е Ева,изчистен стил,вкус,красота и не-ве-ро-ят-ни снимки!
    Пожелавам ви да седнете на кафенце на живо!
    И двете проявявате невероятен финес в блоговете си!
    Прегръщам ви и ви пожелавам един прекрасен ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Рони поздравления за теб - за избора на гостенка и за Ева - както винаги поднася едно нежно съвършенство! Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Две креативни дами с усет за красивото и талант да го покажат в най-добрата му светлина-това са Еви и Рони!Браво,момичета,отново ни предложихте изискано удоволствие!Сълзиците са невероятно изкусителни!

    Прегръдки и за двете!

    ОтговорИзтриване
  7. Страхотни сълзици е направила, Ева! Въобще, рецептите й са страхотни (пробвала съм няколко, но обожавам милинките й).
    Поздравления и за двечките :)

    ОтговорИзтриване
  8. Истинска фантазия в розово!!Поздравления и за двете ви, дами - страхотно представяне!

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря на всички за милите думи, момичета! Трогната съм от вниманието и приятелското ви отношение!
    Поканата за мен беше неочаквана и много приятна, Рони! Благодаря ти, за гостоприемството, за вниманието и признанието, които ми оказа! Невероятно удоволствие и чест за мен е да бъда част от твоите приятели!
    Нестихващо вдъхновение, безброй читатели и успехи ти желая от сърце!

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря на всички за топлите думи.
    Най-много благодаря на Ева, че прие поканата ми, оценявам истински отзивчивостта й.
    Ева, ти си много уважаван човек и съм убедена, че винаги ще бъде така, защото го заслужаваш.:)
    Поздрави на всички мили дами тук.:)))

    ОтговорИзтриване
  11. Феерия в розово, примесена с аромат и цвят на карамелизирана захар!
    Прекрасни сълзици, Ева!
    Страхотна избор на гост, Рони!
    Поздравления и за двете ви!

    ОтговорИзтриване