Можете да приготвите лазанята и със стандартни кори, разбира се.
Аз използвах тези.
Лазанята е много вкусна- с богат вкус на сирена, на пресен спанак и пресни печурки и с много бешамел.
Обожавам я именно с много бешамел.
Пълнозърнеста лазаня със спанак, гъби и 4 сирена
Продукти:
250 грама кори за лазаня
за плънката:
около 400 грама спанак
350-400 грама пресни печурки
1 голяма глава кромид лук
1 среден морков
сол на вкус
5-6 големи скилидки чесън
черен пипер
пресен магданоз
топено сирене
синьо сирене
моцарела
кашкавал или пармезан
за бешамела:
150 мл олио
150 грама брашно
прясно мляко
сол на вкус
1/2 чаена лъжичка индийско орехче на прах
Почистете спанака и го накъсайте на едро.
Нарежете лука и моркова на ситно, а чесъна счукайте. Нарежете на тънки филийки гъбите.
Запържете в тиган всички тези продукти, овкусете със сол, пипер, прибавете и магданоза .
Когато спанакът омекне леко, махнете от котлона.
Добавете към плънката настърганото синьо сирене и топеното сирене.
Разбъркайте.
Ако корите не изискват предварителна обработка, нека си почиват до сглобяването.
Ако имат нужда-попарете ги във вряла вода, според указанието на опаковката.
Сега да приготвим и бешамела.
Смесете брашното и олиото и ги сложете на средно силен котлон.
Разбърквайте интензивно и внимавайте да не загори.
Когато брашното започне да се пържи леко, започнете да добавяте прясно мляко.
Добавяйте, докато се получи смес малко по-рядка от кексова смес.
Овкусете със сол и индийското орехче.
Започваме да сглобяваме.
Сложете един ред кори на дъното на тава.
Върху тях изсипете една част от бешамела, а върху него-част от плънката.
Върху плънката сложете щедро количество моцарела и пармезан (или кашкавал).
Повтаряйте процедурата до изчерпване на продуктите, но върху най-горния ред кори разменете местата на плънката и бешамела-тоест, завършваме с бешамел, а върху него слагаме моцарела и пармезан.
Изпечете лазанята на 200 градуса до зачервяване на коричката.
Lazanje izgledaju božanstveno i jako mi se sviđa kombinacija sastojaka. Fotografije su čarobne!
ОтговорИзтриванеЧудничко изглежда и звучи:)))) но къде са гъбите?!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, коригирах рецептата.:)
ОтговорИзтриванеПоздрави.
Наистина чудесна комбинация, препоръчвам рецептата!!!
ОтговорИзтриване