Нямам търпение да ви представя следващия ми гост и затова тази вечер ще има 2 публикации.
А и е време да извадя от прашната ракла чудесния раздел "Приятелите на Джинджър".
Този раздел всъщност е най-хубавия за мен, защото аз никога не съм доволна от себе си, но пък искрено се радвам на успехите и таланта на другите.
Моят гост днес е една прекрасна дама, чийто сайт ме плени в мига, в който го видях.
Неговата собственичка безспорно блести с една особена дарба, присъща на малцина-на такива хора, докоснати от съдбата.
Нейната дарба е не само на страхотен кулинар, а и на човек, който има дълбоко отношение и изявен усет към естетиката.
Това е една дама, която е на път отново да ме запали по кулинарната фотография (нещо, по което ми мина меракът доста бързо:), защото нейните фотографии пленяват с едно особено внушение за уют, спокойствие и силно изразяват сензитивността и вътрешната нагласа на техния автор.
Не я познавам лично, но факта, че тя се отзова толкова бързо на поканата ми, че чак аз-супер припряния и бърз човек, се оказах бавна като охлюв пред нейната скоростна и отзивчива реакция, ми доказа, че тя е много сериозен, дисциплиниран, отговорен и добронамерен човек.
Точно такъв човек, какъвто в днешно време се среща изключително трудно, за жалост.
Аз вече съм тотален фен на нейния сайт и ще се радвам да я познавам и лично някой ден.
Това е тя, представям ви прекрасната Ева Тонева.
Сълзици (Palmiers)
Продукти:
(за 16-20 броя)
350 грама бутер тесто
3/4 чаена чаша захар
Разточете бутер тестото на правоъгълник с размери 25х30 см.
Прехвърлете го върху парче хартия за печене посипана с 1/4 ч.ч. захар.
Притиснете тестото върху хартията така, че да се залепи по него захарта.
Поръсете равномерно с останалата захар.
Навийте на рула към средата двете дълги страни на тестото.
Увийте го в хартията за печене и охладете за минимум 30 минути.
Загрейте фурната до 200 градуса.
Нарежете тестото на парчета с дебелина 1,5 см.
Поставете ги на разстояние едно от друго в покрита с хартия за печене тава.
Печете сладките до златисто, охладете ги леко във формата.
Извадете ги и охладете върху решетка.
Бутер тестото е домашно приготвено по тази рецепта.Притиснете тестото върху хартията така, че да се залепи по него захарта.
Поръсете равномерно с останалата захар.
Навийте на рула към средата двете дълги страни на тестото.
Увийте го в хартията за печене и охладете за минимум 30 минути.
Загрейте фурната до 200 градуса.
Нарежете тестото на парчета с дебелина 1,5 см.
Поставете ги на разстояние едно от друго в покрита с хартия за печене тава.
Печете сладките до златисто, охладете ги леко във формата.
Извадете ги и охладете върху решетка.
За да получите тези 16-20 броя сълзици, намалете дозата на тестото наполовина.
Всъщност, направете си го цялото, а другото си го замразете.
Аз също ще се възползвам от рецептата за това тесто.
Всъщност, направете си го цялото, а другото си го замразете.
Аз също ще се възползвам от рецептата за това тесто.
Ева, искам отново сърдечно да ти благодаря за гостуването и за отношението ти към мен.:)
рецепта и снимки Ева Тонева
Супер. Любими са ми :) Поздравления и за двете ви :)
ОтговорИзтриванеНевероятна гостенка си поканила, Рони! Снимките на Ева наистина са много впечатляващи, а рецептите изкусителни! Блогът е със сигурност един от най- вдъхновяващите!
ОтговорИзтриванеТези сълзици ми бяха любими в детството :-) Много стилна и красива презентация!
Поздрави за вас двете!
Милена х
Рони, Ева Тонева е изключително вдъхновяваща! Поздрави за страхотния избор на гост!
ОтговорИзтриванеДа,това е Ева,изчистен стил,вкус,красота и не-ве-ро-ят-ни снимки!
ОтговорИзтриванеПожелавам ви да седнете на кафенце на живо!
И двете проявявате невероятен финес в блоговете си!
Прегръщам ви и ви пожелавам един прекрасен ден!
Рони поздравления за теб - за избора на гостенка и за Ева - както винаги поднася едно нежно съвършенство! Хубав ден!
ОтговорИзтриванеДве креативни дами с усет за красивото и талант да го покажат в най-добрата му светлина-това са Еви и Рони!Браво,момичета,отново ни предложихте изискано удоволствие!Сълзиците са невероятно изкусителни!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и за двете!
Страхотни сълзици е направила, Ева! Въобще, рецептите й са страхотни (пробвала съм няколко, но обожавам милинките й).
ОтговорИзтриванеПоздравления и за двечките :)
Истинска фантазия в розово!!Поздравления и за двете ви, дами - страхотно представяне!
ОтговорИзтриванеБлагодаря на всички за милите думи, момичета! Трогната съм от вниманието и приятелското ви отношение!
ОтговорИзтриванеПоканата за мен беше неочаквана и много приятна, Рони! Благодаря ти, за гостоприемството, за вниманието и признанието, които ми оказа! Невероятно удоволствие и чест за мен е да бъда част от твоите приятели!
Нестихващо вдъхновение, безброй читатели и успехи ти желая от сърце!
Благодаря на всички за топлите думи.
ОтговорИзтриванеНай-много благодаря на Ева, че прие поканата ми, оценявам истински отзивчивостта й.
Ева, ти си много уважаван човек и съм убедена, че винаги ще бъде така, защото го заслужаваш.:)
Поздрави на всички мили дами тук.:)))
Феерия в розово, примесена с аромат и цвят на карамелизирана захар!
ОтговорИзтриванеПрекрасни сълзици, Ева!
Страхотна избор на гост, Рони!
Поздравления и за двете ви!