Кюфтета от риба тон и картофи

>> събота, 1 октомври 2011 г.




За мен това е най-вкусния начин да се оползотвори една консерва с риба тон.
За по-сигурно си пригответе двойна доза, а ако сте повече хора вкъщи, това е просто задължително.
Може да оваляте кюфтетата и в галета или сусам, ако го направите в натрошени корнфлейкс, също ще се получи много добре.
Кюфтетата са безобразно вкусни, повярвайте ми, няма начин да не ви харесат и да не ви се прииска да ги приготвите отново.
С мека, сочна и ароматна вътрешност и с хрупкава коричка, какво повече да искаме от едни кюфтета.
Дозата, която се получава от продуктите в рецептата, е 9 големи кюфтета, вие си преценете каква ще е нужна, за да може да има достатъчно, за да се насладят всички във вашия дом на тази вкусна рецепта.
Умишлено не съм сложила чубрица или други сухи подправки, исках да получа по-фин и изявен рибен вкус.

Кюфтета от риба тон и картофи






Продукти:
1 консерва риба тон
1 много голям сварен картоф
1 яйце
1 голяма глава кромид лук
1 стрък зелен лук
прясно смлян черен пипер
1 стрък пресен копър
сол на вкус

за оваляне на кюфтетата по желание:
брашно (или галета)





Излейте течността от консервата (олио или собствен сос).
В купа сложете рибата и сварения картоф.
Нарежете двата вида лук на ситно.
Прибавете всички останали продукти и омесете сместа за кюфтетата.
С ръце е ви е малко трудно, защото лепне, аз разбърквах с дървена шпатула.
Не се опитвайте да получавате гладко пюре, нека да си има парченца риба, по-вкусно става така.



Загрейте тиган с олио и намалете на средна към силна степен.
Пример: при максимална степен на котлона 9, работих на 7 степен.
Оформете кюфтетата, оваляйте в брашно или галета по желание и изпържете до златисто.
След изваждане от мазнината, оставете ги за малко върху кухненска хартия.




6 коментара:

Mарияна 1 октомври 2011 г., 6:36  

Рони, тези кюфтета, ще влязат в нашето меню. Поздрави!

fedora 1 октомври 2011 г., 7:29  

Честно, в първия момент си се представих как ще седна да чистя рибатата от костите, та затова първо се ориентирах към рецептата и моментално се успокоих :))
Чудесна рецепта, ще ти повярвам и ще пробваме - нещо съм се занемарила с рибата вкъщи и бъркам само някви супи - супа, супа, сос, супа, сос и така на всеки километър :))

Аелис 1 октомври 2011 г., 7:35  

Вероника, много вкусни изглеждат тези рибени кюфтенца:).Благодаря ти за хубавата рецепта!
Поздрави и хубав уикенд!

Дени 5 октомври 2011 г., 9:37  

Тези рибени кюфтенца са много вкусни, на мен са ми любими и се правят сравнително лесно. А аранжирани в тези красиви чинии, изглеждат много изискано!
Поздрави

Анонимен,  3 февруари 2013 г., 9:58  

Направих кюфтетата, както си описала в рецептата, и станаха страхотни !! Определено ще направя пак :)

buba 8 май 2016 г., 3:36  

Тези кюфтета са любими на моето семейство но не ги пържа а ги пека във фурната в/у хартия за печене :)

Публикуване на коментар

Back to TOP